Erbaş: Bırakın çocuklar camide neşeli olsun

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, yaz Kur'an kurslarının açılışında, çocukların takdir ve teşvik edilerek, camiye gelmelerine ve camiyi sevmelerine katkı sunulması gerektiğini söyledi. Erbaş, "Bir hocamız yüzünden bir çocuğun gönlüne, kalbine nefret, soğukluk düşerse o vebal o hocamızı götürür. Bütün çocuklara kendi çocuklarımız gibi yaklaşmalıyız. Bırakın, camide neşeli olsunlar" dedi.

Haberler 07.07.2021 - 00:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyanet leri Bakan Erba, Diyanet leri Bakanl Konferans Salonunda Yaz Kuran Kurslar Açl Programnda yapt konumada, yllardr sürdürdükleri yaz Kuran kurslarn bu sene de yüz yüze gerçekletirecek olmann sevinç ve heyecann yaadklarn söyledi. Erba, bu hafta itibaryla çocuklarn Türkiyenin her köesinde camileri enlendireceini belirterek, Bugün açln yaptmz yaz Kuran kurslar çocuklarmza kar söz konusu sorumluluklarmz yerine getirme noktasnda bizlere sunulmu büyük bir frsattr. Yaz Kuran kurslar doru dini bilginin doru bir yöntemle çocuklarmza aktarld ve ülkemizin en ücra köelerinden köylerine, en büyük ehirlerine kadar her çocuun kolaylkla ulaabildii kymetli bir imkandr diye konutu.

MATERYALLER MOTVASYON MERKEZL

Ali Erba, ders materyallerini motivasyon merkezli yaklamla çocuklarn seviyesini, ilgisini, beklentisini, yan, yeteneini, bilgisini dikkate alarak hazrlamaya çaltklarn kaydetti. Erba, Böylece çocuklarmz hem yeni eyler örenecekler hem de daha önce düzensiz olarak örendikleri bilgilerini test edip yanllar varsa düzelterek eksiklerini tamamlayacaklardr. çinde bulunduumuz zorlu salgn süreci sebebiyle çocuklarmz bir yldan fazla bir süre yüz yüze eitim imkanndan uzak kaldlar maalesef. Okuldan ve akranlarndan uzaklamalarna sebep olan salgn sürecinin çocuklar için hiç de kolay olmadn ifade etmemiz gerekir. Bu dorultuda sevgi, ilgi, oyun ve bilgi düzleminde yürüteceimiz bir eitim programyla yaz Kuran kurslarmz, yavrularmzn sklmalarna mahal vermeden bu zor süreci salkl bir ekilde atlatmalarn da salayacaktr dedi.

Yaz Kuran kurslarnn, çocuklarn tatil dönemini verimli deerlendirebilecei en iyi imkan olduunun altn çizen Erba, Ayn zamanda çocuklarmzn manevi geliimi, karakter inas ve deerler eitimi açsndan özellikle görerek ve uygulayarak örenebilmeleri bakmndan da çok önemli bir frsattr diye konutu.

BIRAKIN CAMDE NEEL OLSUNLAR

Ali Erba, çocuklarn takdir ve tevik edilerek, camiye gelmelerine ve camiyi sevmelerine katk sunulmas gerektiini kaydederek, unlar söyledi:

Hocalarmz çocuklara cami adabndan mutlaka bahsedeceklerdir. Fakat onlar, yine de her frsatta koup oynayacaklar, gülüp elenecekler, zaman zaman yaramazlklar da yapacaklardr. Tabii ki onlardan bir yetikin tavr beklemek doru deildir. Brakn, camide neeli olsunlar. Onlar cennet çiçekleri olarak görelim ve yaramazlklarn sabrla, anlayla ve sevgiyle karlayalm. Onlara Peygamber Efendimizin çocuklara davrand gibi davranalm. Ksa bir zaman dilimi de olsa yaz dönemi, çocuklarmzn kalbine sevgi ve iyilik tohumu ekmek için yeterli bir süredir. Yeter ki çocuklara her eyi öretme ve onlarn her yanln düzeltme telana girmeden gönüllerini fethetme gayreti içerisinde olalm. Bir hocamz yüzünden bir çocuun gönlüne, kalbine nefret, soukluk düerse o vebal o hocamz götürür. Bütün çocuklara kendi çocuklarmz gibi yaklamalyz. Onlara kar güler yüzlü, sevecen, sabrl ve sevgi dolu olmalyz. Her birini iyi bir dost, deerli bir arkada bilmeliyiz.

Ana Sayfaya Git