Doğu'da 590 yerleşim yerine ulaşım sağlanamıyor

Elazığ, Siirt, Bingöl, Şırnak ve Batman'da kar ve tipi nedeniyle 590 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapandı.

Haberler 29.01.2022 - 01:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR - Elaz, Siirt, Bingöl, rnak ve Batmanda kar ve tipi nedeniyle 590 yerleim yerinin yolu ulama kapand.

Elaz l Özel daresi Yol ve Ulam Hizmetleri Müdürlüünden alnan bilgiye göre, youn kar yann etkisiyle merkez ile ilçelerden Baskil, An, Alacakaya, Arcak, Maden, Karakoçan, Keban, Kovanclar, Palu ve Sivricede 245 köy ve mezraya ulam salanamyor.

Kapal yollarnn açlmas için ekiplerin çalmas sürüyor.

- rnak

rnakta da dün akamdan bu yana merkez ile Beytüebap ilçesinde etkili olan kar, özellikle yüksek rakml köylerde ulamda aksamaya neden oldu.

Kar kalnlnn yer yer 1 metreye ulat bölgede, merkez ve Beytüebap ilçesine bal toplam 31 köy ve mezrann yolu ulama kapand.

- Bingöl

Bingöl l Özel daresinden alnan bilgiye göre, kar nedeniyle ulama kapanan merkeze bal 37, ilçelerden Adaklda 17, Gençte 32, Karlovada 19, Kida 11, Solhanda 13, Yayladerede 8 ve Yedisuda 2 köy yolunun açlmas için ekiplerin youn çalmas devam ediyor.

- Siirt

Siirtin yüksek kesimlerinde etkili olan kar nedeniyle ilçelerden irvan, Pervari ve Eruhta 65 yerleim yerinin yolu ulama kapand.

l Özel daresi ve Karayollar 94. Siirt ube eflii ekipleri, yol açma çalmalarna devam ediyor.

- Batman

Batman l Özel daresinden alnan bilgiye göre, Sason ilçesinde kar ya etkili.

Kar ve tipi sonucu yolu ulama kapal Sason ilçesinde 45 köy ve 60 mezra, Kozlukta 2 mezra, Gercüte 2 köy ve Hasankeyfte 1 köye ulamn salanmas için ekipler çalmalarn aralksz sürdürüyor.

Ana Sayfaya Git