BU RESİMLERE BAKINCA?..
Eklenme: 12/17/2019 12:00:00 AM

Siz neyi görürsünüz, oluşacak duygunuz, tepki ölçünüz ne olur? Ya da, boğazınıza düğümlenen sözcükler, nasıl bir tavır içerisinde çıkar bilmem?! Ama ben bu resmi görüp, baktığımda, bir Diyarbakırlı, bu şehirde yaşayan bir fert, ömrünü bu toprakta geçiren olarak, sırtından vurulmuş, ihanete uğramış bir tarih ve medeniyetin zavallılarını görüyorum!?..

***

Kendi tarihini, kendi kültürünü, kendi medeniyetini, kendi atasını, kendi ceddini.. Bin değil, binlerce yıllık varlığının mirasını, üç kuruş para için, nasıl da harcadığını, nasıl sattığını, nasıl yok ettiğini, nasıl bir ihanet hançeriyle katliam yaptığını gördüm, görüyorum!!!..

***

Ve gördüğüm bir gerçekte!.. Ki ben dahil olmak üzere Diyarbakırlıyım.. Diyarbekirliyim.. Bu tarih, bu kültür, bu medeniyet benim geçmişimdir ve ben kutsal bir mirasa sahibim gibisinden nara atanlar olarak; mangalda kül bırakmayan sorumsuzların, bir hiç kadar değersizleştiğini gördüm

***

Pek tabi ki, bu kentin sahibi, yöneticisi, idarecisi, sivil toplum örgütü, oda temsilcileri, siyasetçisi, kanaat önderleri diye caka atanların ne kadar da; ehliyetsiz, liyakatsiz bir keyfiyet sahibi abidelerin varlıkları olduklarını, kendim gibi gördüm!.

***

Kısacası, bu resim bir ihanetin tescillenen vesikası olarak benim zihnimde, not olarak düşmüştür!!!!.. Öyle inanıyorum ki, sizlerin de zihninde, aynı etki yapmıştır.. çukur ve barikat terörü ve sonrasındaki tarihi yıkım gibi; taşların çalınması da, aynı!.. Ne diyoruz, taşı gibi bahtı kara Diyarbakır..

***

Not.. Yazıya nokta koyarken, haber geldi.. Nihayet dedirten bir hamle gelişmiş Belediye, yasaklı bölgede zabıta ve polis ekipleriyle bazalt taş hırsızlarına karşı operasyon, başlatmış.. Denetimlerde bulunmuş.. Bazı kişiler gözaltına alınıp, adli işlemde bulunulmuş.. Ne diyelim, keşke hırsızlık ve ihanet hançeri vurulmadan, yaşanmadan tedbirler alınıp, tarihe sahip çıkılsaydı.. Neyse; geç kalınmış değil..

***

ŞEHRİMİZİN GÜNDEMİ!

Maalesef bugün değil.. Yıllar yılıdır.. Ki yarım asır mı diyeyim, bir asır mı diyeyim.. Ona siz karar verin.. Yaşım itibariyle ifade edeyim.. Şehrin gündemi hep; siyaset olmuştur Ve buna mukabil; seçim, parti, aday, vekil ekseninde kim ne dedi, kim ne yaptı kişi, kurum, teşkilat politize olmuşluğu.. Hep bunlar, gündem olup, meşguliyet almıştır..

***

İşte bu havanda su dövme halimiz yüzünden, ne yazık ki işe ve aşa yönelmedik.. Üretelim, istihdam yaratalım.. çalışalım, kazanalım.. İthalat ve ihracatla uluslararası ekonominin seyrine katılalım.. Kendimizi, kentimizi, çevremizi, ailemizi, komşumuzu huzur ve salih bir ortamda, yaşatalım, yaşayalım, gündemine odaklanmadık

***

Sonuç itibariyle!.. Söylenecek söz; ah bi kendimize, gelebilsek..! Yoksa, Diyarbekirin tarihi ve kültürü böylesi bir gaflet içerisinde, ha bire sırtından, ihanet hançeri yer miydi? Sizce

***

YOK DAHA NELER

Baksanıza, gıpta ettiğimiz, sesine hayran olduğumuz, sözüne kulak verdiğimiz, bir dönem siyasette gördüğümüz, ağır fikriyat sahibi diye abi görülen, Zülfü Livaneli, ne demiş?..

***

Şu Kadına şiddet mevzusuna dahil olarak.. Diyor ki, Kadınlara silah verilsin.. Kadınlara silah kullanımı eğitimi verilsin.. Kendilerini silahla korusunlar? Yok daha neler?.. Vay da vay!

***

KILIçDAROĞLU TEK ADAM!

Bence Tek adamın ötesinde, bir lider sultasına da sahip.. Niye mi; bakarmısınız 9 seçim ki hepsini peş peşe kaybetmiş bir lider.. Ama hala Parti Başkanlığı koltuğunu muhafaza ediyor.. Hangi demokraside böylesi bir tek adam başarısı vakidir?.. Türkiyedeki demokrasiden başka

***

İşte bu hakikat karşısında diyorum ki, Kemal bey, artık kendi lügatından tek adam kelimesini çıkarmalı.. Ve her bu kelimeyi hatırladığında da; aynaya dönüp bakmalı Kim tek adam diye

***

GÜNÜN SÖZÜ..

İki insanın iyi geçinmesi hiç kusursuz olmalarıyla değil, birbirlerinin kusurlarını hoş görmeleriyle sağlanır.

***

BÜYÜKTİMURLA GÜNDEM

Bu akşam, Uzay Haberde

Saat 22.00de ekranınızda olacak..

Gündemin en sıcak konuları, konuklarla tartışılacak..

Şimdiden hayırlı seyirler..