HELALLEŞELİM Mİ?..
Eklenme: 11/18/2021 12:00:00 AM

İyi, güzel, hoş, olur helalleşelim?.. Peki ama nasıl helalleşeceğiz? Arsız arsız, pişkin pişkin, tek taraflı, oldu-bitti, sorgusuz, sualsiz, hesapsız mı helalleşeceğiz? Helalleşme kültürümüz değer ölçüsü erdemliliktir? Her er işi değildir bilinmelidir

***

Helalleşmenin, ya da bu yola çıkmanın birinci koşulu, senin günahlarından arınmış, 40 tas su dökmüş, tövbe etmiş, itirafta bulunmuş, kendini özeleştiriden geçirmiş, bir kamil olman lazım.. Yani önce temizlenmen için tövbeye dayalı zemzem suyunu bulman lazım

***

Kaldı ki, işlediğin suçların, kırdığın gönüllerin haddi hesabı yok.. O cürümlerin, mevcut tüm suları kirlettiği gibi, zemzem suyuna da, onun inancına da, inanmadığın için; temizleyecek suyu bulman zor! Velev ki, o suyu bulup, ruhunu da, zihnini de, kirlilikten arındırdın

***

Peki, başında bulunduğun partin, bir asrı aşan zaman dilimi içerisinde, inkara, asimilasyona uğrattığı milyonları, şerefe ve haysiyete karşı gerçekleştirdiği suikastları, katliamları, faili meçhulleri, dile, ırka, inanca, kültüre ve medeniyete yönelik operasyonların mağdurlarının hakkını, hukukunu iade edebilecek misin?..

***

Kaldı ki, kendi memleketinde olan Dersim Katliamına tek bir söz ve özür dileme erdemliğini gösterememişken, partinin işlediği insanlık suçlarını telafi etmedeki helalleşmeyi hangi metotla yapacaksın?.. Şeyh Saitten, İskilipli Atıf Hocadan, Bediüzzaman Said-i Nursi Hazretlerinden, bitmez tükenmez zulümlerle yapılan ihtilallerde alınan canlardan, nasıl hesaplaşabileceksin?..

***

Merhum, Adnan Menderesten, 71 İhtilalinden, 80 darbesinden, 28 Şubat sürecinden yargısız infazlarla katledilen insanların ruhlarıyla buluşup, helalleşmeyi nasıl sağlayacaksın?.. Partini, zihniyetini, felsefesini helalleşmeyle, günahlarından kendi ideolojik bakışınla arındıracak suyu bulabilecek misin? Merhum Adnan Menderes ve arkadaşlarından, beni affedin diyebilecek misin?

***

çok da gerilere takılmadan, parti yönetiminde bulunduğun evre içindeki; parti zihniyetinin ve sizin ortaya koyduğunuz siyasetin, yıkımlarına nasıl bir formülle, helalleşme getireceksin? Eğitimlerinden mahrum bırakılan başörtülü kızlarımızın, hayallerini, beklentilerini nasıl karşılayıp, mağduriyetlerini gidererek, gelin helalleşelim diyebileceksiniz?!..

***

Dine, inanca, ibadete irtica yaftası yapıştırarak, Kuran okumalarına bile rıza göstermeyip, Laiklik bir dindir deyip, dinsizliği dayatan zihniyetin savunuculuğuyla, cezaevlerine mahkum edilen, sürgünlere tabi tutulan, yerinden, yurdundan edilip, malına mülküne çökmenin despotluğun, cezası helalleşmenizle, vicdanlarla yerle yeksan mı edilecek?

***

Beyim! Bunlar, sizin başında bulunduğunuz partinin geçmişinde yaşanan ve yaşatılanlar, devede kulak bile değil.. Kaldı ki, sizin parti liderliğiniz döneminde vücut bulan tufanların neden olduğu yıkımları, anlatmadık.. Tüm bunlar, velev ki helalleşme adına, kirlettiğiniz suların dışında ithal edeceğiniz kadar suyu bularak kendinizi temizlediniz..

***

Ve çıktığınız yolda, karşılaştığınız her kişiye gelin helalleşelim dediğinizde, hiç düşündünüz mü, o ne diyecek?.. Atalarını, ecdatlarını zulümlere maruz bıraktığınız, dün de hayatlarını kararttıklarınız, size helalleşelim de, hakkımı ve mahvettiğiniz hayatımı geri verin dediğinde, ne yapacaksınız! İstediklerini yerine getirebilecek misin?..

***

Ki söylemişsin! Helalleşmeyi, hukukla, hukukun işleyişiyle karıştırmamak gerekir! İyi de, helalleşme iki tarafın, rızasının teminiyle mümkün!.. Vaki mi, tek taraflı helalleşme.. Keşke, samimi, ihlaslı, hakikate odaklı bir helalleşmenin kulvarında, hakkı da, hukuku da, adaleti de tecelli etmenin bayrağıyla, ben bu yola çıkıyorum deseydiniz

***

Belki, azıcık bir güven tesis etmiş olurdunuz?. Ama nerde?.. Diyeceğim şu!.. Eğer ki, helalleşmeyi, hak yolunda inanarak fikri beyanda bulunuyorsan, senin yapabileceğin en büyük hazırlık bilesin ki, Mahkeme-i Kübradır.. Yani, Ahiretteki mahkemeye ve helalleşmeye kendini, odaklandır belki, kul affetmez, ama Yaradan rahmetiyle, yüzüne bakabilir!

***

KARAR MERCİİ MECLİS!

Halk deyimiyle bir deli kuyuya taş attı, 40 akıllı çıkaramıyor.. Şu durup dururken, çullanıp, mevzu ettiğimiz, içinden çıkılmaz hale geldiğimiz; 50 artı 1 neyin tartışması! Temel laf etti, çiçek üzerine atladı, bizler de çelikin önceki yıllarda dile getirdiğini hatırladık; 50 artı bir ne olacak?

***

Dün de ifade ettim!.. Suni bir tartışma.. çünkü karar verici, Meclis olduğu kadar, halktır.. Halk oylamasından başka da çıkış, yoktur!.. Eğer ki, Başkanlık sistemi istiyorsan; 50 artı 1 kaçınılmazdır.. Bu ilk tur da, ikinci tur da, üçüncü tur da, olabilir?.. Ama illa ki, 50 artı 1

***

Ne çeyrek, ne çeyreğin bir üstü.. Yani, yüzde 25 artı 1de, yüzde 40 artı 1de!.. Ne mümkün?.. Neyse, dün Cumhurbaşkanı Erdoğan, yazılan, çizilen, konuşulan külliyen yalan diyerek, noktayı koydu.. çünkü, Anayasa değişikliğiyle ilgili karar merci parlamentodur.

***

PARTİ KAPATMA!

Bir parti, yasal mevzuat kapsamında kurulmuşsa!.. Ve, bir temsiliyet hakkı kazanmışsa!.. Seçmen de, gönül verip, onu kendi iradesini temsiliyet noktasında, yetkilendirmişse!.. Ki siyasi ideolojisi hangi kulvarda, seyir alıyorsa alsın! Kapatılsın, ya da kapatılması gerektiğine dair, en basit söylem bile, demokrasiye ve siyasetin özgür iradesine suikasttır!

***

Türkiyenin siyasi tarihi, bu minvalde hayli sicili kabarık!.. çünkü parti kapatmak, boş, gereksiz, rasyonaliteden uzak, demokrasiye aykırı olduğu gibi, olası merama da katkı sunmamıştır, sunmaz da.. Bilakis, parti kapatma savunulan siyasi düşünce ve ideoloji açısından, budanmış ağaç misali! Bir suç teşkili varsa, kişisel olarak, görülmeli!

***

DİRİLİŞ DAVASI ÖKSÜZ KALDI

Sezai Karakoç.. Hemşehrimiz!.. Şair, yazar ve düşünce adamı!.. Edebiyata Diriliş şiarını kazandıran bir isim Karakoç.. Onu 88 yaşında kaybettik

***

Rahmet- i Rahmana kavuştu. Örnek bir hayata sahipti Usta isim Karakoç.. Geride, sağlam bir fikir örgüsü, büyük bir edeb miras bıraktı Mevla meknını cennet, makamını li, ruhunu şd eylesin

***

GÜNÜN SÖZÜ

Büyük düşünenlerin önündeki en büyük engel, küçük düşünenlerdir.