DİYARBAKIRSPOR SİLVAN BELEDİYESPORU RAHAT GEÇTİ
Eklenme: 6/11/2021 12:00:00 AM

Bölgesel amatör ligi ilk maçında Diyarbakırspor deplasmanda Silvan Belediyesporu 3-0 yendi. Geçen yılki kadrosunu yenileyen yaptığı transferlerle isminden söz ettiren Diyarbakırspor ilk yarıda çok etkili atakları olmamasına rağmen savunma ağırlıklı futbolu tercih eden Silvan Belediyespor karşısında istediği golü 45 dakikada buldu.

İkinci yarıda rakip Silvan Belediye spor kapalı oynamaya devam etti. Diyarbakırspor ikinci yarıda daha etkili başladı. Rakibine üstünlüğünü kabul ettiren Diyarbakırspor maçın kontrolünü tamamen eline aldı. Bulduğu bir çok gol pozisyonlarını değerlendiremedi. Rakip Silvanbelediyespor 6 eksik futbolcusu ile sahaya çıktı.

Diyarbakırspor karşısında fazla direnemedi.

Maçın içinde tribünlerde istemediğimiz ufak tefek tahrikler oldu. Bence bu tür hareketlerin olmaması lazım. Biri ismi ile Diyarbakırspor 11 yıl süper ligde mücadele etmiş tarih, ile bu şehre çok payeler kazandırmış yaşatmış büyük bir takım gittiği her yerde saygı gösterilmesi lazım.

Silvan da güzide ilçelerimizden biri bu şehrin bir parçası onları da seviyoruz. Olanları tasvip etmiyoruz. En güzeli maçtan sonra iki takımı çağırıp alkışlamak olacaktı. çünkü iki takımızın formasını giyenlerin çoğu bizim çocuklarımızdı.

Hedef olarak daha çok hedefi olan oynadığı her ligde misafir olan Diyarbakırsporun en kısa sürede çok daha yukarıda süper ligde olması en büyük temennimizdir

Diğer rakiplerimiz Bismil 21 ve çınar Belediye spor oynadıkları ilk maçta 1 -1 berabere kaldılar. Bu 4lü grupta en favori takım Diyarbakırspor görünüyor. Tabii ki Diyarbakırsporun eksikleri var . Bunu Silvan belediye spor karşısında gördük kısa sürede daha iyi olması lazım Diyarbakırspor büyük bir takım çıktığı her maçta mutlak favoridir. Bu takımın formasını giyen futbolcuların bu formanın ağırlığını büyüklüğünü bilmelidir.

Diyarbakırspor bu guruptan çıkar büyük bir ihtimal ama gittikçe gideceği gruplar da daha zorlu rakiplerle karşılaşacak .Şu an bizlerin yapacağı tek şey Diyarbakırspora destek olmak bu konuda bütün şehir destek olmalıdır.