DİYARBAKIRSPOR'A BU OYUNLA 1 PUAN ÇOK
Eklenme: 6/15/2021 12:00:00 AM

Geçen hafta Silvan Belediye sporu deplasmanda yenen Diyarbakırspor un maçı kazanmasına rağmen çok eksikleri oluğunu dile getirmiştik. Bismil 21 spor maçın da o eksikler hala devam etti. Diyarbakırspor evinde Bismil 21 spor maçında çok önemli 2 puan kaybetti.

Bismil 21 spor maçında golü erken bulan Diyarbakırspor dan ikinci golü beklerken tam tersi oldu. Sahada ne yaptığı belli olmayan çok panik yapan ve bir an önce skor yapmak isteyen Diyarbakırsporun aceleci panik oyunu rakibin işine çok geldi. Rakip son 20 dakikayı 9 kişi oynamasına rağmen Diyarbakırspor karşısında gol yememek için direndi .ve istediği bir puanı zor bir deplasmandan almasını bildi.

Transfer mevsiminde O kadar çok para harcanmasına rağmen 35 e yakın transfer yapılmış ama çoğu yanlış ve yetersiz transferler. Nokta transferler yapılmamış takımda bireysel yetenekleri olan 3-4 futbolcu var. Dyarbakırsporda sorumluluk alacak maçı değiştirecek oyuncusu yok gol yollarında Forvet te orta sahada çok sıkıntı var. Hatlar arasında çok kopuk bağlantı yok. Oyun disiplininden çok uzak bir takım görüntüsünde

Sezon başında O kadar zaman varken bu sürede yapılanların çok yetersiz olduğunu Silvan Belediye spor ve Bismil21 spor maçında gördük. Diyarbakırspor bu grubu geçebilir. Ama daha sonraki gruplar da bu kadrosu bu oyun yapısı ile çok zor geçer .Diğer illerdeki takımların hepsi güçlü hepsi çok iyi yerinde transferler yaptı. Diyarbakırsporun ne ideal bir kadrosu var nede oturmuş bir oyun sistemi var. Birkaç bireysel yetenekleri olan oyuncular dışında

Bu takım Antalyada nasıl kamp yapmış 3 ay sürede ne yapmış soru işareti .9- 10 hazırlık maçı yapmış bir takımın bu durumda olması yapılanların ne kadar yetersiz olduğunu gösteriyor .Zararın neresinden dönersen kardır. Bu hoca yükü kaldıramaz çok kısıtlı bir süre var. Diyarbakısporun hoca konusunu çok ciddi bir şekilde değerlendirmesi lazım yarı çok geç olabilir.

35 in üzerinde transfer yapılmış benim bildiğim ideal takım kadrosu 23 kişiyi geçmez. 20 kişi maç kadrosu geriye kalanlar tribünlerde oturacak. Hem maddi zarar olacak hem de oynamayan futbolcular takımda huzursuzluk çıkaracak.

Elbette ki bizler Dyarbakırsporun başarılı olup 3.lige çıkmasını herkesten çok istiyoruz. Gördüğümüz artılarını sıkıntı ve eksiklerinde söylemek zorundayız. Saha içine giremeyen hocanın takıma faydası olmaz. Saha içinde olan hocanın takım üstünde etkisi daha çok olur Diyarbakırda bu işi yapabilecek çok kaliteli hocalarımız var neden onlardan yararlanamıyoruz.

2 haftalık süreçte gidişat hiç iyi değil İnşallah en kısa sürede sorunlar düzelir Diyarbakırspor özlediği güzel günleri ve tabloyu yakalar.