BİR ŞEYLER OLACAK?..
Eklenme: 12/26/2020 12:00:00 AM

Galiba öyle görünüyor.. Yoksa, MHP Lideri Devlet Bahçeli iki de bir İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşenere ısrarlı şekilde evine dön çağrısı yapmazdı!?.. Önceki gün bu çağrısını yeniledi; dön evine, bitsin bu çile diye...

***

Akşener de, gelen çağrıya yine esprili cevap verdi Önceki çağrılara verdiği cevabın sözcüklerini değiştirmeden.. Dedi ki; Genel Merkezdeki işlerimi bitirdim, evime dönüyorum.. Bir de, tebessümlü resim, iliştirdi!

***

Peki, vaziyetin hikmeti nedir diye sorarsanız!? Verilebilecek cevap, bende şudur; bir şeyler olacak gibi! Bahçeli ısrarla bir mevzuya müdahil olmuşsa, mutlaka kesin bildiği bir şey vardır.. Ki, artık sonuca odaklanmış gibi.. Bahçeliye göre, Akşenerin eve dönüşü çok nazlı bir süreç içermeyecek

***

Akşener cephesine bakarsak.. O ne düşünüyor derseniz?! Her çağrıya verdiği esprili cevap, der demez bir şeyler olabilecek dedirtiyor.. çünkü keskin ve radikal bir ret cevabı yok.. Ben istemiyorum, eve gelmem demiyor Bir naz var! Yani, kapıları kapatmış değil?..

***

DİKTATÖR KİM

Vallahi kim bilmem?.. Ama diktatörü şu vasıflarla tanımlayabilirim.. O hiçbir şekilde elinden silahı bırakmaz! Ülke idaresi, vesayet hükmüyledir.. Ne sandığı, ne seçmeni, ne de seçilmeyi tanır?.. Ki halk da onu seçmez, o da halkın iradesine cevaz vermez!..

***

Velev ki, seçime zorunluk olmuşsa da! Açık oy, gizli tasnif hükmüyle, seçime evet der?.. Sonuç bellidir, değişmez! Siyasi rakibi, ki partisinin üyesi dahi olsa; fikrinden başka bir fikre ve düşünceye meyil vermez.. Verenin de tepesine biner!..

***

Muhalefeti tanımaz!.? Başını kaldıranı dar ağacına çektirir.. Dal budak salan olunca da, kesilir partiye kilit vurulur.. Lideri de üyeleri de, mebusları da yasaklı ve sürgünlere mahkum edilir Onun rejiminde, hiç bir hürriyet yoktur? Tam hakimiyet vardır..

***

Astığı astık, kestiği kestik! Partisinin üyesi de, seçilmiş olan vekili dahi.. O diktatörün ağzından çıkan, iki kelimeyle sınırlıdır kaderleri? İsterse, istediği vekili kurbanlık koyun gibi başka partiye gönderir.. Gözyaşına bakmaz, onu seçenin de, iradesini kale almaz!

***

O diktatör!.. Dine, inanca, dile, kültüre, medeniyete, aba ecdada bakmaz!.. Ülkesinin ve milletinin bin yıllık tarihine bir gecede, çizik attırır.. Putlaştırır, kendini ve yönetimini! Kuranı Türkçeleştirir, Ezanı Türkçe okutur...

***

Dahası! Silah kaçakçısını, Organ mafyasını, Uyuşturucu baronlarını himaye altına alır.. Onları meşrulaştırır.. Birer vergi mükellefi yapar. çocuk istismarcılarını, tacizci ve tecavüzcüleri de; ne olmuş, istediler de oldu der İkna odalarında her şey biter..

***

Sahi, siz diktatör kim demiştiniz değil mi? Herhalde kast ettiğiniz kişi Halkın her seçimde rakiplerine fark attırarak, seçtiği kişiden söz etmiyorsunuzdur?.. İttifak bloklarını geride bırakan, milletin iradesinin üzerinde irade tanımam, diyeni de kast etmiyorsunuz?

***

Sanırım anladım!.. Sizin kastettiğiniz, diktatör kim diye?.. Girdiği her seçimi kaybeden, ama liderlik koltuğunu bırakmayan kişiyi, kast ediyorsunuzdur! Eeee; ona da düşünür ne demişti?.. Bi aynaya bak, aynaya!.. Göreceğin yüz; diktatör yüzü olacaktır!? Ey bozuntu!

***

CHP DEĞİŞMEZ?..

Açıkça ifade edelim!.. CHPden dindarlık, muhafazakarlık, inançlı bir duruş beklemek.. Ya da talep etmek.. Veyahut ta, değiş be kardeşim demek.. Net sözcükle, abesle iştigal olur

***

çünkü, CHPnin felsefesine göre Laiklik dinsizliktir.. Ha CHP Atatürkün partisiyiz, iddiası da!.. Atatürke ihanettir.. Lakin, Atatürk böylesi bir anlayışı, radikalizmi, halktan uzak siyaseti benimsemediği gibi, icra edeni de, lanetler!

***

Hal bu iken!.. Ekrem İmamoğlunun, Kuran-ı Kerimi orijinalliğinden çıkarıp, 70-80 yıl öncesindeki anlayışını tekerrür ettirerek, Türkçe okunsun çıkışını, hor görmemek lazım!.. O zaten, hiçbir şekilde soyadına yakışır, inancı benimsemiş değil..

***

O.. Güne ve döneme özgü Sultan Ahmette, camiye gidip Yasin okuması imamla, poz vermesi!.. Mevsimlik libastı!.. Sadece oy devşirmeydi.. Ki, kep düştü, kel göründü? Sonuç itibariyle, CHPden dindarlık beklenmez, beklenecek olan şudur; Kurana ve Dini değerlere saygılı olmasıdır!?..

***

SENİN TERÖRİSTİN!

Vallahi ne diyeyim!?..

Ha bire; hayatımıza, medeniyetimize, kültürümüze yeni, ithal anlayışlar dahil ediliyor

Batı ve batılın medeniyeti bu olsa gerek

Bakar mısınız halimize!...

Senin katilin, benim katilimi yaşıyoruz!..

Senin tacizcin, benim tacizcimi görüyoruz..

Senin tecavüzcün, benim tecavüzcüme şahit oluyoruz.

Senin hırsızın, benim hırsızımı dillendireni de biliyoruz

Senin mafyan, benim mafyam hesaplaşmasını ziyaretlerle izliyoruz!..

Senin rüşvetçin, benim rüşvetçime her sokak başında rastlıyoruz, cezaevleri dolup taştı!!

Şimdi yeni bir anlayış tarzı türetildi

Benim teröristim, senin teröristin

Hayda demeyin

Bunun ardından gelecek olan var?

****

Hazır söz hırsız, katil, tacizci, mafya, rüşvetçi himayeli ithal anlayıştan açılmışken..

Sahi, bizim, Bağlarda yaşanan kuyumcu hadisesinden haber var mı?

21 yaşındaki Yoldaş isimli genci güpe gündüz katledenler!..

O kar maskeli..

O eli kanlı soyguncular ne oldu?..

Hala sırlar mı?.. Enselerine binildi mi?..

Yoksa!.. Onlarda mı ithal anlayışın tarzına alalım?..

Malum, dönemsel tarzlar kategorisi geniş!

Mesela senin katil soyguncun, benim katil soyguncum hesabı!

Neyseeee

İş farklı bir tarzın ithalinin zorunluluğuna doğru gidiyor..

Nokta koyalım!..

***

GÜNÜN SÖZÜ

Bir kelime kararını, bir duygu hayatını, bir insan seni değiştirebilir.