BÖYLESİ ÇELİŞKİYE PES DOĞRUSU!…
Eklenme: 11/6/2021 12:00:00 AM

Ne bu yaman çelişkiler yumağı Bay Kemal! Bi net ol ya Siyasi yol seyrine; beşer şaşarın da ötesine, gittin.. Biz bile artık kestiremez olduk; ne yaptığını?..

Yahu daha geçen haftaydı! Sen değil miydin, HDP ile kol kola, Mecliste tezkereye hayır diyen Hatta, Milliyetçi(!) İple olan ittifakına un serperek ayrışan

***

Üstüne üstlük bir de nara attın! Her kim tezkereye Evet derse, Cumhuriyete ihanet etmiş olur diye.. Tabi, Demirtaşın cezaevindeki durumuna da, hemen serbest bırakın diyen de sen değilmiydin!!

***

Öyle ki, Meclis kulislerinde yoğunlukla telaffuz edilmeye başlandı, Bay Kemal, Bayan Meralle yolları ayırıyor.. CHP ve HDP artık saflarını keskinleştirdi? Kandile mesaj çaktı.. Ki, kandilden de, aynı minvalde aleyküm selam gelmediği değil?..

***

Tüm bu siyasi hamleler, der demez şunu söyletti herkese CHP, HDPyle kol kola, 2023e bu yol seyriyle girecek diye Kimileri de, 1990ları hatırlattı.. Erdal İnönünün SHPli dönemini, aktararak.. Malum, HDPnin geçmişindeki siyasi aktörler, SHP ile meclise taşınmıştı!..

***

Hal bu iken!.. Peki ne oldu da, Yozgattan bir anda, kükreme geldi.. Milliyetçiliğiyle bilinen Yozgatın gazıyla mı, ya da oradakilerin gönlünü hoş etmek için mi, yoksa parti tabanından yükselen; ne oluyoruz Bay Kemal seslerinin dozajındaki, yükselişten mi geldi?

***

Öyle ya, CHPnin kalemşorları bile, hoşnutsuzluklarını dile getirmiyor değillerdi Laikçi, Kemalist, Ulusalcı kimlik yerle yeksan oldu deyip, Kemal Bey kendinize gelin demesinden mi?.. Her ne ise

***

Görünen o ki, bir şeyler fena şekilde kendisini hissettirmiş olmasından dolayı, Bay Kemal bu lafı etti Kandili yerle yeksan etmezsem bana da Kılıçdaroğlu demesinler? İyi de, Kandile gidebilmen için tezkere şart değil mi?

***

Şimdi bu kükremenin ardından, siyasi hava nasıl esecek, durum ne olacak? Muhakkak ki, siyasi etkisi bir yerden kendisini hissettirecek.. Özellikle, HDP ile olan kankalığına.. Der demez; bu ne biçim dostluk, kankalık denilecek.. İlişkiler açısından bir yerle yeksan hali ortaya çıkmayacak mı?

***

Kısacası, HDPyi de, tabanını da, tabi ki Kandili de kendine küstürdü? bu çıkışıyla Diyeceksiniz ki, yamandan beter çelişkiler ağı içerisinde Bay Kemal şimdi de bunu telafi etmenin yollarını, çabasını gütmeye mi başlayacak?

***

Hasılı Kelam!.. Bir dediği, diğer dediğini tekzip eden Kemal Kılıçdaroğlunu artık iller düzeyindeki siyasetiyle mi? görmek lazım.. Diyarbakırda Kürt Milliyetçi, Yozgatta Türk Milliyetçi kesilen bir siyasi ucube misali! Böylesi siyaset pes vallahi dedirtmez mi?

***

NEYİN MESAFESİ!

Neyin mesafesi olacak?.. Elbette ki, HDPnin PKKyla arasındaki mesafe.. İPin Başkanı Akşener, önceki gün İttifaka dair, sözde tavır koyma adına, tepki koydu ya!.. Klişeleşen,, mesafe lafını kurduğu cümlesine dahil ederek; HDP, PKKyla arasına mesafe koymalı?

***

Neyse, bildik edebiyat! Gelen-giden hep böyle demiştir.. Ne hikmetse, kimse mesafe yerine, ilişkisini kesmeli diyemiyor?.. Ya da var olan ilişkiyi kabullenemiyor??.. Neden ya?.. 40 yıldır, işin hakikatini bilmelerine rağmen, hep üç maymun kodunun içinde kalınmasını gerçekten analiz etmek zor!?..

***

çÜRÜK ELMALAR!

Konuşuluyor; Adanada Ödüllü Polis memuru uyuşturucu kaçakçılığından, suçüstü olup, yakalanmış 60 kilometrede polisleri peşinden koşturduktan sonra, enselenmiş Tutuklandı.. Ki bu polisin, aldığı ödül de bir operasyonda yüklü miktarda uyuşturucunun ele geçirilmesi Ama şimdi, uyuşturucu satıcısı?

***

Konuşuluyor, Diyarbakırın Lice ilçesinde bulunan Jandarma Karakolunda görevli, 4 Uzman çavuş Şanlıurfada uyuşturucu kaçakçılığı yaparken, suçüstü olmuşlar.. 4ü de, tutuklanarak cezaevine konulmuş!.. Ki bu uzmanlar da, Lice kırsalındaki esrar tarlalarını bulup, imha edenlermiş?.. Ama şimdi, uyuşturucu satıcısı..?

***

Eee Hiç mi, Amerikan filmlerini izlemediniz.. Ya da Brezilya.. Ya da, çin, Japon.. Hint filmleri de.. Özellikle aksiyonu yüksek, polisiye filmlerinde mevzu bahis olan, hikayenin ana konusu bu gibi şahsiyetler değil mi?.. Neyse, söylenecek söz bunlar çürük elmalar, kirli polis ve askerler!?.. Yeter ki, sağlam elmaların içerisinde tez elden ayıklanılmasını becerebilmek! Malum çürük elmalar çok çabuk bulundukları ortamı çürütürler!

***

GÜNÜN SÖZÜ

Politikacıların çelişkiler üreten siyasi bağımlılıklarından kurtulmalarına çözüm bulunmuş; Nikotinli çip!..