DİYARBEKİRSPOR DA ÜÇ PUAN SEVİNCİ
Eklenme: 9/18/2018 12:00:00 AM

Diyarbekirspor hafta içi Türkiye ziraat kupasında Elaziz belediyesini yenerek moral buldu. Hafta sonu evinde lig maçında Halide Edip Adıvarla karşılaştı İlk yarıda istediği oyunu oynayamayan pozisyon bulmakta zorlanan bir takım görüntüsündeydi Diyarbekirspor ikinci yarıda erken golü bulunca biraz rahatladı

Halide Edip Adıvar yediği golden sonra kırmızı kart görmesine rağmen oyun disiplininden kopmadı genç diri dinamik bir takım birazda sert takım ikinci golden sonra oyunun kontrolü Diyarbekırspora geçti Diyarbekirspor hala isteği oyunu sahaya yansıtmış değil. istediğimiz seviye ye gelmemiş iyi kaliteli bir kadro tam uyum sağlamamış oyunun bazı bölümlerinde kopuk kopuk oynadılar.

İkinci yarıda oyuna giren oyuncular iyi oynadı Diyarbekirspor şu anda şampiyonluğa oynayacak takım görüntüsünde değil Bu hafta Erzincan sporla oynayacağıligin derby maçında deplasmanda alacağı sonuç bir ölçüde takımın gücünü belirleyecek.

Şampiyonluk hedefleyen takımların içerideki maçları kazanıp deplasmanlar dan da galibiyetler getirmesi lazım Diyarbekirspor ilk deplasman maçında Turgutluspordan farklı bir mağlubiyet aldı Bu ışığı Diyarbekirsporda göremedik.

Diyarbekirspor un bulunduğu takımların çoğu mahalle ve ilçe takımları Halide edip Adıvar İstanbul şişli ilçesinin bir mahalle takımı ve bu grupta böyle takımlar çoğunlukta Kimse yanlış anlamasın rakipleri takımları küçük görme küçümseme anlamında söylemedim

Diyarbakır gibi büyük metropol bir şehrin daha üst liglerde takımlarının olmasını dile getirmek için söyledim Böyle alt ligler kentimizin takımlarına yakışmıyor. Sporda çok gerilerde kaldık ülkede futbol illeri giderken Diyarbakırda geri gidiyor.

Diyarbekirsporun oynadığı oyun şampiyonluğa oynayan bir takımın görüntüsünde değil sadece önemli olan üç puanı kazanmak güzeldi Diyrbekirsporda üç puanı kazandı. Eğer rakip 10 kişi kalmasaydı böyle fark olmazdı Rakip iyi dirençli koşan sert bir takımdı .Kırmızı kart görmesi oyun planını bozdu.

Yinede maçı kazanan ve üç puanı taraftarlara armağan eden Diyarbekirsporu tebrik ediyoruz.İnşallah Erzincan spor maçından başlayarak iyi bir seri yapar ve istediğimiz sonuçları alırlar.