BİR VİDEO VE İKİ SATIRLIK NOT!...
Eklenme: 10/23/2019 12:00:00 AM

Önceki akşam, sosyal medya üzerinden bana ulaştırılan bir video.. Bir kaç da resim var.. Altına da düşülen, iki satırlık not Aslında; insanı irkilten o iki satırlık notun videoyu izledikten sonra hissediyor olman!?. Zihninde oluşan travma ve ruh hali bozukluğu İçerik ve zamanlama; sorgulatıyor!

***

Görüntüde, AK Parti Kadın kollarından bir grup bayan Eski, yeni, bir önceki yönetim kurulu üyeleri.. Diyarbakır dışından gelenler de var.. Cümbür-cemaat yani.. Kendilerine eğlenme mekanı olarak da, Gazi Köşkündeki bir işletmeyi seçmişler.. Kır ortamı olsun Yeme, içme faslı bitmiş.. Eğlence faslı başlamış.. Mahalli sanatçı döktürüyor, şarkılarıyla-türküleriyle.. Orkestra da, fena değil; ortamı hareketlendiriyor.. Bayanlar da, alkış ve eğlencenin, ortama bırakmışlar kendilerini.. Felekten bir gece çalma denir ya! çal oynasın, vur patlasın!...

***

Videonun kısaca dökümü böyle.. Gelirsek iki satırdaki anlatımın içeriğine Şöyle deniliyor.. *Vatan evlatları, içte, dışta düşmanlarla, teröristlerle, devletlerle hain ülkelerle mücadele ediyor.. Şehit veriyorlar.. Aha da dün iki şehit vardı.. Suriye ve Hakkaride.. Ağrıdaki saldırı Hal bu iken.. AK Partiliyiz diyen bayanların bu hal-i durumu neye delalettir..

***

Doğrusu; videoyu paylaşanın, AK Partili olması nedeniyle üzerinde düşünerek durdum.. Önce, ne var bunda dedim.. Kadınlardır, eğlenme hakları yok mu?.. Bir araya gelmişler, yemek yemişler, sonra müzik dinlemişler.. Bundan doğal ne olabilir ki? İlk değil ki.. Diyarbakıra dışarıdan gelen her siyasetçi için böylesi organizasyonlar yapılır.. Bir çok kez şahit olmuşuzdur.. Ki hayat devam ediyor.. Acı da, eğlence de bir!...

***

Dahası, bu videoyu bel ki de, siyasi hesap adına çekilip, bize servis ediliyor diye de, düşündüm.. Sonra, irdelerken sosyal medyada benzer paylaşımları gördüm.. Ekseriyeti de, eğlencenin organizatörleri katılımcıları, videoyu ve resimleri paylaşmışlar Diyarbakırın tarihi mekanlarının gezisine dair resimler de var.. Yani hayli tur organizeli.. Ve son günlerde polemik konusu olan KADEM üyeleri de, müdahilmiş etkinlikte.. Malum; İstanbul Sözleşmesi var ya; sahiplenmesi nedeniyle hayli eleştirilmişti. Ki halen çok konuşuluyor..

***

Velhasıl! Sonuca gel derseniz; AK Partili bayanların eğlencesi, oynamaları, keyif içerisinde, sefayla, Diyarbakırda ağırlanma halleri; gizli saklı değil. Bilakis; kendileri paylaşımlarıyla kendi kendilerini ele vermişler Yani, söylenecek çok söz var.. Ama değmez diyorum Zira, Diyarbakırın AK Parti açısından talihsizliği, hep AKPlilerle anılır, yönetilir, eğlenilir, dava önemsizleştirilir olmasıdır diyelim.. Nokta...

***

KAYYIMLARA DAİR.

Söyleyecek sözüm, çok!.. Ama siyasi atmosfer havanda su dövme halini yaşattığı için; anlam içermez!!!.. İki taraf açısından da.. Onun için mülahazaya gerek yok; her şey orta yer!.. Ancak, geçmişten ders-i ibret almayanın akıbeti böyle olur, işte bu hakikati bir yere not etmek gerekir

***

Yetkilendirilen kişilere gelirsek.. Yani Kayyımlar için!.. Onlara dair de, bir hatırlatmam olacak.. Tabi ki, ortamın siyasi hareketliliği nedeniyle güme gitmez ise!.. Önceki kayyımların geride bıraktıkları negatif iş ve işlemlerden, ders çıkarmaları lazım Yoksa, gelen gideni aratır notu bir daha yazılmış olur hakikatler hanesine!..

***

ABDYE PATATESLİ TEPKİ!..

Bilmem, izlediniz mi?.. ABD askerlerinin çekilmesi esnasında, bazı PKK/YPGliler tepki göstermiş.. Hatta patates yağmuruna tutanlar var..

***

Görüntüyü izledim.. Nitekim, müzmin bir okurum da paylaşmış Bu görüntüye ne diyorsun diye?.. Dün, biji ABD deniliyordu?.. Biji Obama.. Biji, Trump.. Ama bugün; ters-i bir durum var.. ABD bizi sattı deniliyor?..

***

Ne iş..! Aslında ne iş değil; beklenen bir işti bu.. ABDnin satış işine gelince; karakterlerinde var bu.. Cibilliyeti böyle!.. Söylenmesi gereken, ABDnin satışı değil, kendini satışa getirmendir?..

***

SOSYAL MEDYA DENEYİ!.

Diyarbakıra ve Diyarbakırlıların insani, vicdani, rahmani, gönül ve kardeşlik, yardımlaşma, gariban, yoksul, biçareye olan şefkat ölçüsünü ortaya koyma adına yapılan bir sosyal deney..

***

İstanbuldan, Diyarbakıra gelen bir kaç genç bu çekimi yapmış!.. Ben de izledim.. Bilaistisna, herkesin gönül ölçüleri zirve yaparak; yardımlaşmayı ortaya koymuşlar.. Bir hayli gururlandım..

***

Hele ki, Diyarbakır üzerinde ideolojik saplantı içerisinde olup, algı üretenlerin cirit attığı bir dönemde; denir ya sille misali e be kefereler kendinize gelin, Diyarbakır zihninizdeki gibi değil; yücedir

***

Her şeye rağmen diyorum ki!.. Diyarbakırı sosyal deney üzerinde değil de, gelin, görün, birebir yaşayın, gezin, insanlarımızla hasb-i hal içerisinde olun.. Yiyin, için ve konuşun; işte o zaman gerçeklere vakıf olursunuz Bekliyoruz!..

***

GÜNÜN SÖZÜ

İlkelerini zamana uyma adına feda edenler, bilmelidir ki çağın maskaralarıdır?