Cenaze namazı kılındı

Diyarbakır'da sabah namazında bir araya gelen ve bazı sivil toplum kuruluşu üyelerininde bulunduğu çok sayıda vatandaş, terör saldırısında hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Haberler 18.03.2019 - 10:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yeni Zelandada iki camiye düzenlenen terör saldrsnda hayatn kaybedenler için Diyarbakrda sabah namaz vaktinde gyabi cenaze namaz klnd.

Memur-Sen Diyarbakr ubesi, Türkiye Gençlik Vakf Diyarbakr ubesi, Diyarbakr nsani Yardm Dernei ve Evrensel Hafzlar Derneinin de aralarnda bulunduu baz sivil toplum kurulularnn çars üzerine Sur ilçesindeki tarihi Ulucamide bir araya gelen vatandalar, Yeni Zelandann Christchurch kentinde cuma namaz srasnda 2 camiye yönelik saldrlardaki terör kurbanlar için sabah namaz srasnda gyabi cenaze namaz kld.

SABAH NAMAZINDA

l Müftüsü Yavuz Selim Karabayr, namaz öncesi cemaate yönelik konumasnda terör saldrsn knad. Namazn ardndan cami avlusunda toplanan, aralarnda sivil toplum kuruluu üyelerinin de bulunduu çok sayda vatanda, sk sk tekbir getirerek, terör saldrsna tepki gösterdi.

Sivil toplum kurulular adna açklama yapan Musa Öztürk, terör saldrsnn, Batnn kurgulad küresel siyasetin, medya araclyla yürüttükleri slam kart söylem ve eylemlerinin hem bir parças hem de sonucu olduunu belirtti.

Saldrnn, sosyal medya hesaplar üzerinden yaplan canl yaynlarla bütün dünyann gözü önünde gerçekletirildiini anmsatan Öztürk, böylelikle ayn terör eylemini yapmak niyetinde olan potansiyel teröristlerin özendirilerek Müslümanlara da korku salnmak istendiini vurgulad.

SLAM KUTSALLIRANA

Son bir fert kalncaya kadar slam, kutsallarn kanlarnn son damlasna kadar sahip çkacaklarn ve yklmas için her türlü frsatn denendii mescitleri canlar pahasna da olsa koruyup imar edeceklerini dile getiren Öztürk, Bizler biliyoruz ki bu alçak teröristler cesaretlerini bizim bölünmülüümüzden almaktadr. Bugün deilse bu ümmet ne zaman bir araya gelecektir? ifadelerini kulland.

Biz inancmz gerei Müslüman olsun ya da olmasn tek bir masumun saçnn teline zarar gelmesine izin veremeyiz. diyen Öztürk, unlar kaydetti:

POPÜLER IRKçLI SÖYLEMLER

Bizim bu saldrlardan ötürü bütün Yeni Zelanda halkn sorumlu tutmamz ve onlara kar nefret beslememiz söz konusu olamaz. Ancak bu saldrlardan Müslümanlara kar nefret diliyle konuan tüm siyasetçiler ve popüler rkç söylemin olumasna katkda bulunan tüm merkezler sorumludur. Yeni Zelandada meydana gelen saldrda ehit olan kardelerimize Cenab Allahtan rahmet, yaknlarna sabr, yarallara da acil ifalar diliyoruz. Tüm slam alemine taziyelerimizi sunuyoruz.

Ana Sayfaya Git