ÇETE SİYASETİN ÇATALLI YOLLARI?
Eklenme: 5/8/2020 12:00:00 AM

Ne hazin ki, ülkemin siyasi kaderi bu!.. Ne dün, ne ondan önceki gün.. Ne de bugün.. Görünen o ki; bugünden sonra da pek değişecek gibi gözükmüyor!

***

Bu yazıma biliyorum ki; birileri fena şekilde bozulacaktır.. Gocunacak, tepki verecektir.. Birileri de; hele şükür biri kral çıplak dedi diye mevzuya odaklanıp, kendince irdeleyecektir?.

***

Ve biliyorum ki, bu birileri de hiç tartışmasız; ahalinin ekseriyetidir.. Yani sessiz çoğunluktur?! Zaten bizde; sessiz çoğunluğun sesiyiz!...

***

Evet, siyasilerimiz diye, söylendiklerimize dair; o sessiz çoğunluğun, zihninden ve ağzından dökülenlere bakıldığında ortaya çıkan tablo hep şu olmuştur!! O da, tablo da kendisini şöyle tarif edip, anlatıyor?

***

çok çeşitli karakter içeren, ama öne çıkan iki anlayışı benimseyen siyasetçimiz söz konusu! Biri siyasi yapısına ideolojik olarak; biat edici.. Diğeri de; cep dolsun iradem kimde olursa olsun?..

***

Ama iki karakterin de; ortak noktası şudur.. İki lafı bir araya getiremezler.. İki kelam etmesini bilmezler.. Meramlarını da anlatamazlar.. Somut ve açık bir şey söyleyebilme, kabiliyeti deseniz onun zerre-i miskalini taşımazlar, çünkü yok.. Vaki de değil..

***

Şöyle ki, bilaistisna buyruk altında olanlar!.. Ne kendi iradeleri var, ne kendilerini seçenler hangi iradeye oy verdiklerin de be haberdar!Ve ne de yol koşulan oluşumun, benlik yapısının kendisine özgü; duruşu.. Söylemi de, eylemi de, varlık nedeni de ağzından dökülecek olan iki kelamı da; iradesine haiz değil.. Herşey; buyruk merkezlidir; kör bir taassup ve biat ediciliktir!..

***

Denir ya 80lerin inzibatının beyanıyla; ben bilmez merkez bilir..! Koordinasyon buradan sağlanır.. Ki, bu buyruk odaklı zihnin himayesindekiler hipnozlu şekilde, olumlu, olumsuz gibi bir sorgulama cesareti de yok.. O akıl cesareti de ne gezer misali?!..

***

Ama velakin; melez siyasetçilerin ve siyasi yapılar gibi değiller.. Bencillik, tekçi, sadece ben değil.. Varıyla, yokuyla, aklıyla merkezin, aklına odaklı bir tasarruf sahibi!.. Hele ki merkezin muhalif olduğu yapıya karşı komut direnişini aldığında devre dışı kalan akıl; ölümüne ölümüne? üstüne gider savaşır!!

***

Duruş; sorgusuz-sualsiz biat edici!.. Yeter ki, muhalif hedef alınan komut üzerine, yok edilsin emrini alsın!! Siyasi yapı mı, devletin otoritesi mi, kişi mi, kurum mu, din mi, inanç mı, ekonomi mi, eğitim mi, her ne ise!.. Kendi öz ailesi mi, çevresi mi tanımaz..?! çünkü o hipnoz edilmiş aklın bakışıyla; kendisine hasımdır?

***

Merkez buyruklu bu yapı, en sıra dışı bir eleştiri, özeleştiri tepkisel bir ifade, ya da emir ve komuta dair, itiraz kabil değil.. Bırakın ifadeyi, düşünebilme noktasında olanı hissedip, ya da karşı duruş odaklı, bilgi o kişinin fermanın çıkmasına neden olur!... İtibarsızlaştırılır ve dışarı atılır..

***

Ya da; çifte kurguyla bir taşla iki kuş vurma hesabıyla, ya cezaevi, ya da mezarı adres yapar.. Sonra da; hedefindeki otoriteyi hasımlaştırarak timsahın gözyaşlarını döktürür!.. Akan kan, dökülen gözyaşı, yakılan, yıkılan ocaklar, hiç ama hiç umursanılmaz Harcar gider!!!..

***

Ve bu buyruk merkezli yapının, en yüksek ikna politikası da; lafı dolandırmada, kaçak ve kaypak, ikilem üretici, net olmayan alanda, mahir olmasıdır!! İri laflar ederler, ama ata düşmanları karşısında, hep figür olurlar..

***

İşte, ülkenin, bölgenin ve kadim şehrin kaderindeki siyasi kulvarın bir yolu böyle; hendekli seyre sahiptir!!Yol; ideolojiktir! Nitekim, seçmen kesimi de, neyin ne olduğunu, siyasetin kimlerin elinde bulunduğunu, hedeflenen nedir bilmez.. Farkına varan ise; mahalle baskısı altında, boyun eğicidir!..

***

Diğer çete siyasetine dair çatallı yola gelince! Burada, pek radikal bir ideoloji yok.. Dava adamlığı derseniz, söylenir, ama uygulama da o da nedir denilir?.. Her dönemin, kendisine özgü bir hacı abisi üreme gösterir. Zihin de, fikir de; karakter olarak kapital odaklıdır

***

çünkü, bu yola girip ben siyasetçiyim diye hamle yapan da, hacı abisi de, siyasi yapının merkezi de; parayı veren düdüğü çalar aklıyla, kendini idame ettiği için kişiler sorgulanmaz! Yüksek bir mahirlik beklenilmezHer şey paraya endeksli!

***

Seçmen benimsiyor mu, benimsemiyor mu, bir oyu var mı yok mu önemli değil.. Yeter ki, rant odaklı, bir temin edici ve akıl sahibi olsun!.. Ki her seçim evresinde; borsa oluşturma polemiği de bundandır sıkça söylem içermesi!

***

Burda parti mi, dava mı, seçilen nüfuzu mu, ailesi mi, inancı mı, ideolojisi mi, geçmişi mi, eğitimi mi, öğretimi mi, hitabı mı, seçmen nezdinde karşılığı var mı yok mu; diye bir hesap ve gaye de yok!.. Kaale alan da olmadığı gibi; ceket ilikleyici en muteber olanıdır hacı abiye!!..

***

Birinci yolda; buyruk merkez odaklı akla hizmet edici, ikinci yolda her şey dönemin hacı abisinin ofisinden gelen akla göre hizmet, üretici! Ve hep; küçük olsun, benim olsun. başkası dahil olmasın, merkezi de yerelde emrimde olsun..!

***

Seçilmiş vekil mi.. Ya da, parti teşkilatları mı?. Veyahut, Meclis üyeleri mi?.. Yani en alttan en tepe; kulvarda yer alan, ya da varlık gösteren kim ise; ortaya konulan anlayış ve üst aklın modu birbirini ideolojik ve rant temini odaklı, besliyor

***

İşte siyasetin, bu çete yolu var ya!.. Türkiyenin; iki yakasını bir araya getirmeyişinin en büyük; çıkmazıdır? Hele bir de bunun yanında; devleti sözde kutsayan, ülkenin ve milletin kurucu güvencesi deyip, dem vuran.. Ama aslında; tüm fitnelerin üreme batağı halindeki, laiklik libası giymiş, sosyal demokrat deyip geçinen, Kemalist fikriyatın sahibiyim deyip, milli iradenin dışında seküler yaşamı benimseyen, çete siyasetinin merkezi de ayrı bir yola sahip!..

***

Netice itibariyle, dün olduğu gibi bu günde;

Eğer ki, darbelerden söz ediyorsak..

Eğer ki, dikta rejimlerden bahsediyorsak..

Eğer ki; bürokratik oligarşiden yakınıyorsak..

Eğer ki; vesayetçi kurumların işkencesindeysek..

Eğer ki; terör ve şiddetin acısıyla, yatıp kalkıyorsak..

Eğer ki, hak, hukuk ve adaletten mustaripsek..

***

Eğer ki, yolsuzluk, usulsüzlük, rüşvetin mağduruysak..

Eğer ki; ahlaki çürümüşlüğün girdabına kapılmışsak..

Eğer ki; hayatın her alanı terör ve mafyalaşmışsa

Eğer ki; siyasiler kendi öz benliklerini kullanamıyorsa!

Eğer ki; ötekileştiren, kutuplaştıran siyasi dilden, yakınıyorsak!..

Eğer ki, insan kanı üzerinde siyasi istikbal benimseyenler çoksa!

***

Ülke ve millet olarak içte ve dışta sürekli düşmanların, cevizin içindeki kurtçukların varlığıyla, yakınıp duruyorsak.. Kısır döngü içerisinde; üreme yapamıyorsak İki yakamızı bir araya getiremeyip; farklı ideoloji ve inançların tahakkümü altında, özümüzü erozyona uğratıyorsak, ki uğratıyoruz. İşte tüm bunların müsebbibi mevcut siyasi konjonktürdür....

***

Şunu iyi bilmemiz gerekir.. Siyasetin bu çete, çok çatallı yolunda yürüyenlerin biat ettikleri aklın, kendine hasım gördüğü gerçek de şudur.. Demokrasidir ve Milli iradedir Sandıktır.. Bireyin, özgür iradesi ve seçme seçilme hakkıdır.. Hak, hukuk ve adalettir.. Eşitliktir.. İnsan haklarıdır.. İnançtır

***

KUMAR REKLAMI!

Hıncal çağırmış.. Ben de yüksek sesle çağrıda bulunayım!.. Maliye Bakanımız.. Ulaştırma Bakanımız.. İletişim Daire Başkanımız.. İçişleri Bakanımız.. Ve tabi ki, Emniyet Genel Müdürümüz!

***

Ülke ve millet; karantina altında.. Evde kal deyip duruyoruz.. Virüsün salgınına fren koymak, yayılmasına çomak sokma adına; ya sabır deyip, duruluyor Evde kalmanın bir de zaman tüketme durumu var, yani oyalanmak!...

***

İşte bu oyalanma halini Kıbrıs kökenli kumar şirketleri, kan emici vampirler gibi fırsat bilerek, ha bire cep telefonlarına mesajlar yollayıp duruyorlar.. Hemen üye ol, eğlen, gecen renklensin, bu kadar bedava prespin, kol makinasından akan sayı ve meyveler gibi!

***

Sonrası mı!.. Kaptır da kaptır parayı!.. Cepte, hesapta, kredi kartında ne varsa hortumlansın?.. ne yasal, ne mevzuat ne de, herhangi bir sorgulama yok!..

***

Son günlerde bu minvalde, hayli mesajlar alıyorum Açık ve alenice insanlar kumara teşvik ediliyor? diye.. Öyla ya; yıllardır yazıp çiziyoruz, ama kime dinleteceksin şu yasadışı bahis oynatılma ve oynatan şirketlerin, Kıbrıs üzerinden nasıl milyon dolarları, hiçbir yasaya dayanmadan hortumladığını.. Şimdi de bu!

***

Tehlike büyük! Engellenmeli.. Aksi takdirde; önümüzdeki zaman dilimi içerisinde; internet üzerinden icra edilen bu kumar organizasyonuyla bir çok ailenin felaketlere sürüklendiği, kaçınılmaz olacak!.. Tedbir şart, engelleme, kaçınılmaz olmalı!...


***


GÜNÜN SÖZÜ..

Dağınık bir masa dağınık bir zihnin işaretidir diyorlar. Peki o zaman boş masa neyi işareti.

(Alıntı)

Cumanız mübarek olsun..