BİR BEKLEYİP GÖRELİM!...
Eklenme: 12/24/2019 12:00:00 AM

Diyarbakırdaki okurlarımla bir kaç gündür yoğun bir mesaj trafiği içerisindeyim.. Özellikle, benim en büyük hassasiyet gösterdiğim iki kurum olan; Milli Eğitim ve İl Sağlık ile bağlı, birimlerin yönetimiyle ilgili; neden pek konuşmuyorum diye sorgulanıyor!..

***

Merak edilen şu; iki kurumun yönetimsel işleyişiyle alakalı neden pek olumsuz konuşmuyor, yaşanan çarpık durumlara eğilim gösterip, yazı kaleme almıyorum sorusuna yanıt isteniyor!..

***

Soru muhteva içeriğiyle doğru!.. Bir süredir, izliyor, takip ediyor.. Notlar kaydediyorum!.. Tabi, iki önem arz edici etken var.. Birincisi, İl Sağlık Müdürlüğü ve Hastaneler.. Malum, İl Sağlık Müdürü değişti.. Yerine, Dr. Cihan Tekin geldi.. Bilen biliyor, yeni göreve başlayan kurum müdürlerine, hep hizmetlerin doğru bir mecrada yürümesi adına; 6 aylık bir tolerans tanımam var..

***

çünkü kişinin, kurumu tanıması, yeni bir yönetim kadrosunu oluşturması, gelen-gidenle istişarelerde bulunması, ziyaretler ve kurumuyla alakalı, aldığı brifing ve istihbaratlar, belli bir zaman ister.. İşte o gerekli olan zaman da; 6 aylık bir süredir

***

Tabi, bu evrede yaşanan ve yaşatılan olumsuzlukları görmüyorum, görmeyeceğim, yazılmayacak, ya da fransız kalınacak gibi bir düşünce hasıl olmasın!.. Elbette ki, yazılacak, tartışılacak, konu gündem edilerek, çözüm üretilmesine köprü olunacak.? Ancak, yönetimsel olarak, hele bir nasıl yoğurt yiyecek bakalım!

***

Mesela, Sağlıkla alakalı genel beklenti şuydu.. Yeni Müdür, geçmişe dair müfettişler isteyip soruşturma açacak.. Hastanelerin ve kendi yönetiminde yer alan üst düzey yetkililerine, değişim operasyonu yapacak.. Kamuoyunda sıkça konuşulan, tartışılan, mağduriyetler oluşturan, sorunlara ivedi bir neşter vuracak?..

***

Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi başta olmak üzere, Kadın Doğum ve çocuk! İlçe Hastanelerinin, kimi faal, kimi harap, kimi de siyasi saltanatın keyfiyetiyle kepenk indirdiği, duruma müdahale!.. Yeni bir sayfanın açılacağı beklentisi vardı?.. Şuan için, gözle görülür bir hareketlilik yok!

***

Lakin, yeni yılda çok şeylerin değişeceğine dair, gelen bilgiler de yok değil.. Yani, yeni yılda çok farklı bir sayfa, İl Sağlık Müdürlüğü cephesinde açılacak.. Dedik ya, kurumu tanıma adına, Tekinin zaman dilimi işliyor.. Neyse, bekleyip görelim; yeni sayfada neler kaydedilecek?..

***

İkinci Kurum Milli Eğitim!.. Malum, kısa süre önce hayli fırtınalı günler geçirdi.. Şehir gündeminden çok, ülke gündemini meşgul etti.. Müdür, Sendika, yönetim değişikliği, öğretmenler arasındaki iç çekişme ve siyasilerin kadro yönetimi ile yakınlarının makam temsiliyetleri açısından, aksiyonu yüksek, film sahneleri gerçekleşti

***

Geçtiğimiz hafta itibariyle, sular durulmuş, fırtına dinmiş, iç çekişmeye dair, aksiyonel film sahneleri artık yaşanmıyor.. Ve ilginçtir, önceki siyasi temsiliyette atılan çizikler geri alınır, konuma gelindi.. Yani, herkes bir memnuniyet içerisinde.. Tabi ki, Gelin de, bacanak ta!

***

Ama şunu ifade edeyim!.. Milli Eğitimin sahadaki eğitim çıtasını yükseltmeye yönelik faaliyetleri.. Özellikle, İl Valisi Hasan Basri Güzeloğlunun, rol alıp öncülük etmesiyle, bir şeylerin değişmeye başladığını, ifade edebilirim.. Önümüzdeki sınavlarda, işin semeresi alınacak, işler doğru mu, yanlış mı o zaman görülecek?.. İşte bu hareketlilikler açısından, hele bi bekleyelim diyorum..

***

Kısacası, Milli Eğitim ve Sağlıkla alakalı, okur merakını giderme noktasındaki benim bir süredir durduğum noktanın gerekçesi; bekle gör politikasıdır.. Ve iki kurum yetkilisine de, bir önerim var.. En kısa sürede, kurumlarıyla alakalı, kamuoyunu bilgilendirme ve yeni hedefler açısından, brifing verici olmaları gerekir!

***

YAVAŞA KAYYUM MU?..

İçişleri Bakanlığı soruşturma açtı.. Dün itibariyle; müfettişler görevlendirildi.. Beri yanda, suç duyurusu var.. Peki şimdi ne olacak?.

***

İşin hukuki, teknik ve yönetimsel insiyatif noktasında, gelişmesi şu olur.. Mansur Yavaş açığa alınır.. Yerine ya kayyum atanır ya da, Meclis yeni bir başkan seçer

***

Peki, siyasi faturası ne olacak?.. CHP merkezindeki hamleye bakarsanız, Yavaşa bir sahiplenme, Aygüne rüşvetin itirafıyla, cezalandırma söz konusu.. Nitekim, Aygün kesin ihraç kararıyla disipline sevk edildi..

***

Vaziyet, iki testinin çarpışması ise de, CHPnin tepe ismi Bay Kemal bu işin üstesinden nasıl gelecek sorusu orta yerde duruyor!?.. Nitekim, şuan için Yavaş taraftarı kesilmiş. Eee, rüşveti isteyeni sahiplenmek nasıl bir tepki oluşturur göreceğiz..

***

Aslında, işin siyasi faturası giderek Bay Kemali kurultayda fena zorlayacağa benziyor.. Hele ki, sağ kulağının üstüne yatma halinin, yaşanılır olması; saldırılara açık konuma geliyor..

***

Öyle ya; İnce, Özkan, Özer!.. Ve daha bir çok isim.. Bunlar ketum kesilip, yaşanan rüşvet ve rant kavgasına, Fransız kalırlar mı?.. Sanmam..!

***

Anlayacağınız!.. Rüşvet ve Rant mevzuusu, siyasi yönde fena bir şekilde, CHPnin tepesinde sorgulamaya neden olacak, rüzgarı estirecek

***

EN AKILLICASI!

Eyyy ahali.. CHPlisi, AK Partilisi, berisi, şusu.. Şu, Yavaş ile Aygün arasındaki düelloya taraf tutma adına, ne olur müdahil olmayın Tarafsız kalın.. Bırakın; içlerini döksünler ki; hakikate vakıf olalım!.. Yoksa; iş gümbürtüye gider.. çünkü vaziyet, İSKİ çukurundan beter; koku verici..

***

HELE Bİ YILBAŞI GEçSİN?..

Yine aynı terane.. Yine ipe un serme mazereti.. Hayli mesajlar alıyorum, tepkili tabi ki! Kamu kurumlarında, iş yapmamak adına idarecilerin özellikle 11 ay itibariyle icra ettikleri bir mazeret; yılbaşı hele bi geçsin?

***

Sene sonu!.. Hesap, kitap, defter, bütçe, denetim, sayıştay gibisinden, ifadeler de hizmet üretilmiyor, iş görülmüyor?.. Yani bugün git, seneye gel!

***

Yahu insan sağlığı yılbaşını bekler mi?.. Ameliyat bekler mi?.. alış-veriş bekler mi?.. Ticaret dondurulur mu?.. Günlük, işlemler hele bi beklesin koduna alınabilinir mi?..

***

Ne olacak şimdi.. İki ay iş yapılmayacak?.. Neymiş, yılbaşı geliyor.. Eee; yılda 52 hafta var.. 104 gün.. Resmi tatiller.. Dini Bayramlar.. Hepsi, uzatmalı günler olmaz ise; 21 gün

***

Toplam 125 gün!.. Yılın son iki ayı, 60 gün Etti 185 gün.. Yeni yılın ilk iki ayı da, yeni yıla hazırlık programı, etti mi size 245 gün..

***

Velhasıl, resmi tatil, hafta sonları ve yılbaşı hele bi geçsin hele bir yeni yıl programı belirlensin, seyrinin sonunda, kamudaki hizmet üretimine dair ipe un serememe halindeki gün sayısı, 120 gün kalıyor.. Yani, 4 ay kamuda mekanizma işliyor.. Gerisi, teferruat..!

***

Neyse!..Ramazan ayını da unutmayalım.. Hele bi yılbaşı geçsin de diğer teferruatları bilahare müdahil oluruz Seneye seneye!

***

GÜNÜN SÖZÜ

Ey İnsanoğlu, ettiğin duaya kalbin inanıyorsa makbuldür!!