Kilisede ayin

Süryaniler, Paskalya Bayramı'nı tarihi Sur ilçesindeki Meryem Ana Kilisesi'nde düzenlenen ayin ile kutladı. Papaz Akbulut "Bayram bütün dünyada barışa ve kardeşliği vesile olsun. Bütün insanlar barış ve kardeşlik içerisinde yaşasın" dedi.

Haberler 09.04.2018 - 09:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda yaayan Süryaniler, Paskalya Bayramn düzenlenen ayinle kutlad.

Paskalya Bayram dolaysyla tarihi Meryem Ana Kilisesine gelen Süryaniler, mum yakarak dua etti.

Papaz Yusuf Akbulutun yönettii ayinde, kzlardan oluan koro, Süryanice ilahiler okudu. ncilden bölümlerin de okunduu ve yaklak 3 saat süren ayinde Akbulut, Türkçe vaaz da verdi.

MERYEM ANA KLSES

Törenin ardndan açklama yapan Meryem Ana Kilisesi Papaz Yusuf Akbulut, bayram dendii zaman akla bar ve kardeliin geldiini belirterek, öyle konutu:

Aklmza kötü birey gelmiyor. Bayram, bütün dünyada bara ve kardelii vesile olsun. Bütün insanlar bar ve kardelik içerisinde yaasn. nsanlarn birbirini sevmesi gerekiyor. Bütün insanlar, Hristiyan olsun, Müslüman olsun, dinli olsun, dinsiz olsun, bütün insanlar birbirini sevmelidir. Sevgiden ve kardelikten daha güzel birey yoktur.

Daha sonra ayine katlanlara yumurta ve çörek ikram edildi.

MARDN VE MDYATTA

MARDN merkez ve Midyat ilçesinde yaayan Süryaniler, Paskalya Bayramn, düzenlenen ayinle kutlad. Paskalya için düzenlenen ayinden sonra Müslümanlar da Süryanilerin bayramn kutlad. Mardin- Diyarbakr Metropoliti Saliba Özmen, Paskalya Bayramnn Hristiyan alemi için önemli bir gün olduunu ve Türkiyenin birlii ve beraberlii için dua ettiklerini söyledi.

Ana Sayfaya Git