KEL’E BİR AYNA ŞART!!…
Eklenme: 1/13/2021 12:00:00 AM

Bilir misiniz!.. Bir halk deyimi vardır.. Denir ya; kel bana sen kelsin demiş.. Şimdi kele ben ne diyeyim? İşte, Bay Kemalin, Cumhurbaşkanı Erdoğana dair; sözde Cumhurbaşkanı deyişi de, bu noktada! Gel de söylenme!

***

Psikolojik vakaya dönüşen, Bay Kemale sormak gerekmez mi..? Şimdi, senin bu dediğin de laf mı?.. Önce; bi aynaya bak! Yani Kele bir ayna şart..

***

Sahi, sen değil miydin ki?.. FETÖ kasetiyle CHPnin başına gelen?.. Deniz Baykala kurulan kumpasta fırsat bu fırsat, deyip o koltuğa yapışan.. De bakalım; genel, yerel, cumhurbaşkanlığı seçimleri dahil, girdiğin her seçimde hezimet yaşayan...

***

Türkiyenin siyasi tarihinde; en çok seçim kaybeden, zat-ı namuhterem ünvanı alanın kim olduğunu biliyor musun?.. Beri yanda, oturduğun koltuğu kaptırmama adına, her kongrede enva-i ayak oyunları tertipleyenin de sen olduğunu!!!..

***

Kısır döngü içerisinde; muhalefeti mum gibi iktidar karşısında, siyasi başarısızlıklarıyla eriten!.. İktidara alternatifi olmaktan öte, muhalefetsizlikle trend almış bir partinin başında, bağrından küskünler ordusunu, oluşturan liderin de, kendin olduğunu!

***

Vatandaşını!.. Seçmenini Mesleki kulvardaki ahaliyi; ayrıştıran, kutuplaştıran, ırkçı ve şoven siyaset dilini, kullanan vaki mi, senden başka! Ülkene, milletine, devletine, siyasal iktidarına, elin gavuru diş bilerken, akıl almaz bir tavırla karşı cephede saf tutan, başka biri var mı, senden başka?!

***

Dine, dile, inanca, hakka, hukuka, adalete enva-i dil uzatma marifetinde bulunan ve barındıranın sen olduğunu, biliyor musun! Yani, her yönünle kel misali, bir tavır içerisinde sen kelsin demene, ne denilir bilir misin!.. Hele bi aynaya bak da, başında tek bir kıl var mı?

***

Yüzde 52 oy almış! Mevcut partilerin ittifaklarını dahi, geride bırakmış.. Ve bugüne kadar, gerek yerel, gerek genel seçimlerin sürekli başarıyla kazananı olan Milli iradenin tam tekmil arkasında durduğu Cumhurbaşkanı Erdoğanın meşruiyetini sorgulamak, tartışmaya kalkmak, denir ya haddi aşmak değilde nedir?

***

Özü itibariyle!.. Özde Cumhurbaşkanına, sözde CHP Genel Başkanı Bay Kemale, hatırlatılması gereken, şudur.. Aynaya bi bak, aynaya!.. Gör bakalım; kimin başı kel?

***

Siz, istediğiniz kadar siyaseti, yakıştırmalarda, sözdelerinizle kutuplaştırıp, gerilim, yaratabilirsiniz.. Ama bir tek şunu yapamazsınız, ülkenin, milletin, iradenin temsiliyetini demokrasinin mabedi olan sandıktan çıkan sonucunun meşruiyetini sorgulayamazsınız! O hak sizde yok, çünkü sözdesiniz!

**

ACABA DİYORUM!...

Aynen de öyle, acaba diyorum!.. Zat-ı namuhterem Bay Kemalin, mevcut siyasi aktivitesi, CHPyi bitirmek üzerine mi, kurgulanmış?.. Yoksa, her seferinde keseri ayağına vurur muydu?..

***

Bakar mısınız, partinin son profiline! Tacizci, tecavüzcü, hırra!.. Bir ayda, 14 vakıa!.. Ya, canice işlenen cinayetin, failini koruyup-kollama!.. Yolsuzluk, rüşvet, kayırma!..

***

Beri yanda, yasadışı oluşumlarla, iş tutma!.. İl Başkanının, terör yapılarıyla, aynı safta yaptığı yürüyüş!

***

Vesayetten, darbe şakşakçılığından dahası, okyanus ötesinden Colardan, askeri postallardan, bu çağda, küreselleşen Türkiyenin yükselişinin evresinde, medet ummak, denir ya psikolojik bir sorun!..

***

İşte tüm bunları, yan yana, üst üste, alt alta, kenarlara dizdiğimde, diyorum ki zat-ı namuhterem acaba CHPyi bitirmek, unutturmak, siyasetin çöplüğüne, hak ettiği noktada, yuvarlamak mı istiyor?.. Ne diyelim, kolay gelsin!.. Ha gayret..

***

VAY KAMALAK VAY!

Sen neymişsin be; Mustafa Kamalak Bakar mısınız, Erdoğan, Oğuzhan Asiltürkü ziyaret ettiği için gündeme gelen; Saadet Cumhurla ittifak içerisine mi giriyor, söylemine gösterdiği tepki!..

***

Denir ya, vay da vay! FETÖnün ne de çok, akıl üreteni var?.. Diyor ki, Bence AK Parti ile kesinlikte ittifak olmamalı.. çünkü, AK Parti Politikası hep gerilim üzerinedir, ülkeyi kutuplaştırıyor?

***

İyi de, insanları kutuplaştıran, Kamalakın eşinin türbanına el uzatan!.. Öğretmeni, hakimi, savcıyı, polisi, çiftçiyi bile iktidar yanlısı olana; ben size siz demem diyen kim.. AK Partiye oy verenlere ahlaksız diyecek kadar agresifleşen kim

***

Yüzde 52 oyla seçilen Cumhurbaşkanının meşruiyetini, sorgulayan kim? Dile, dine, inanca, pranga atan; yasadışı oluşumlarla iş tutan kim?.. Neyse, Kamalak bey belli ki, Okyanus ötesi komutlara bakarak, ittifaka karşı!..

***

GÜNÜN SÖZÜ

Yanlış bildiğin yolda; herkesle yürüyeceğine, doğru bildiğin yolda; tek başına yürü.