10 YILLIK 1.LİG ÖZLEMİ NİHAYETE ERER Mİ?
Eklenme: 5/11/2022 12:00:00 AM

2.Lig ve 3.Ligde normal sezon tamamlandı. Bölge için en büyük teselli Amedsporun Play-Offa kalması, Batman Petrolsporun 3.Lige çıkması, Iğdır Fknın Play-OFFA kalması, Muşspor ve Malatya Arguvan Belediyespor takımlarının 3.Lige yükselmesi, Diyarbekirspor, Siirt İl Özel İdarespor, Adıyaman Fk ve Elazığsporun ligde kalması oldu. En büyük üzüntü Mardin 1969Spor ,Kahtaspor ve Yeşilyurt Belediyesporun amatör lige düşmesi,Vansporun da averajla Play-Offun kıyısından dönmesi diyebiliriz.

Futbolun adaleti yok derler. Futbola haksızlıktır bu söylem. Aksine futbolun adaleti fazlasıyla var. İşini doğru yapanı başarıya ulaştırır, işini doğru yapmayanı ise çarpar. Başarısız olanlar başarılı olanların nasıl başarılı olduğunu irdeleyerek gerekli dersleri çıkarırsa bundan sonraki süreçte kendileri de başarılı olur. Ne yazık ki ülkemizde her şey tesadüflerle yürüdüğü için yıllardır kimse ders çıkarmıyor. Başarısız olanlar daima suçluyu başka yerde arar. 4 yıldır Fenerbahçede tek kupa alamayan, koca hayal kırıklığı yaşatan Ali Koçun bir haftadır akla hayale gelmeyecek açıklamalarla gündem değiştirmeye çalışması gibi.

Futbolda bölgenin lokomotifi olması gereken Diyarbakır, 10 yıldır ülkenin en üst iki ligine hasret. Düştüğümüz hale bakar mısınız? Daha önce Süper Ligde üç büyüklere sahayı dar eden bir kent neden bu halde? Bunu irdelemek için çok yönlü bir çalışma yapılması lazım. Her şeyden dağınık bir havaya bürünen bu şehri birleştirmek lazım. Bunu kimler yapacak? İşte orası önemli. Kentin bütün bileşenlerinin katılımıyla ortak akıl yürütülmesi şart. Aksi takdire bu yapı ile her sene aynı söylemleri tekrarlamaya devam ederiz.

Şimdi böyle bir ortamda Amedsporun oluşturduğu Play-Off heyecanını konuşuyoruz. Kentin bir çok noktasında bayraklar ve pankartlar asılıyor. Olur mu dersiniz. 8 takımdan 1 takım 1.Lige yükselecek. Elbette başarılması mümkün. Azim ve gayret olduktan mutlu son neden olmasın? Bu potansiyel Amedsporda var. En büyük avantaj da hiçbir takıma nasip olmayan muhteşem taraftar gücü. Rakip takımlar için baskı unsuru, kendi takımına özgüven aşılayan bir taraftar potansiyeli var.

17 günde çok zorlu bir süreç olacak. Sonu inşallah final ve şampiyonluk olur. İlk maç Tarsusta ve deplasmanda elde edilecek avantajlı skor çok önemli. Play-Off lig maçlarına benzemez. Bir golün çok avantajı ya da dezavantajı var. Hem takım savunmasında hem hücümda iyi ve dikkatli olmak zorundasınız. Bir anlık hata koca sezonu heba eder. İşte bu yüzden rakip ismine bakmadan herkesin sahada yüreğini ortaya koyması, teknik heyetin de doğru bir strateji uygulaması lazım.

Başarılar Amedspor. 1.Lig hayallerinin gerçekleşmesi temennisiyle.