İlk mezun verildi

Dicle Üniversitesi (DÜ) Eczacılık Fakültesi, ilk mezunlarını düzenlenen törenle verdi.

Haberler 14.06.2018 - 09:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dicle Üniversitesi Eczaclk Fakültesi mezun olan örenciler için Dicle Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezinde tören düzenledi.

Eczaclk Fakültesi Dekan Prof. Dr. Meral Erdinç, törende yapt konumada, fakülte olarak ilk mezunlarn vermenin heyecan ve gururunu yaadklarn dile getirdi.

Eczacln, salk alannda önemli yer tutan temel ahlak ve etik kurallar çerçevesinde icra edilen kutsal bir meslek olduunu savunan Erdinç, bu meslein üyelerini yetitiren eczaclk fakültesi olarak misyonlarnn evrensel etik deerlere bal, ilaç aratrma, gelitirme ve aklc kullanma süreçlerinin her aamasnda etkin görev ve sorumluluklar üstlenebilen, insan merkezli düünen, ürettii bilgiyi toplum yararna sunan eczaclar yetitirmek olduunu söyledi.

LK MEZUNUNU VERD

Eczaclk Fakültesinde yaptklar faaliyetler hakknda bilgi veren Erdinç, örencilerin yetimesinde emei geçen bütün hocalara teekkür etti, mezun örencilere de meslek yaantlarnda baarlar diledi.

DÜ Rektörü Dr. Talip Gül de mezun olan örencileri ve velilerini kutlad.

Konumalarn ardndan fakülte birincisi Mervenur Seyit, mezuniyet kütüüne isim plakasn çakt, ardndan dereceye giren örencilere plaket ve hediye taktimi yapld.

Bütün örencilere mezuniyet belgelerinin datmnn ardndan, Prof. Dr. Meral Erdinç tarafndan mezunlara eczaclk yemini ettirildi.

Tören, örencilerin kep atmasyla sona erdi.

Ana Sayfaya Git