BU BİR SAVAŞ DEĞİL?…
Eklenme: 10/11/2019 12:00:00 AM

Hele bi sakin olun ya!.. Önce, şu harekatın adını bir doğru koyalım, okuyalım ve de anlayabilelim.. Bu bir savaş değil.. Ki kimse savaşı istemez.. Hele ki, çığırtkanlığını hiç yapmaz.. çünkü bu bir, harp değil.. Bu bir; millete, devlete, ülkeye, ırka, dine, mezhebe karşı ortaya konulan bir mücadele değilPek tabi ki, karşısında böyle bir; yapı da olmadığı da gün gibi aşikar.. Yani yok böyle bir şey!

***

Elbette ki, savaş kötüdür.. Ve hiçbir millet, savaşı istemez.. Barış varken, diyalog varken, istişareler söz konusu iken, savaş niye?.. Nitekim, başka bir ülke ve millet; kendi varlığını yok etmeye yönelik bir hamle, yok ise savaş başlatmaz! çünkü savaş, yıkımdır, yakmadır, ölümdür, katliamdır, var ile yok olma riskidir!

***

Suriyedeki mevzuu; Türkiye açısından bir savaş değil, bir operasyondur.. Adı da; Barış Pınarı Harekatı.. Misyonu ve temel gayesi; terörle mücadeledir..! Mücadele edilen kesim de; Türkiyenin sınır güvenliğini, bekasını tehdit eden unsurların varlığı ve bunlara karşı, sınırını islah etme hamlesidir.. Emperyalistlerin, terör koridoru oluşturma, planlarını bertaraf etmektir Ki bunun taşeronluğunu yapan da YPG/PKK, DEAŞtır.. Beri yanda var olan, yerel olarak kendince oluşan, diğer terör örgütleridir.. Operasyon bunlara dairdir..

***

Demek ki, ortada bir savaş, harp yok, devlet veya millette yok!.. Var olan bir ülke de yok.. Operasyon terör unsurlarını hedef alan, girişimdir .. Ki böylesi bir harekat, ilk kez yapılmıyor da değil, yapılmış.. Önceleri var.. Zeytin Dalı ve Afrin harekatı.. İkisi de; daha önce bu topraklarda, Suriyenin kuzeyinde yapıldı.. Bölgeler kısm-i olarak, islah edilerek, yaşanır bir ortama kavuştu.. Her ne kadar; terör ve sözde koalisyon güçleri saldırılarda bulunsalar da

***

Şimdi, Barış Pınarı Harekatıyla Fıratın Doğusu yaşanılır, kılmaya çalışılıyor.. 3üncü bir operasyon evresi

***

En önemlisi de; bu harekat kesinlikle ve kesinlikle, Kürtlere yönelik olmadığı gerçeğidir.. Türkiye, Suriyedeki sivil Kürtlere hiçbir şekilde, karşı değil.. Ne sorunu var, ne de farklı bir hesapla, alt etme, onları topraklarından, yerlerinden, yurtlarından, etme gibi bir fikriyat içerisinde de değil Ki bunu her platformda dile getiriyor.. Uluslararası güvence taahhüdünde de bulunuyor... Ki kimsede, harekat Kürtlerin elde ettikleri hak ve statünün ellerinden alınmasına yöneliktir, düşüncesini gündeme getirmesin?.. Doğru değil..

***

Şu algı da, boşa kürek sallamadır.. Ki, ABDnin megalomanyak Başkanı Trumpın, şuursuzca ifade ettiği; Türkler, Kürtlerin yüzyıllardır düşmanı sözü de!. Böylesi bir zihniyete sahip olanların da, ürettikleri fitne mayası tutmaz!.. Ne Kürtler, Türklere, ne Türkler Kürtlere bu topraklarda, hasım olmuştur ve savaş vermişliği vardır Ki böyle bir hissiyat içerisinde de değiller.. Bin yıllık geçmişe sahiptir..

***

Kimse; Kürtleri YPG/PKK ile özdeşleştirmesin!.. Bu ifade ya da, algı geliştirmeye yöneliktir.. Sinsiliktir.. Kürtlere en büyük ihanettir ve hainlik, fitnesini alevlendirmektir.. İşte Türkiye, İşte İran, İşte Irak ve işte Suriyedeki Kürtler.. Yüzyıl önce, dörde bölündü.. Bölen de; bugün farklı noktalarda hami kesilen, EmperyaistlerdiYani, kim kiminle, özdeş en bariz şekilde orta yerde görünüyor

***

Yoksa; Suriyedeki iç çatışmalardan kaçıp Türkiyeye sığınan 3.5 milyon Suriyelinin beşte biri, Kürtlerden oluşmazdı?.. Kaldı ki, Türkiye ne diyor; Suriyenin toprak bütünlüğü.. Yani, bu coğrafya Suriye toprağı.. Kimsenin de, Suriyenin toprağında gözü yok, olmasına da izin verilmez?.. Ama diyeceksiniz ki, hal-i hazırda, Suriyenin toprak bütünlüğü diye bir şey kalmış mı?.. Doğru.. İşte, harekatın özü de, bu toprak bütünlüğünün sağlanır olabilmesidir..

***

HAREKATA HAYIR DİYENLER!

Doğrusu, ruhumu acıtıyor; ölüm ve öldürmeler üzerinde, bir hesabın yapılması!.. Ya da; yanlış ile doğrunun çatışmalar üzerinde netliğini ortaya koymak.. Ama, hani bir söz var elden ne gelir? Şimdi, harekata hayır derken, şöyle bir referandum yapılsa!.. Ya da, soru mahiyetiyle, hayrını bu noktada mı, ifade ediyorsun, diye sorulsa, kim ne cavap verir? Bilmem.. ama sorayım!...

***

Türkiyenin sınır boyunda!.. Ki, Irakın Kuzeyini de düşünürsek. Oradaki Kürt Federal Yönetimi de, gözetilerek!.. Soruyorum!

***

BİR ABDnin İsrail var-i PKKnın öncülüğünde bir devletin kurulmasına, evet der misiniz?

***

İKİ Siyonizmin, Emperyalizmin, İslam coğrafyasının kalbinde, uydu bir coğrafya işgaline evet der misiniz?

***

Bu iki soruya, aslında söylenecek söz şudur!.? Yüzyıl önce, zihinlere zafer diye yutturulan.. Ve hala o anlayışlarından zerre- kadar sapmayan, bugün de ağzı olan konuşuyor fikriyatıyla, ne işimiz var Suriyede, diyenler Lozana bakmalı?.. Zafer mi hezimet mi?

***

Ne diyoruz; Misak-ı Milli sınırları!.. Ama o gün, sahada alınanlar, masada emperyalizmin nam-ı hesabına, geri verildi?.. Şu noktaya gelmek istiyorum.. Şimdi, Türkiye o masada alınanları, kısm-i de olsa, geri alma imkanı ve fırsatı doğdu!.. Harekatı bir de böyle okusak mı diyorum?! O zaman şu haklılığımız da ortaya çıkar, Halepte, Musulda Kerkükte bizim.. Biraz daha ilerisi, Şam ve Kudüs..

***

Hasılı kelam!.. Kim ne derse desin.. Ya da hangi ülke, hangi siyasi akım.. Fikri ve beklentisi, ne olursa olsun! Türkiye bu hamlesiyle, tarihsel bir birikim ve kararlı siyasi duruşuyla, Ortadoğuda, YPG/PKK ve DEAŞ üzerinden, kurgulanan planı Barış Pınarıyla, alt edecek Bölgede, sivil, milli, yerli ve tarihsel birlikteliğin, ruhunu, güçlendirecektir.. Er ya da geç; Barış Pınarının musluğundan; huzuru ve istikrarı akıtacaktır.. Bedeli ağır olsa da!

***

YA ŞEHİTLERİMİZ OLURSA!

Ne diyorlar?.. Ya şehitlerimiz olursa.. Ya ölüm haberleri gelirse.. İyi de terörle mücadelede; şehit veren bir ülke değil miyiz ki?.. Sivil, asker, polis, kimi derseniz! Son 40 yıldaki bilanço, 70 bine dayandı.. Elbette ki, bu harekatta şehitler verilecek.. Ölümler olacak?.. Kimse oraya pikniğe gitmiyor, var olan iç çatışmanın ortasına, terör unsurlarıyla mücadeleye gidiyor.. Halk deyimiyle; yok öyle beş kuruşa, köfte ekmek..!

Milli egemenlik diyeceksin, bağımsızlık diyeceksin.. İç barış, iç huzurdan söz edeceksin.. Emperyalistlerden.. ABDden, Siyonizmden, yakınıp, el aman edeceksin.. Ama buna dair; bedel ödemeyeceksin?.. Yok öyle bir dünya!

***

TEK çEKİNCEM VAR?

Evet.. Harekatın muhtevasına dair tek çekincem var.. O da, ÖSOcuların Türk Silahlı Kuvvetlerimizle birlikte harekat edilir bir noktada olmasıdır.. Birileri kabul etmezse de; önceki operasyonlarda ÖSOcular kötü bir imaj bıraktı.. Özellikle; yağma ve talan noktasında!.. Bu hal şanlı Ordumuza, imaj açısından zarar verir..

***

En önemlisi de, Fıratın Doğusunda PKK/YPGyle mücadele adı altında, oradaki Kürt sivillere olası, bir insanlık dışı muamele, yansıması olursa; ciddi tepkilere yol açar.. Ki bu da, operasyona haklılık veren Kürtlerde özellikle; incitme yaratır çünkü, biliyoruz ki Ordumuz, hassasiyetleri olandır.. Güçlüdür.. Yürütülen harekatı da, hiçbir gücü yanına almadan, üstesinden de gelebir.. Yani, tek çekince durumum, ÖSOnun önceki harekatlarda bıraktığı imajın etkisidir?

Hayırlı Cumalar...

***

GÜNÜN SÖZÜ

Barışta evlatlar babalarını, savaşlarda babalar evlatlarını toprağa verirler.