BİR FENERLİ OLARAK…
Eklenme: 10/28/2019 12:00:00 AM

Eee, Reis Fenerbahçeli.. Üyeliği de bulunuyor.. Önceki gün, Yüksek Divan Kurulu toplantısına katıldı.. Taraftar bazında gurur verici.. Ama siyasi fikriyat noktasında bakılırsa; hayli mülahaza üretecek bir tablo diyebilirim! Onu hafta içerisinde göreceğiz.. Yankısı ne olacak? Muhalefet; kulüp taraftarlığını Barış Pınarı harekatının da ötesine, mevzu edecek gibi!?!..

***

Neyse! Reis Fenerli ise.. O halde, Kemal Bey hangi takımın taraftarı olacak?.. Biliyoruz ki, o da Fenerli.. O halde, Erdoğanla aynı kulvarda, takım taraftarlığında kalır mı? Ya da, tribünü paylaşır mı?.. Sanmam Demek ki, artık Galatasaraylı olması gerekir.. O zaman ilk grup toplantısına pür dikkat çekelim mi?.. Sarı-Kırmızı renkli şişirilmiş balonlar, asılmış bayraklar; Kemal bey de elinde aslanlı bir bayrakla kürsüye çıkmış artık Galatasaraylıyım diye haykırırsa; şaşırmayasınız

***

Diyeceksiniz ki, peki MHP Lideri Bahçeli de Beşiktaşlı mı oluyor?.. Zaten, siyah beyazlı! Ancak merhum Türkeş, Fenerbahçeli idi.. Bahçeli uzun bir dinlenme modundan sonra, ilk grup toplantısında ayrı kaldığı gündemi üslubuyla sallarken, muhtemelen o da Beşiktaşın ya bayrağıyla, ya da atkısıyla kürsüye çıkmış olacak? Bahçeli Beşiktaşlı olursa, Abdullah Gül ne yapacak? Yani artık Beşiktaşlı değilim mi diyecek, yoksa siyasi hal-i durumuyla kararsızlık kulvarında mı, turlayacak?

***

HDPnin Eş Başkanları, hangi takımı tutuyorlar?!.. Temelliyi bilmem!.. çünkü, herşeyiyle meçhuliyet sahibi.. Ama Buldan, sanırım ki, Amedsporludur Büyük takımlardan hangisini tutuyor derseniz? Öcalan ve Demirtaşın Galatasaraylı olduğuna hatırlayınca, muhakkak ki, tavır ideolojik olacak?.. O da, büyük olasılıkla Buldan ve Temelli Sarı-Kırmızı renkli bayrağı dalgalandıracak.. İlk oturum, heyecanla bekleniyor.. Zaten, Meclisi üç gün boykot ettiler.. O süre bitti.. Artık; Parlamento mesaisine başlanılacak?

***

Meral Akşeneri merak etmiyor musunuz?.. O hangi takım taraftarı?.. Galatasaraylı.. Zaten zorunlu olarak, muhalefetin bu kulvara yönelmesi gerekiyor.. Reis Fenerli, Bahçeli Beşiktaşlı olunca; ağırlık Cimboma taraftar kazandırıyor Peki Temel beyin tuttuğu takım hangisi.. Bildiğim kadarıyla üç büyüklerde biz olmayız, benim iki takımım var; Sivas ve Milli Takım....

***

Merakım!.. Son dönemlerde iktidarla hayli samimiyet pozu veren Doğu Perinçek.. Kendileri, muhalefetin millet ittifakı misali, kurgulandıkları Galatasarayda kalmaya devam mı edecek?.. Yoksa, Fenerbahçeye iştirak mi edecek? Eski Başbakan Binali Yıldırım.. O da, rotayı bu haliyle, Sarı Kanaryaya çevirecek?.. Bülent Arınçta, Reisin ezeli rakibi olan Beşiktaşı terk edip, safına geçecek.

***

Sahi, yeni parti arayışında bulunan eski Başbakan Ahmet Davutoğlu.. Onun tavrı ne olacak? İlla ki, Fenerbahçe mi diyecek?. Yoksa, trenden indiği için, Beşiktaş ya da Galatasaraya veyahut bir başka kulübün taraftarıyım deyip, Fenerle yollarımız ayrılıyor mı kararını alacak? Beşiktaşa gitmeyeceği belli.. çünkü, Orda Bahçeli var?.. AK Partiye muhalif parti kurmakla meşgul olan Ali Babacanda kendine kulüp arayacak gibi.. çünkü, Reisin Fenerinde kalamaz artık bu saatten itibaren.. Ki Ali Koç bile Gezi fikriyatından sapıp, AK Partiyle dirsek temasına geçmişken

***

Velhasıl. Salı günü; 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı.. Her ne kadar, Bayrama dair bir mesai icra edilecekse de!.. Toplantılar.. Kabuller.. ve Resepsiyonun; ana gündem maddesi ağırlıklı olarak sizin tutuğunuz takım hangisi olacak? Ne, Bayram, ne Suriye, ne Harekat, ne de AB ile ABDnin dış politikadaki hasımlık hali.. Ve ne de; Trumpun o rezil mektubunun, ne olacağı, alt gündem olacak Hepsinin önüne Fener seyri geçecek?

***

Baksanıza!.. Biz bile bir söze girdik, köşe sınırlarını aşmamıza rağmen; hala kim hangi takımın tribününde artık boy göstereceğini konuşuyoruz Eskileri, yenileri, merhumları dahil edip durduk!.. Sahi siz okurlar; sizde bir takım değiştirme fikri oluştu mu?.. Neyse! Kentin takımlarına bakalım bu hafta bir başarıları var mı?.. Maalesef Amedspor üzdü, Diyarbekirspor üzdü.. İkisi de puan kaybetti..

***

Diyorum ki, futbol güzeldir. m velakin, içine şike, hile ve şu şeytani bahis kanalizasyonu sirayet edince; vaziyet iğrençliği inşa ettiriyor..

***

LAF OLSUN YA

Akşener, Erdoğana çağrıda bulunmuş.. Demiş ki Sıkıntılısınız.. Gelin Parlamenter Sisteme Dönün! Bu öneriye bir de ekleme var.. Onu da kim ekledi bilmiyorum.. Teklif İyi Partiden, destek tek Partiden.. Yani topu kucağa at!.. Peki geri dönüş olur mu?.. Şimdi bizimkisi de laf mı, soru mu, neyse havanda su kalmadı?

***

ETİN RENGİ KAHVERENGİ OLUR MU?

Şimdi bu kadar laftan sonra, gel de ciddileş Vallahi zor oluyor.. Biliyorum siz de bu etin rengi hali ne diye soracaksınız?.. Hiç, etin rengi kahverengi olur mu; kırmızı olur? Meğer ki, kahverengi oluyormuş?

***

Yoksa Diyarbakırda, koca bir hastanenin yöneticisi bu minvalde; çığlık atıp, tutanak tutar mı?.. İki sayfa rapor tanzim eder miydi? Ve Raporunu uzun uzadıya tutup, hastanenin satın aldığı ete konu eder miydi?.. Demek ki, canına tak etmiş ve adam yazmış Diyor ki;

***

Hastanenin kasaptan satın alıp, kendi mutfağında pişirdiği, hazırlanan yemekte kullandığı etler çürümüş etlerdir.. Öyle ki, et kırmızı renkte olması gerekirken, korkunç bir kahverengini almış.. Kokmuş.. Leş gibi.. Dana mı, kuzu mu, keçi mi, başka bir hayvan eti mi, belli değil Ama her gün, hastalara, hastane çalışanlarına, yediriliyor.. Kimse de oralı olmuyor.. Ben yetkiliyim, mutfağa sokulmuyorum?

***

Görünen o ki, hafta içerisinde bu mevzu gündemin sıcaklığına takılmazsa, bir hayli mülahaza edeceğiz.. çünkü o kahverengi denilen et her gün, 2 bin insana yediriliyor Bakalım, sinyalini çaktığımız mevzuu, ilgili ve yetkililerde nasıl yankı bulacak?..

***

ANLI ÖZÜR DİLEMELİ

Müge Anlı Hiç lafı evirmeye, kıvırmaya, don lastiği gibi bir yerlere çekmesine gerek yok.. çıkıp Zazalardan özür dilemelidir.. Ki, zazaca anlaşılmayan bir dil değil.. Ve bu dil, asırlardır vardır.. Zazaca dilin kullanımı her zaza için; ana sütü gibi helaldir ve anlaşılırdır Mügenin yaptığı; en hafif deyimle bir edepsizliktir

***

GÜNÜN SÖZÜ

Bizim gibi sevmek yürek ister...!