"ADAM" GİBİ SİYASET!…
Eklenme: 12/22/2020 12:00:00 AM

Ne yazık ki; o bizde tıne.. Yani yok.. Bizdeki siyaset, demokrasi, insan hakları, eşitlik, özgürlük, adalet odaklı değildir.. Siyasilerimizin, siyaset kültürü nefret, haset, kin ve hasımlık üzerine kurgulu, vesayet odaklı işliyor!..

***

Sivil iradeyi askerle Demokrasiyi darbeyle Milli iradeyi; karargahla.. Yönetimi; Genel Kurmayla.. Yani, milletsiz bir siyasete çanak tutmada, yüksek bir mahirlik içerisindeler siyasiler!.. Dün olduğu gibi!..

***

Şu bütçe görüşmelerini takip etmişsinizdir!.. İktidar ve muhalefet eksenli ortaya konulan, siyaset!.. Her yönüyle, siyaset adamsızlığını içerdiği gibi, gaflet ve delaletin en derinini icra ettiğine şahit oluyoruz.. Küfürler, hakaretler, iftiralar; havada uçuşuyor, uçtu

***

Dün burada, siyasette en büyük kısır döngü, muhalefetsizliktir demiştim!.. çünkü, muhalefet siyaset üretemiyor.. Ürettiği tek şey, ayrılıkçı, hizipleştiren, bölüp-parçalayan, sınıflara sürükleyen girdap, politikanın, esareti altında, adam olmayan bir siyaset sergileniyor

***

çünkü, seçim kazanmak!.. İktidar olmak Hükümete alternatif olma adına soyunmak Buna dair, milletin yerli ve milli meselelerine kafa yormak, yani siyasetçinin asli mesleğini icra etmiyorlar.. Onun ötesinde, denir ya her şeyi yapıyorlar..

***

Peki çözüm!.. Siyasetin densizlerinden, akılsızlarından, küfürbazlarından, şuursuzlarından kurtulmak gerekli.. Güdümlü politikalarından arınmak lazım.. Ellerinde tuttukları mahir gazetelerinin manşetindeki ifadeyle; Adam olmayız diyenlere kırmızı kart göstermek lazım!..

***

İşte o zaman; adam gibi bir siyaseti ikmale getirmiş oluruz.. Yoksa; insansız siyasetin icatını beklemek zorunda kalacağız.. O da ne zaman; icat edilir bilmem Bilen varsa, o güne odaklanalım!

***

SARIGÜL NE YAPAR?..

Cuma günü akşam saatleriydi.. Sol cenahtan bir dostum aradı.. CHP Diyarbakır İl Teşkilatındaki; enva-i çirkinliğin vücut bulduğu, kaynayan kazanıyla alakalı, hasbi- hal ettik?.. Anlattık bildiklerimizi!

***

Söz dolanıp, Şişlili Mustafa Sarıgüle geldi.. Sarıgülü nasıl görüyorsun diye, sordu?.. Bu alana bir meyillin var mı diyerek, soruya soruyla çakıştırırken, yok, abi yok Sarıgülden bir cacık olmaz!..

***

Parti logosu.. Tanıtım müziği.. Bunlara dair etkinlikte Sarıgülün konuşmasını da, irdelerken!.. Kendi kendime şunu söyledim.. Özellikle, son dönemlerin parti kuranların furyalığıyla alakalı

***

İyi de, nerde farkınız, nerde ezber bozuculuğunuz, nerde mevcudiyetten daha farklı bir proje, anlatım ve tüzük ile vaatleriniz!.. çıkardığım sonuç, adam gibi siyasetin daha çok peşinde koşacağız, ama bunlarla değil..

***

çünkü, eveleyip-gevelemekten başka bir icraat yok.. Konuştukları da, parti içi muhalefet Yani; kendi küskünlükleri.. Sandık göründüğünde, seçim yaklaştığında; hangi pazarlıkların içerisine gireceklerini siz o zaman görün.. Kim kimin arkasında gözü yaşlı yola birlikte çıktıklarını bırakacak.. Kim hangi kontenjana odaklanacak... Tabi, şimdiden çark etmezlerse!

***

AK Partiden, dökülen iki parti.. Babacan ve Davutoğlu.. CHPden dökülen, İnce Sarıgül.. Ha bir de, Öztürk Yılmaz vardı?.. Adamsızlık yaşayan siyasette, bir heyecan, bir farkındalık, esen bir rüzgarın, hareketliliğine sebebiyet verdiler mi?. Yani; ahalide bir merak ve beklenti heyecanı yarattılar mı?..

***

Doğrusu! Denir ya şekilde görüldüğü gibi; hiç de bir esinti yaratmadılar.. İşte Sarıgül.. Kazanacak, birşey yapabileceğini, söyleyen var mı?.. Yok.. Ki, İnce için bir şeyler mırıldayanlar var ise de, Sarıgülü ağzına alan yok

***

Özetlersek! İnceye nazaran Sarıgülün durumu.. Sarıgüle nazaran, Yılmazın durumu Babacana nazaran Davutoğlunun durumu.. Silsile misali; birbirlerini andırıyorlar Ama, iktidar ve iktidar olabilmede nafile..

***

CHP BUNALIMDA!.

Tarihinin en iğrençlikler ihtiva eden, bunalımını yaşıyor.. Parti içi muhalefet, alev alev! En sıradan taşra teşkilatından başlamak üzere, Partinin tepe yönetimine kadar; ölçüsüz bir travmatik hal var.. 8 şiddetinde, iç hesaplaşma depremi yaşıyor CHP!..

***

Nitekim, Parti Yönetimi.. Bay Kemal dahil olmak üzere! Keskin, saldırgan, küfür, hakaret içeren, siyasi haşinlik; aslında partinin nasıl derin bir buhran ve bunalım içerisinde olduğunu ifşa ediyor Yani gidişat hiç de iyi değil..

***

Malum, Sarıgül sahaya indi.. Öztürk Yılmaz da. Muharrem İnce zaten sahada, ki yakında partisini kuruyor.. Yani, parti adına tırtıklama, kan kaybı oluşturacak..

***

Oy devşirmelerden daha vahimi de; rezillikleri içeren taciz, tecavüz ve belediyelerde vuku bulan yolsuzlukların, alabildiğine seriye alınmış makinalı gibi CHPye yağan kurşunlar.. Parti iç dengelerinde afaroz olmuş!

***

Bay Kemal, Erdoğana, iktidara hakaret edeceğine, Batıya yönelik güdümlü siyaset yapacağına, parti içerisindeki rezilliklere yönelip, ne bu kepazelikler deyip, partiyi arındırsa belki adam gibi bir siyaset icra etmiş olur Yoksa; her şeyden evladır dediği koltuk elden gider? Ortada kalır..

***

GÜNÜN SÖZÜ

Hayat öyle lanet bir şey ki sustuğunda konuşmadın diye pişman eder konuştuğunda ise susmadığın için kahreder.