CUMHURİYET FAZİLETTİR…
Eklenme: 10/29/2021 12:00:00 AM

Evet, üstadın dediği gibi yeter ki arkasında cumhur olan bir Cumhuriyet olsun.. Varlığı, faziletler üstü bir faziletler silsilesini oluşturuyor Ama, cumhur yok ise!.. İşte, orda enva-i faziletsizlik, kimsesizlik, kimliksizlik vücut bulur

***

çünkü, Cumhurla bütünleşen Cumhuriyette, her şey milli ve yerli kimlikle, kendini var eder.. Dini de, inancı da, kültürü de, medeniyeti de, aba ecdadının bıraktığı tarihsel mirası da, hürdür, bağımsızlıktır?

***

Doğruluğunda ahlak var! Yiğitliğinde mertlik, yardımseverliğinde iyi yüreklilik, bilgeliğinde alçak gönüllülük kamildir.. Vicdani ve rahmani duygusunda ise; iman kudreti söz sahibidir Özgürlüğünde ise, Gazi Mustafa Kemal Atatürkün ifade ettiği gibi; egemenliğin bilakaydüşart, millette olması var!..

***

Vatan sathında yaşayan her birey eşitlik ilkesinde, halktır Onu sahiplenen sosyal devlettir?.. Adalet ve kalkınma, akıl ile bilimin rotasında, salih amellere odaklı, barışı, kardeşliği, birliği, dirliği yek vücut halinde bir ümmet şiarının varlığının teminatıdır, Cumhuriyet

***

Netice itibariyle, Cumhurun arkasında olduğu Cumhuriyeti kuranlara dua, onu demokrasiye, hür ve bağımsızlıkla taçlandırmak için mücadele verenlere şükran, yarınlara taşıma misyonu ve sorumluluğunu layıkıyla yerine getirme rehberliğini üstlenenleri de minnetle yad ediyoruz..

***

Ama, bir de bedduamız var.. O da, Cumhuriyeti cumhurdan koparan, demokrasiyi siyasi ve ideolojik koltuğuna basamak yaptıran, bağımsızlığımızı, özgürlüğümüzü, eşitliğimizi, hür, adalet ve ahlaklı faziletimizi emperyalizmin, batılın, kefere tül fecerelerine galebe çaldıranları da, lanetliyoruz!

***

Bir asra, iki yıl kalmış Cumhuriyetimiz, yaşanan ve yaşatılan her şeye rağmen; 98. yıldönümü, kutlu olsun

***

BAY SARIGÜL...

TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül.. Katıldığı TV programında, demiş ki.. ABD yönetimi, Türkiyedeki muhalefete para gönderiyor.. Sonrasında, para alan partinin bunu açıklamaması halinde, kendisi ifşa edecekmiş?

***

İyi de Bay Sarıgül Muhalefeti ABDnin desteklediğini, para akıttığını, lojistik imkanlar oluşturduğunu, bilmeyen yok ki.. Hindistandaki sağır sultan dahi, vaziyete vakıf.. Yoksa, CHP iki yıl önce evet dediği tezkereye bugün, hayır der miydi?..

***

Ama sen yine de, aba altından sopa göstereceğine ifşa et Ne diyor siyasi abi saklama, erkeksen açıkla..!

***

GÜçLENDİRİLMİŞ BAŞBAKAN GİBİ!!

O nasıl bir model?!.. Vallahi ben de anlamadım.. Galiba hal-i hazırdaki; Türkiyeye özgü Başkanlık sistemi gibi bir sistem..!? Dediklerine göre Millet İttifakı eğer ki seçimleri kazanırsa o zaman, Cumhurbaşkanı yardımcılarından biri; Başbakan gibi, çalışacakmış!

****

Tabi bu modelin patenti, Meral Hanıma ait.. Demek ki; Başbakan koltuğunu ısrar etmesindeki sır buymuş En zahmetsiz, en meşakkatsiz, risksiz, ikinci, üçüncü bir seçime de gerek kalmadan, tepeden inme Başbakanlık koltuğuna oturmak, böyle bir formül gerektiriyor muş?!!.. Peki, Cumhurbaşkanının yetki durumu ne olacak? Orda sıkıntı yok!..

***

Zaten, Parlamenter Sistemde bir uzlaşma vardı ya!.. Artık, dönmeye de gerek yok.. O sistemdeki gibi; Yetkileri alınmış, düşük profilli bir sembolik Cumhurbaşkanı olacak O Külliyede kalacak.. Yetkilerle donatılmış güçlü yardımcı da Başbakan gibi, çankayada oturacak Meclis de himayesinde bulunacak!

***

Sahi ya!.. Bay Kemal bu oltaya gelir mi?.. Ya da HDP, bir resim vermekten bile imtina eden Akşenerin böylesi formülünden çıkan Güçlü Başbakan modeline, evet der mi? Diyeceksiniz ki, beş benzemezi bir araya getiren, üst akıl bunu mu dikte etmeyecek?..

***

CHPyi, tezkerede YPG, PKK ve PYDnin istekleriyle örtüşür noktaya getirip, HDPyle birlikte hareket etmesini sağladıysa! İki yıl önce evet derken, bugün hayır diyebilecek kadar değişime uğratılıyorsa.. Sembolik Cumhurbaşkanına, güçlendirilmiş Başbakanlığa? haydi haydi razı eder!? Formül pır fena bir formül!

***

BUNU TANIYAN VAR MI?..

Devleti bilen..

Dürüstlüğü benimseyen

Mütevaziliği elden bırakmayan

Her ortama uyum sağlayabilen

Mevzuların çözümünde uzlaşmacı

Hakkı, hukuku, adaleti kişiselleştirmeyen!

Nefsine de, cebine de hakim olan

Topluma hakim, örnek şahsiyet

Liyakat ve ehliyet sahibi

Sözünün eri..

En halisi de herkesin sevdiği biri

Tanıyan, bilen biri var mı?

Bilen varsa, beri gelsin

Koltuk hazır

Hem de güçlendirilmiş tek adam yetkisine sahip Başbakanlık koltuğu!

Neyse beni es geçin!

***

GÜNÜN SÖZÜ

Elçiler zevallıktan kurtuldu, artık başkentler birebir muhatap

***

Cumanız mübarek olsun