ADALETİN BU MU DÜNYA?..
Eklenme: 11/20/2019 12:00:00 AM

Haksızlıklara karşı klişeleşmiş bir ifade bu; Adaletin bu mu dünya?.. Baksanıza Liceli Salih Yıldızın yaşadıklarına.. 70 yaşında.. Emekli köy korucusu.. Travmatik bir hikaye sahibi!..

***

2007 yılında, Kulpun Ağıllı köyünde operasyon yapılıyor.. Arazide ekili Hint keneviri bulunuyor. Tanık beyanı üzerine, Yıldız gözaltına alınıyor.. İddia; arazi onun imiş?.. Yıldız, her ne kadar bu arazi benim değil, benim arazim 300 metre, uzakta. Sınırımız belli.. Ben Lice kayıtlıyım, burası Kulpa kayıtlı dese de, dava açılıyor..

***

Mahkemede defalarca keşif yapılması, yer tespiti istese de; güvenlik gerekçesiyle hep iptal olur.. Neticede, tanık beyanıyla 4 yıl 2 ay ceza verilir.. 2009da hüküm verilir, 2011de itiraza rağmen Yargıtay kararı onar.. Yıldız, 2016da gözaltına alınıp tutuklanır.. 1 yıl 9 ay, 38 gün cezaevinde, tutuklu kalır..

***

Ancak, Tapu Kadastro İl Müdürlüğünden gelen yazı, davanın seyrini bir anda değiştirir.. Şöyle ki, 2010da Ağıllıda Kadastro işlem yapar, tapulu-tapusuz arazilerin tescili için.. Yıldıza ait arazi, yine o mahkemedeki tanık olan Muhtarın beyanıyla bu arazi; bir başka kişiye aittir, denilerek tescil edildiği ortaya çıkar..

***

Ele geçirilen delille yeniden davanın görülmesi talep edilir.. Ağır ceza, olayın Kulpta yaşandığı için, kabul etmez, itiraz Kulpa yapılır.. Dava kabul edilir, bu sırada infazını tamamlayan, 1 yıl denetimli serbestliğe tabi olan Yıldız, serbest kalır. Ekim ayında yapılan Kulptaki yargılamada Yıldız suçsuz görülerek, beraat kararı çıktı.

***

İlginç olan, Savcının beraata karşı yaptığı itiraz.. Gerekçe; keşif yapılmadığı..Gel de çık işin içinden..

***

Bir tarafta; keşif yapılmadığı için tanık beyanıyla, alınan bir hapis cezası, cezaevinde geçen iki yıllık ömür.. Diğer tarafta, Resmi kayıtların sonucunda verilen beraat kararına karşı keşif yapılmadığı için yapılan itiraz..

***

Dosya, İstinaf Mahkemesinde, sonuç ne çıkar bilinmez.. Ama velakin, dava, kaderin tecellisi mi, adaletin bu mu dünya sözünü ikmale getirmiyor değil?

Sizce

***

SOKAK SALDIRILARI

Tıbbi yönde diyorum ki, acaba bunlar kuduz mu? olmuşlar Öyle ya; kuduz olan, saldırgan olur.. Hele ki, iman suyunu görünce çok fena olurlar kuduz olmuş itler.. Ben artık; kılık-kıyafet, giyim, kuşam, içme yeme, inanç noktasında bahane üretici şekilde, sokak saldırganlarını bu minvalde, görmeye ve bakmaya başladım.. çünkü bu illetin rol biçimlerine başka bir mana vermek zor!?..

***

IŞIKLAR İçERİSİNDE UYU!

Ne demek!.. Vallahi anlamış değilim.. Benim bildiğim.. İnandığım, iman ettiğim, Elhamdülillah Müslümanım dediğim kültürde, değerde ölen birine dua veya anma yapılırken; nur içinde yatsın denir.. Ancak bir kesim var ki, ölen için ışıklar içerisinde, ışıklar altında uyu deyip duruyor.. Neden olsa gerek

***

CHPYİ YÖNETMEK ZORMUŞ?..

Hadi ya!.. Kim diyor, CHPyi yönetmek zormuş? Yabancı değil; CHPnin tepesindeki isim.. Yani, Kemal Kılıçdaroğlu bunu, haykırarak diyor?.. Nasıl söylüyor peki?.. Şöyle diyor; Devleti yönetmek, CHPyi yönetmekten daya kolaydır...

***

Bu beyana karşı ne dersiniz bilmem!.. Kahkaha atıp, güler misiniz?.. Apışıp kalır mısınız?.. Yoksa, CHPdeki kuralsızlığa mı takılırsınız; onu bilemem..

***

Ama, işi şakaya alıp, sonra her şakanın altında bir gerçek vardır deyip, CHPdeki iç kazana bakılmalı notuyla, yeni bir pencere açıyorum Nasıl yani demeyin...

***

GÜNÜN SÖZÜ..

Dünya; kötülük yapanlar değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.