BELEDİYELERİMİZ NERDE?..
Eklenme: 7/18/2020 12:00:00 AM

Diyarbakıra dair bu sorgulamam var! Sahi, Belediyelerimiz neredeler?.. Büyükşehir.. İlçe Belediyeleri Ki, kırsal belediyeler de dahil!.. Vaka sayısındaki korkunç tabloya rağmen; sahada varlıklarının esamesi okunmuyor?! Ki ikinci dalganın; pik yaptığı bir evrede; pek görüntü vermeyişleri nedendir acaba?

***

Bilemiyorum!.. Yoksa! Belediye yönetimleri de; vatandaşlar gibi normalleşme sürecini farklı mı anladılar?.. Maske takma, sosyal mesafeye uyma, temizliği önemseme gibi!.. Pandemi öncesi yaşam dönemine mi döndük diyerek her şeyi fora eden, vatandaşın moduna mı, döndü bizim Belediyeler!?..

***

Öyle ya! Bundan bir ay öncesine kadar, maşallahları vardı..? Harıl harıl çalışıyorlardı; sahadaydılar! Her sokak, her cadde, her binanın önünde açılan stantlarla adeta hizmet yarışı içerisindeydiler.. Ki, belediyeler birbirlerine nispet yapıyorlardı; biz sizden daha aktifiz diye

***

Maske beleş Dezenfektan beleş.. Bildiriler, broşürler; dağıtılıp Covid 19 uyarısı yapılıyordu.. Şehrin kritik bölgeleri.. Kurumlar.. Özellikle; vatandaşların yoğun olduğu; kuruluşlar! Güzergahlar.. Bilaistisna; temizlik adına dezenfekte ediliyordu.. Toplu taşıma araçları dahil! Ki denetimler hız kesmiyordu!

***

Beri yanda, gerek polis, gerek zabıta kontrolleri; nefes kesiciydi..! Biz bile haber konusunda; hızlarına yetişemiyorduk.. Alış-veriş merkezleri, marketlerin denetimi!.. Gıda ürünü üreten mekanların hijyenik ortamına ani baskınlar yapılması!.. Rekor cezaların kesilmesi ve bunların da basınla paylaşılması!..

***

Kısacası, Belediyeler.. Yönetim Kadroları.. Yani; virüse karşı çok yönlü bir mücadele sergiliyorlardı Ama şu bir aylık döneme baktığımızda; yürüttükleri hizmetlerin zerre-i miskali icra edilmiyor Öyle ki, belediyeye girişlerde ateş ölçümü dahi yapılmıyor?

***

Vaziyet, zihnimde cevap aranan üç soruyu inşa etti Yoksa; bu işin izahı mümkün değil?..

***

BİR.. Belediye Yönetimleri normalleşme sürecini, son günlerde hayli; eleştiri oklarını yönelttiğimiz; bu gevşeklik neyin nesi ey vatandaş dediğimiz anlayışla mı değerlendirdi?. Yani normalleşmeyle; virüs, pandemi bitti mi? diye anladı?..

***

İKİ Belediyeler bizden bu kadar pes ediyoruz.. Bütçemizi bitirdik.. Elimizde avucumuzda ne vardıysa; maskeye, dezenfektana, eldivene harcadık deyip; ekonomiksel bir açmaza mı girdiği için; sahadan çekildi?. Veya; hükümetten ek bütçe talebi için pasif bir direniş mi sergileniyor?

***

Üç.. Herkesin konuştuğu ama kimsenin yüksek sesle dillendirmediği; bir politika ve strateji mi? Belediyelerin alandan çekilmesi.. Yani; kimin ne hali varsa; görsün misali!!!

***

SAĞLIKTA DEĞİŞİM RÜZGARI!

İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin.. Denir ya; sağlığın sağlıksız işleyişine dair; kısmi de olsa cerrahi müdahalede bulundu Nihayet demeyeceğim.. çünkü bilahare demiştim.. Özellikle; Gazi Yaşargilde idari görev değişikliğine ilişkin..

***

Ama şimdi, neşter biraz derinden İyi olmuş.. Gelen-gidenle ilgili; isimler zikretmeyeceğim!.. Ancak, şu son görevlendirme, atama, sözleşme yenilemeyle, kurumsal yönde taze kan oluşturuldu diyebilirim Biraz geç olduysa da! Tebrikler, Tekin!

***

FETÖ TAM çÖZÜLDÜ MÜ?..

Görünen o ki yok!.. çünkü hala, ne diyoruz?..

Nerde; FETÖnün medya ayağı

Nerde; FETÖnün siyaset ayağı

Nerde; FETÖnün iş dünyası ayağı

Nerde; FETÖnün Üniversiteler ayağı

Nerde; FETÖnün Uluslararası ayağı

Sahi nerde; bunlar?

***

HUKUK DEVLETİ!

Hukuk mu devleti dizayn etmeli.. Yoksa; devlet mi, hukuku dizayn etmeli Vallahi ne diyeyim? Bir karar veremedim?.. Galiba hangisi işime gelirse!Peki sizin bir kesin hükme dayalı kararınız var mı?

***

ZERYA KUYUMCULUK..?

Dün kafadamdaki bir düzine deli soruları, buradan aktardım! Ve seslendim, bayanlar, beyler!.. İlgili ve Yetkili kurumlar.. İşin tahkikatında olanlar! Şu meseleyi, derli-toplu, ikna edici, bizleri ve kamuoyunu tatmin edecek bir iki kelam edin de..!

***

Sukut mu, ketumluk mu? Her ne ise; vazgeçin!.. Hal-i vaziyet, hem Diyarbakır için, hem kamu kurum ve kuruluşları için, hem de, isimleri orda, burda zikredilenler için; vahim bir yıpratma, zan altında bırakma, girdabı oluşturmaktadır

***

Ne yazık ki, dün yazıyı kaleme aldığım ana kadar kimseden çıt çıkmadı.. Ama velakin, bir çok kişiden yoğun şekilde, dile getirdiğim düzine sorulara, taş çıkartabilecek, çok sayıda düzine olabilecek; sorular geldi?

***

An itibariyle, hayli kafa karışıklığı içerisindeyim! Neyse; araya hafta sonu girdi.. Bakalım; Pazartesi ve sonrasında, sürekli su alan Zeryanın hamurunda nasıl bir yoğrulma olacak?.. Azıcık bekleyelim

***

GÜNÜN SÖZÜ

Zeryanın sır ilişkileri galiba, üst düzey olmasındandır!