BEKÇİLER NE DİYOR?..
Eklenme: 12/23/2020 12:00:00 AM

Tanıdık bazı bekçi dostlar aradı.. Sohbet ettik.. Şehri istila eden, cirit atan, kol gezen hırsızlara dair, kaleme aldığım yazıya dair, konuşacağımızı sandım.. Yok, meram başka!!

***

Nitekim, bizim tuzu kuru mahiyetiyle, kendi mahallelerinde hırsızlık olmaz, hırsızlar buralara gelemez gururuyla, arz-ı endam ettiler Olmazlar mı?

***

Sorumlu oldukları mahalleler, ekseriyetiyle güvenlik teşkilatı olan, sitelerin bulunduğu bölge Yani, Mobese Kameraları var.. Yani, son dönemlerde, droneli takipte var bu bölgelerde..

***

Binaların kendi, 7/24 güvenlik kameralarının faal oluşu denir ya, hal böyle olunca; hırsız enseleneceği yere gelir mi, girer mi?

***

Lakin, Sur ve varoş bölgeleri, Yenişenirin Ofis, İçofis, Şehitlik, Ben-ü Sen, Fiskaya, Seyrantepe!.. Bağların varoş bölgesi değil.. Kayapınarın da Huzurevleri.. Gazilerin bir bölümü.. Buralarda hırsızlar kol geziyor, cirit atıyor..

***

Neyse; arayan bekçilerin asıl meramının bizim hırsızlık mevzusu olmadığını yazı girişinde, aktardım Dertleri, Fatih Terimin kendilerine ilişkin, sarf ettiği cümle

***

Öyle ya, haftasonu Fatih Karagümrük maçı vardı.. Galatasaray bu maçta, 2-1 yenildi.. Maçtaki hareketlerinden dolayı Fatih Terim 69 dakikada, sen nasıl bir hakemsin bağırmasıyla, kırmızı kart görerek, saha dışına çıkarıldı..

***

Hakem Mustafa Öğretmenoğluna denilene göre.. Ki basına da yansımış.. Fatih Terim, saha kenarında şöyle bağırmış Maçı katlettin. Onların da hakkını yiyorsun. Git anlat akşam Fatih hocayı attım diye. Terbiyesiz, ahlaksız. Sen bekçi bile olamazsın. Sen nasıl hakemsin ulan Mustafa Öğretmenoğlu.

***

Bizim bekçiler, Terimin bu konuşmasının içerisindeki Sen bekçi bile olamazsın sözüne içerlenmiş, tepki koydular.. Haksızlar mı?.. Değiller.. Haklılar

***

Vaziyet, aslında ayrıştırıcı dilin giderek, kültürleşmesi, sıradanlaşması, günlük konuşmaların, içerisine zerkinin fütursuzca yapılmasıdır.. Neden birine kızdığımızda illaki onu; bir başka mesleğin, kişinin vasfına dahil, ederek söylemiyoruz.. Sen adam değilsin demek varken..

***

Neyse!.. Bekçi dostun arama meramının muhtevasıyla, Fatih Terim sen ne zaman adam olacaksın onu bi de diyerek, nokta koyalım.. Bekçilerimizi de, sahiplenelim...

***

ÖZELE DİKTATÖR SİLLESİ!

Denir ya birine laf edeceksen, kendi geçmişine bakacaksın? CHP ve Sözcüleri.. Hele ki, lideri dahil, ne yazık ki geçmişlerinden be haberdar, takınıyorlar Buhranlar üretmekte, üstlerine yok!..

***

Ne diyor, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel Cumhurbaşkanı Erdoğanı, İspanyayı 36 yıl inim inim inleten diktatör Francoya benzetiyor.. Yani, Sen diktatörsün diyor.. Son kelimesi var, o rezilce.?!

***

Cumhurbaşkanı kendisini mahkemeye verdi Yargı ne karar verir bilmem Ama Özelin, hem geçmişinden be haberdar hali, hem de dün olduğu gibi bugün de, demokrasiyi yaşatma adına can veren, bedel ödeyen Millete ve Erdoğana buhranlarda bulunuyor

***

Dün Selvi kaleme almıştı.. İktibas edelim.. Bir kere, General Franco seçimle gelmedi.. Ki, seçimle de gitmedi.. Hitlerin de müttefiki idi..

***

Peki Erdoğan!.. O bu milletin oylarıyla yani milli iradenin seçimiyle geldi İktidarı da, anasının ak sütü gibi helal.? Ve siyasi geçmişi var İstanbul Belediye Başkanlığından, Cumhurbaşkanlığına gelen bir siyasi geçmişe sahip!

***

Ve 18 yıllık iktidarı.. Ve öncesindeki siyasi mücadelesi.. Bir tek evresi, demokrasi dışı, milli irade dışı olmamıştır.. Hep, siyasi rakipleriyle sandıkta mücadele etmiştir.. Ve halkın iradesiyle; seçilmiştir..

***

Ona muhtar olamazsın diye, hüküm verenler oldu.. Bir şiir okudu diye, cezaevine atıldı.. Ancak bu milletin milli iradesi; demokrasi dersi vererek, sahiplendi En tepeye kadar çıkardı..

***

Demokrasi dışı müdahalelere maruz kaldı 27 Nisan e-muhtıra mı, 17-25 Aralık mı, Gezi olayları mı, Hendek-Barikat terörü mü, Parti Kapatma mı, şahsına yönelik suikast tertipleri mi.. Ve en son 15 Temmuz kanlı darbe girişimi..

***

İşte, siyasi hayatı böylesi bir destana sahip lidere diktatör demek, onu Francoya benzetmek, Hitlerin müttefiki gibi laflar üretmek, en basit ifadeyle, ahlak dışılıktır..

***

Erdoğan! Olsa olsa demokrasinin simgesi milli iradenin abidesi olur.. Selvi güzel dokundurmuş.. Diyor ki, Madem Erdoğan diktatördü, o zaman onunla seçim yarışına niye giriyorsunuz?

***

Sonuç itibariyle, mevcut siyasi partilerimiz içerisinde diktatörlükten söz etmeyecek bir parti varsa, o da CHPdir.. çünkü, CHPnin geçmişi, kuruluşu ve 27 yıllık tek parti dönemi, hele ki her 10 yılda icra edilen darbelerin arka bahçesi olma vasfı, çok ama çok diktatörlükler içermektedir

***

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlunun Özele verdiği cevaba dair iki gazete kupürü, zaten her şeyi ifade etmeye yetiyor

***

İşte birinci kupür Özelin o diktatör dediği ve Erdoğanı ona benzettiği General Francoyu resmen ve ilk tanıyan dönemin CHP yönetimidir...

***

İkinci kupür.. Peki ya, Hitlerle olan CHPnin ilişkileri.. İşte o da bu kupürde, ifşa olmuşCumhuriyet Gazetesindeki haber Milli şefle faşist Hitlerin aralarındaki samimi münasebetleri başlığa çeken haber

***

Boşa demiyorum, bu diktatör işleri CHPnin Aşil topuğu.

***

YILIN SON ANKETİ.

Masada, Konsensusun Yılın son anketi var.. 5 ila 15 Aralık tarihleri arasında yapılmış.. 81 il, 530 ilçe ve 87 seçim çevresinde seçmenin nabzını tutan bir anket!

***

Yapılan ankette partiler yerine hangi ittifak bloğuna oy verirsiniz sorusu sorulmuş?

Gelen yanıtlar şöyle

AK Parti ve MHPden oluşan Cumhur İttifakı 51.4

CHP, İyi Parti, Demokrat Parti ve Saadetten oluşan Millet İttifakı yüzde 48.4

***

Ankette Cumhurbaşkanlığı seçimini iktidar ve muhalefet bloğu olmak üzere iki başlık halinde sormuş.

Kararsızlar dağıtıldığında iktidar bloğu diyenler 51.6ya ulaşırken, muhalefet bloğu 48.4te kalıyor.

İki blok arasındaki fark 3.2 ediyor.

***

Başka bir nokta da, söz konusu Cumhurbaşkanlığı seçimi olunca kararsızların, oy kullanmaya gitmeyeceğini söyleyenlerin oranında ciddi bir düşüş yaşanıyor.

Hepsini topladığınızda 0.7 ediyor.

Demek ki, halkımız Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili.

Neden oy vereceğini ve neden vermeyeceğini kafasında netleştirmiş durumda.

***

Muhalefet 2021 yılı için erken seçimi dillendirmeye başladı. Erken seçim isteyenlerin oranı yüzde 24.4te kalırken katılımcıların yüzde 75.6sı ise 2023ü işaret etti.

***

GÜNÜN SÖZÜ

İnsanlar değişir ve onlar genellikle asla olmam dedikleri insanlar olmaya başlarlar.