CEZAEVLERİNDE BAHİS ÇARKI?..
Eklenme: 1/20/2020 12:00:00 AM

Yok daha neler! Ben de ilk duyduğumda, aynen öyle dedim yok daha neler?.. Uyuşturucu.. Hap.. Bıçak.. Silah Alkol.. Bunların cezaevlerinde cirit attığı ve satıldığı hep söylenir.. Farklı stratejik yollarla; cezaevine sokulduğu da ifade edilir..

***

Ama; kaçak bahis.. Ya da dışarıyla bağlantılı kumar çarkını döndürmek, işleme tabi, tutma gibi bir organizasyonun varlığı duyumunu ilk kez alıyorum.. çarkı da, gelen duyumlara göre açık cezaevinden izinli dışarı çıkanlar döndürüyor.. Tabi gardiyanlardan da söz edilmiyor değiller

***

Biliyorum.. Diyeceksiniz ki, Diyarbakırdaki açık cezaevine dair, duyum ve söylentilerin yanında, diğer açık cezaevlerinde vuku bulan, hadiseler ne ki? Adam cezaevinden izinli çıkıyor, çıkarılıyor, ya da kaçış var Islah edilmemiş uyuşturucu bağımlısı bir suçlu dışarıda ne yapabilir?..

***

Bu soruya yanıt, peş peşe yaşanan hayat karartan olaylar, cevap mahiyetli Şöyle ki, ya cezaevine uyuşturucu taşıyor, sokuyor?.. Ya da, uyuşturucu temini için, sokakta gasp, soygun ve hırsızlık yapıyor?.. Veyahut, paramparça olan aile travmasıyla, cinayet işliyor?.. İşte Manisa Turgutludaki son vakıa; eşini 20 yerinden bıçaklayıp öldürme olayı?

***

Gelen duyumlar, dışarıya yansıyan bilgiler.. Ve tabi ki, yaşanan hadiselerin hikayeleri denir ya; çığlık atıyor Yarı açık Cezaevlerinde vahim bir şekilde huzur bozucu hal-i vaziyetin çarkı döndürülüyor.. Ha bir de içerinin kestiği racon var.. O da ayrı bir idari terörizm diye ifade ediliyor..

***

Netice itibariyle; ilgili ve yetkili zevata duyurulur.. Mevzuya hassasiyet biraz da çözümsel eğilim, gösterilirse!.. Hani ıslah anlamında bir çark dönse!.. Hayata dair çok şey değişir Mesele küçük değil, büyük!.. çünkü hem cezaevini, hem dışarıyı iç içe olumsuz tetikleyen, etkenlerin girdabı söz konusu..

***

CHPNİN DİYARBAKIR OPERASYONU!

Gece yarısı darbe gibi, bir operasyon! İl Başkanı Mehmet Sayın ve 24 il yöneticisi görevden alındı Yazı çifte imzalı teşkilata bildirildi.. Sayının yerine de, Abdurrahman Aslan atandı.. Aslan yönetimi ve kongre sürecini, kendisi belirleyecek..

***

Peki, görevden alma gerekçesi nedir?.. Yazıya göre; Parti tüzüğünün kongrelerle ilgili düzenlemeleri içeren madde kapsamında karar alınmış

***

İnanalım mı?.. Atama ve görevden almanın bu kadar, basit bir masumiyet karinesi içerisinde; görmek!.. Ben inanmadım.. İşin içerisinde; gecenin bir vaktindeki demlenme, arka bahçedeki Batıda ittifak, Güneydoğuda zıt kutupta bulunmak.. Sayının, HDPnin her etkinliğinde boy göstermesinin de, bir payı var mı? Saygın görevden alınmasına ilişkin soyadı gibi saygın bir şekilde; saygıyla karşılıyorum demiş!?..

***

Doğru Sezgin Tanrıkulunun sessizliğe bürünme hali.. Parti içerisinde, pek gözükmez oluşu.. O eski sivri çıkışlardan, geri adım atma hali.. Kendisine has partide bir rol belirleme nüfuz ediciliğinin, erimesi!.. Yani, pabuçlar dama mı atılıyor? Tanrıkulunun son demleri mı diye de, insanın kafasında sorular oluşmuyor değil? Hasılı, CHP bu! Siyaseti bilinmezlik üzerine kurgulu

***

TIK VAR MI TIK?

Cuma günkü, Diş Hastanesine bir çentik? başlıklı yazıma, bir meslektaşım, not düşmüş

Diyor ki..

Abi.. Yönetimsel bir kenara koyalım, tık var mı tık?.. Madem bu değişiklik yapıldı ve sebebi vardı.. Sebepler neden ortadan kaldırılması henüz diye sorsam..!

Haklı bir serzeniş..

***

Neyse, benim altı aylık bir tolerans tanımışlığım var.. Şuan izleme kodundayım Notlar alıyorum Tabi bu kayıt ve notlar yönetimsel faaliyetler açısından; değişikliklerin nedenleri diyebiliriz..

Tabi ki, toleransımız, İnsan sağlığı açısındaki arıza-i durumlar için de geçerli değil..

Ona, sıfır taviz, tolerans yok!

***

ECEVİTİN AŞKI?..

Musalla taşındaki Rahşan Ecevit için, imam şöyle sesleniyor.. Merhumeyi nasıl bilirsiniz? Sizi bilmem.. Benim Sol fikriyatın Demir Ladysi.. Ya da, Karaoğlan efsanesinin rol biçicisi.. Yani siyasetine dair bir beyanım olmaz.. çünkü Soldaki yalnız kadın idi Rahşan Ecevit Hasılı diyeceğim; O Ecevitin aşkıydı?...

****

GÜNÜN SÖZÜ.

Hayat kısa, yol ise uzun ve ince