'Katil odur' iddialarına yanıt!

Ağrı Bezirhane köyünde kaybolan ve dün toprağa verilen minik Leyla’nın ardından sosyal medyada dolaşan ‘Leyla’nın katili amcası Mehmet Aydemir’dir’ paylaşımlarına amca Yusuf Aydemir’den sert tepki geldi.

Haberler 05.07.2018 - 11:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Aileye Türkiyenin dört bir yanndan destek telefonlar gelirken aslsz ihbarlar ve sosyal medya paylamlar ailenin acsn ikiye katlad. Aile, sosyal medyada hzla yaylan paylamlara tepki gösterirken yaplan paylamlarn aslsz olduunu söyledi.

Arda, kaybolduktan 18 gün sonra cesedi bulunan 4 yandaki Leyla Aydemirin babas Nihat Aydemir, Cumhurbakanmz Erdoana da ayns söyledim, çocuumu kaçran kimse bu cani yakalansn, yaptnn hesabn versin. nsan 100 kii öldürür, yine bu hareketi yapmaz, bu ufak çocuktan ne istedi? dedi.

GÖZALTINDAK KADIN SERBEST

Arda dedesine bayram ziyareti için gittii köyde kaybolduktan 18 gün sonra cesedi bulunan 4 yandaki Leyla Aydemirin ölümüyle ilgili olabilecei üphesiyle gözaltna alnan kadn serbest brakld.

LEYLA GÖZÜ AçIK GELD

Leylann açlktan öldüü bilgisini aldklarn aktaran Aydemir, Yemek yiyemiyordum, Leylann aç olduunu hissediyordum. Millet niye yemek yemiyorsun diyordu, benim kzm açtr diyordum, fark ediyordum. Leyla gözü açk geldi, annesi gitti gözünü kapatmaya, kapatamad, ben gittim kapattm. Allah o adamn ocan yksn. eklinde konutu.

Aydemir, Bütün Türkiye aryor. Zaten Leyla gündeme oturdu, bir de Eylül de oturdu. Herkes beni aryor, diyor idam çksn. Ben de ona imza vereceim, gereken neyse yaplsn. nsanlar beni aryor diyor ki; biz çocuumuzu dar çkaramyoruz. nsanlarn psikolojisi bozuldu, kimse çocuunu dar çkaramyor. Üç be insan asld m kimse bu hareketi yapmaz diye konutu.

Bezirhane köyünde kaybolduktan 18 gün sonra ölü bulunan Leyla Aydemir için, köyde bulunan caminin aevinde taziyeleri kabul eden baba Nihat Aydemir, açklamada bulundu. Kz Leyla kaçrldktan sonra kaçranlara, çocuuna süt vermeleri için seslendiini dile getiren Aydemir, Leylay evvelsi gün kaybettik. O adama zaten seslenmitim, dün medyada seyrettim, çocuk açlktan ölmü. Benim çocuuma süt verin dedim, süt de vermediler. Elbisesini çkarp getirip dereye atmlar, o cani kimse onu bulmak istiyorum. diye konutu.

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann, kendisini aradn belirten Aydemir, Cumhurbakanmz Erdoana da ayns söyledim, çocuumu kaçran kimse bu cani yakalansn, yaptnn hesabn versin. nsan 100 kii öldürür, yine bu hareketi yapmaz, bu ufak çocuktan ne istedi? Leylam melektir, benim bir musibetim yok, çocuu öldürdün oraya attn, açlktan öldürdün. Bara bara söyledim Allah rzas için bir yere brakn diye. Böyle bir vicdan var m, insan 100 adam öldürse, 100 trilyon borcun olsa bu hareket yaplmaz. ifadelerini kulland.

AMCA DDALARA ATE PÜSKÜRDÜ

Leyla Aydemirin babas Nihat Aydemirin amcasnn olu olan Mehmet Aydemir yapt açklamada, internetteki baz haber sitelerinde kendisiyle ilgili, Leylann katili amcas çkt ve tutuklanarak cezaevine gönderildi eklinde haberler yaymlandn hatrlatt. Bu haberlerin aslsz olduunu belirten Aydemir, Bizim yüreimiz yanyor, canmz yanyor. Yavrumuz gitti, sosyal medya üzerinden Amcay yakalayp cezaevine aldlar gibi haberlerle canmz actyorlar. Biz buradayz, hiçbir yere gitmedik. Fotomontaj yaparak bizi karalamalarna gerek yok, biz buradayz, emniyette burada. dedi.

Yaplan paylamlarn kaldrlmasn istediini, bu tür paylamlarn aileyi üzdüünü dile getiren Mehmet Aydemir, Leyla benim yeenimdir, yüreim yanyor. u an konuamyorum, 3 gündür uyumadk. Herkes okta, Türkiye deil dünyann birçok ülkesinden telefon açarak üzüntülerini dile getiren insanlar var. Ben kalkp da bu tür çamurlar bana atanlar Allaha havale ediyorum. diye konutu.

ÖZ YEENN ÖLDÜRMEK... BÖYLE BR EY VAR MI

Aydemir, olayn faillerinin emniyet güçlerince belirleneceini belirterek, öyle devam etti:

Sosyal medyada bu ekilde yaparak insanlar zor durumda brakmak zorunda deilsiniz. Allah rzas için paylamlarnz kaldrn. Üzülüyoruz, kalkp da öz yeenini öldürmek, böyle bir ey var m? Emniyete bildireceiz, konuya ilikin Leylann babasyla savcla suç duyurusunda bulunacaz. Kim ne diyorsa desin, hepsi aslszdr.

BAYGINLIK GEçRDLER

Minik Leylann mezar annesi ükran Aydemir ve akrabalar tarafndan ziyaret edildi. Minik Leylann annesi mezara sarlarak gözyalarna boulurken teyzesi baygnlk geçirdi. Gözyalarna tutunamayan ve uzun süre alayan anne ve yaknlar Kürtçe atlar yakt. Kznn mezarna sarlan anne yaknlar tarafndan sakinletirilmeye çalld. Dakikalarca Leylann mezarna sarlan anne ükran Aydemirin feryad yürek yakt. Leylann mezarnn banda uzun süre alayan teyzesi pek ise fenalat. Baylan teyzeye yaknlar tarafndan su verildi.

CUMHURYET BASAVCILIINDAN AçIKLAMA

Soruturma kapsamnda Cumhuriyet Basavcl yazl açklama yapt. Ar Adliyesinin internet sitesinden yaplan açklamada, Leyla Aydemirin ölüm olay ile ilgili 5 kiinin gözaltna alnd haberlerinin gerçei yanstmad bildirildi.

Ana Sayfaya Git