Telefonda 2 milyon liralık dolandırıcılığına 7 tutuklama

İzmir merkezli 3 ilde düzenlenen operasyonda, kendilerini polis veya savcı olarak tanıtarak 17 kişinin 2 milyon TL'sini dolandıran 8 şüpheli yakalanıp gözaltına alındı. Şüphelilerden 7'si tutuklandı, biri de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Haberler 31.05.2022 - 01:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HABER MERKEZ

zmir merkezli 3 ilde düzenlenen operasyonda, kendilerini polis veya savc olarak tantarak 17 kiinin 2 milyon TLsini dolandran 8 üpheli yakalanp gözaltna alnd. üphelilerden 7si tutukland, biri de adli kontrol artyla serbest brakld.

2 MLYONLUK VURGUN

l Emniyet Müdürlüü Asayi Suçlarla Mücadele ube Müdürlüü ekipleri, artan dolandrclk olaylar üzerine çalma balatt. Ekipler, bir ebekenin vatandalar aradn, kendilerini polis ya da savc olarak tanttklarn, Hesaplarnz terör örgütü tarafndan kullanlyor, bu hesaplara müdahale etmemiz gerekiyor. Operasyonun gizlilii var, kimsenin bu konuyu duymamas lazm. Herhangi bir kiiye bilgi verir olay deifre ederseniz gözaltna alnrsnz diyerek korku ve panik uyandran ifadeler kullandklarn ve bu yolla kiilerin parasn dolandrdklarn tespit etti.

8 ÜPHELYE SUçÜSTÜ

Ekipler, zmir, stanbul ve anlurfadaki 8 kiiyi, yaptklar e zamanl operasyonlarla yakalayarak gözaltna ald. üphelilerin evlerinde yaplan aramada, suçta kullanld belirlenen cep telefonlar, hazr konuma metinleri ve vatandalara ait bilgilerin olduu dokümanlar ele geçirildi. Ekipler ayrca ebekenin 17 kiinin parasn dolandrdn belirledi. Ekipler, üphelilerin bu kiilerden 2 milyon TL haksz kazanç elde ettiini tespit etti. Gözaltna alnan 8 üpheli, adliyeye sevk edildi. üphelilerden 7si tutukland, biri de adli kontrol artyla serbest brakld.

Ana Sayfaya Git