DİYARBAKIRSPOR SİLVAN BELEDİYESPORU YENEMEZ SE İŞİ ÇOK ZOR OLACAK
Eklenme: 12/8/2021 12:00:00 AM

Diyarbakırspor deplasmanda oynadığı maçta Muş 1984 takımı ile 2-2 berabere kalarak ağır bir yara aldı Daha önceki haftalarda Muş Belediye spor maçında çıkan olaylardan 2 takım oyuncuları ceza almış maçı TFF 3-0 Diyarbakırspor lehine tescil edilmişti. Yine Muş 1984 takımı Diyarbakırspor la oynadığı maçta Muşspor taraftarları maçtan olaylar çıkarmış Diyarbakırsporun basın yönetici teknik heyet futbolcularını darp etmiş yine istemediğimiz olaylar çıkmıştır.

Öncelikle Diyarbakırın bir ilçesi kadar olmayan Muştaki taraftarların yaptıkları hiç doğru değildir. Yıllarca süper ligde oynarken Muştan konvoylarla Diyarbakırspor maçlarına geliyordunuz pankart açıyordunuz. Muş dahil Diyarbakırspor özellikle çevre ilçe ve illere gittiği zaman geçmişte yaptıkları başarılarla her zaman saygı ve itibar görmesi lazım alkışlamak lazımdır. Amatör ligde de olsa da büyük takımdır. Her zaman birçok mucizelere imza atacak kadar büyük bir takımdır büyük bir camiadır.

Ligin ilk 5 haftası geride kaldı Diyarbakırsporun henüz galibiyeti yok hükmen kazandığı Muş belediyespor maçı hariç oynadığı futbol hiç içi açıcı değil maç kazanamıyor. Yine transferde istediği kadroyu kuramamış çok yanlış tercihler kale defans orta saha golcü yok çok korkak bir takım kurulmuş. Isıran koparan rakibi baskı altına alan kendine güvenen bir takım değildir. Takımın gücü bu kapasitesi bu ligin alt sıralarında kümede kalmak için mücadele veriyor. Kimse hayal görmesin doğruları söylüyoruz. Kimse Diyarbakırsporu benim kadar sevemez.

Statü çok açık 2 kontenjanlı ilin 6 takımı var. 2 grupta 3 takımdan en alta kalan 2 il takımı küme düşecek. Diyarbakırsporda bu adaylar içinde.. İşi çok zor maç kazanamıyor. Bu hafta oynayacağı Silvan maçı kırılma maçıdır. Kazanırsa biraz nefes alacak kaybeder veya berabere kalırsa işi çok zor olacak. Diyarbakırspor amatör lige dönerse çok yazık olacak onun için bu takım bir an önce iyi sonuçlar alarak ligde kalmalıdır. Yok efsane bir daha bu ağır yükü kaldıramaz ligde kalması bence şampiyonluk kadar değerlidir.