HALAMIN BIYIKLARI…
Eklenme: 1/7/2021 12:00:00 AM

Tamer yine cuk diye oturmuş, kitabın ortasından!.. Ah sizin şu, yaygın ezberleriniz var ya!.. Ne melem bir tünettir ki, değişmez.. Ama hep, yeniymiş gibi, körükleniyor!

***

Ne diyor zat-ı na-muhteremler! Dün gibi; bugün de aynı ifade Eğer ki, Menderes erken seçim kararı alsaydı, 27 Mayıs Darbesi olmazdı?.. Eee; Kurt kuzuyu yemeyi kafaya koymuşsa bahanesi çok olur? Doğru seçime gidiyoruz deseydi; olmazdı.. Ancak bir şart vardı.. Seçimi kaybetseydi o 27 Mayıs Kanlı darbesi olmazdı? Yani mesele bu!..

***

Peki ya, 12 Eylül Darbesine ne dersiniz?.. O sizin, meşruiyet kazandırdığınız, ezber!.. Eğer ki, Demirel ile Ecevit uzlaşsaydı? Sendikalar.. Öğrenciler.. Dahası, üniversiteler! Ki bunlar da olmamış olsaydı, darbe olmazdı?.. Bir sağdan, bir soldan.. Olmadı yaş küçük, büyüt ondan sonra dar ağacına çekilme olmazdı?.. Türkiyede ırkçılık faşizanların girdabına düşmezdi?.. Yani, mesele bu!

***

28 Şubat mı?.. Erbakan ve çiller bir olmasaydı?. Refah-yol hükümeti, kurulmasaydı?.. Erbakan, Başbakanlıkta iftar yemeği vermemiş olsaydı?.. En önemlisi de, Erbakan İslami kimliğini ve Milli Görüş gömleğini çıkarıp, gardıroba koysaydı!.. 28 Şubat denilen; bin yıl sürecek narasını atan çevik Bir ve Hüseyin Kıvrıkoğlu, postallarına nal vurmazdı?.. Yani mesele bu!

***

71i değil, 2007deki e-muhtıra?.. Eee; Erdoğan vesayetin huzurunda, el pençe dursaydı?.. 20lik subaylara, siz ne derseniz, emrinizdeyim deseydi?.. Muhtar bile olamaz dediklerine, şapkasını alıp, gitseydi, pardon ceketini alıp gitseydi? Pişamalı medya patronlarına arz-ı endam etseydi.. Ne genç subayları rahatsız edecekti.? Ne de medya?.. Böylesi bir hal-i duruma girmeseydi; sabataist Yaşar Büyükanıt, e-muhtırayı gece yarısı kaleme alıp, Genelkurmayın internet sitesinde yayınlatmazdı?.. Darbe sevici İlker Başbuğa komutanım, yazı tamam deyip, nara atmazdı?.. Yani, mesele bu!

***

Ve 15 Temmuz 2016 kanlı darbe girişimi!.. Şayet, Erdoğan FETÖ denilen ahtapot yapının gerçek yüzünü vakıf olduktan sonra, bunlar beni yutar korkusuna kapılıp, hocam hocam deseydi!.. Ülkenin idaresine, zihniyetin sahiplerini otursaydı.. Şehirlinin köylünün evine valiyle birlikte misafirliğe gitme hikayesi gibi; ne varsa, yedirseydi? ABDnin, komutasına biad edici, olsaydı.. Ne 15 Temmuz.. Ne, 17-25 Aralık ve ne de, 7 Şubat olmazdı?.. FETÖnün bir erken seçim istemi de yoktu?. Yani mesele bu!?.

***

Vaziyetin ikmali, halamın bıyıkları misali!.. Doğru, şu demokrasi denilen, illet var ya! İşte o, olmamış olsaydı.. Aha da buradan her türlü iddiaya giriyorum ki; hiçbir darbe, darbe girişimi, müdahale söz konusu olmazdı? Bence, en büyük suçlu ve vebal sahibi, demokrasiye sarılmış olan, milli iradenin ta kendisidir?.. Şu, millet iradesi olmazsa, vaki mi bunların zerre-i miskal bir tekinin vücuda gelmesi! Yani mesele bu!..

***

PARLAMENTER SİSTEM!..

Sahi, döner miyiz?.. Dönersek ne zaman döneriz!.. Erdoğan başkanlığı biterse! Yani bir daha, yüzde 50-artı 1i bulamazsa!.. Peki, ya rakip bu oranı bulsa.. Sizce, reisliği bırakır mı?.. Kendini, sorumsuz ama her mevzuya müdahale eden atanmışa; boyun eğici olur mu Bu iş; karışık!

***

Erdoğan, siyasete devam derse.. Ak Parti Lideri olarak kalırsa, vaziyetin ikmali nasıl bir seyir alır?.. Eee; seçime girdi ve kazandı?.. O zaman Başbakan olacak?.. Bir mani var mı?. Bana göre yok Nitekim, Türkiyenin siyasi tarihinde, örneği var?.. İsmet İnönü Hatta 11 yıl aradan sonra, Reislikten, Başbakanlığa geldi

***

Lakin, işin gel-gitleri bir adım sonrasını sürekli; muamma kıldığı için!.. Söylenecek söz; Parlamenter sisteme dönüş, hele bir olsun; o zaman!..

***

BAY KEMALİN TALİMATLARI!

Ey Başkan yardımcıları..

Ey grup başkanvekilleri..

Ey milletvekilleri..

Siz, İl ve ilçe teşkilatları

Fermanımdır;

***

BİR.. Her kim olursa olsun, hiçbir şekilde dini mevzulara girmeyecek, yorum yapmayacak?

***

İKİ.. Her kimi olursa olsun, hiçbir şekilde Türk Silahlı Kuvvetlerini eleştirmeyecek, yorum yapmayacak?

***

Bu iki mevzu artık bizim kırmızı çizgimizdir.. Aşılmayacak, çizik atılmayacak?..

***

Ne güzel.. Ne güzel.. Ne güzel

***

Tamerin dediği gibi!.. Keşke şu kırmızı çizgi, hassasiyetine bir de, ülke ve millet muhalifliğini de ekleselerdi?..

***

Üç Her kim olursa olsun, hiçbir şekilde Türkiyenin milli birliği ve dirliğine halel getirecek muhaliflikte bulunmayacak?

***

KIZIM NERDEEE

Bir annenin çığlığı!.. Erganili anne Bedriye Doku..

Elinde, Tuncelide üniversite okurken, kayıplara karışan, kızı Gülistan Dokunun resmi!

Türkçe bilmiyor..

Kürtçe, çığlık atıyor..

Ağıt yakıyor..

Ve kızım nerde diye sesleniyor..

Duyan var mı?

An itibariyle, hala yüreği yanık, evlat ateşiyle kanayan Anne; Gülistanım nerde diyorsa demek ki duyan yok!

Ne diyorlardı; analar ağlamasın!

Ama ağlayan var, tıpkı HDP İl Binası önünde her gün gözyaşı dökenler gibi!...

***

BOĞAZİçİ ÜNİVERSİTESİ

Şu kesindir ki; Boğaziçi Üniversitesindeki protesto gösterileri; hala anlamadınız kodunda! Yani, ne Rektör Bulunun olması? Ne Ak Partiden adaylığı?.. Ne de, bu üniversiteden olmayışı?.. Zerre-i miskal; alakadar etmiyor.. İş tamamen; üniversiteleri karıştırmak, ülke sathına yaymak?.. Gezi misali!.. Başaktör Kaftancıoğlu olunca, senaryo değişmezdir?.. Gözaltına alınanların şeceresine bakılırsa; iş kurgulu!

***

Yoksa! Denir ya madem; her şeyin sorumlusu AK Partidir.. Sırtlayan odur?.. Bilimin de, Üniversitelerin de sorumlusu, İktidar ise.. Ki öyledir, o zaman bırakın da iktidar bir rektör atayıversin?.. İyisine kötüsüne bakarsınız! Dereyi görmeden paçayı sıvamak, niyet sorgulayıcıdır? Şayet olmasaydı, kelepçeler üzerinden şiirler, dizeler, hikayeler zincir misali, dizilir miydi?..

***

SOYLU NE DİYOR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Boğaziçi Üniversitesindeki protestoculara dair, gelen eleştirilere verdiği cevap?.. Ne diyor Soylu

BİR Terörle irtibatlı illegal grupların üniversiteye girmesine izin mi verilseydi?

***

İKİ.. Polise katil diyenlere göz yumulup buyrun geçin mi denseydi?

***

Üç Terör örgütü marşı okuyanlara üniversite teslim mi edilseydi?

***

DÖRT Veya Durun lütfen!.. Kapı tamircisi veya çilingir çağıralım mı? denseydi?..

***

Nokta cümle.. Polis kanunun gereğini gerine getirmiştir.. 12 Eylül dönemine atıf yapanlara söylüyorum; demokrasi, hukuk ve insan hakları konusundaki siciliniz kapkaradır..

***

GÜNÜN SÖZÜ

Koşarken değil düşerken yanında olup, kalkman için elini uzatandır, dostun!