KİM İNANIR Kİ?…
Eklenme: 12/12/2019 12:00:00 AM

Şu kadro ve rüşvet çarkıyla alakalı polemik sürüyor Herkes, taraflar açısından konuştu.. Birileri var diyor, birileri yok diyor?.. İki tarafında yüksek ses tonuyla; çıkışı var Tabi rüşvetin belgesi olmaz.. Ki tarihte vaki olmamıştır.. Ama emareleri hep olmuştur

***

Şu bir gerçektir ki sokağa göre, vatandaşa göre, işsizlikle boğuşana göre; rüşvet, kayırma, adamcılık, particilik var Ve bunu söylerken de dik alası yaşanıyor der.. Ki anket yapılsa, inanıyorum ki yüzde 99ü kadrolar parayla satılıyor.. Rüşvetsiz iş yapılmıyor der

***

Baksanıza, dünkü yazıma gelen yorumlara!.. Altındaki paylaşımlar.. Kura deniliyor, noter deniliyor, liyakat deniliyor, ehliyet deniliyor, puan deniliyor.. Mülakat deniliyor İyi de bunların hangisi uygulandı ki?.. Bir tek örnek gösterilsin; aha da biz inanalım? diye çıkış yapılıyor..

***

Buradan, İş Kur üzerinden yapılan alımlarla ilgili avazımızın çıktığı kadar bağırdık, çağırdık, yazdık.. Bırakın vatandaş konuşsun programıyla İş kur önünde uzun uzadıya oluşan kuyruklardaki işsizlerin, görüşünü aldık.. Ama hiçbir işçi, ne kura, ne noterle belirlenmedi?..

***

Olun; birileri liste hazırladı.. İsimler belirlendi.. Binlerce işçi alımı yapıldı.. Onun için; yalanlama ve yok söylemine kim inanır ki der noktayı şimdilik koyuyorum Eğer ki bir samimiyet haslı var ise; dün de ifade ettim.. Yapılması gereken şeffaflık adına şudur; idari ve adli bir tahkikatın başlatılmasıdır..

***

çünkü, DSİ deniliyor.. Havaalanı deniliyor Yani deniliyor da deniliyor Özellikle, İş Kur deniliyor.. Ki bu kurum üzerinden yapılan tüm işçi alımları ve kurumlara dair kadrolar bi irdelensin; ne var ne yok ortaya çıksın deniliyor? Sonuç itibariyle ateş olmayan yerden duman çıkmaz vecizesi unutulmasın!!

***

EVREN YASASI!..

Öyle ya!.. 30 yıl sonra, 12 Eylül darbesini mahkum ettik.. Kenan Evrenide, bir ayağı mezarda iken yargıladık.. Ceza hükmüne de karar verdik.. Ama, yaşı itibariyle cezanın infazı gerçekleştirilmedi.. Yani yaşa takıldı

***

Şimdilerde de, ismine dair bir dizi kararlar alınıyor.. İllerde, ilçelerde, sokak, cadde ve okullara verilen Kenan Evren ismi, kaldırılıyor.. Tabelalar indiriliyor.. Belediyeler meclis kararı alıyor.. Evren ismi yaşatılmayacak?!

***

Şimdi, hepsine eyvallah.. İyi hoş, güzel.. Demokrasinin iş ve işleminin, demokratlığın üstünlüğünü ve hükmünün gereğidir; bu yapılanlar!.. Ki geç kalınmıştır da diyebiliriz

***

Ama velakin tüm bunlarla; ne yaman çelişkidir dedirten bir durum vardır.. çünkü, ülke hala da Kenan Evrenin Anayasasıyla yönetiliyor.. 12 Eylülün ürünü olan, kanun ve yasalar mevcudiyetini koruyor..

***

HIRSIZ, HIRSIZDIR!

Ne var ki; her vakıada olduğu gibi yine ideolojik ve inanç noktasında; sınıflandırır hale geldik?.. Utanmazlığın dibi

***

Okudunuz mu, okumadınız mı bilemiyorum.. Kendini amiral gören seküler bir gazetenin, kelli, felli yazarı, muhabiri, yazı işleri, iki kadının marketteki hırsızlığına dair, başlık atmışlar..

***

İki türbanlı kız markette hırsızlık yapmış..! Ebe yuh yani!.. Ve bu türbanlı vurgusunu, haberin her satırında tabiri caizse şeytanca işlenmiş..

***

Şimdi buna gazetecilik, diyebilir miyiz!.. Ben demem; çünkü çirkinliğin, ahlaksızlığın, terbiyesizliğin dik alası bir fikriyatın, algı üretimidir..

***

GÜNÜN SÖZÜ

Bir kurumun, bir başka kurumun ihalesini alıyorsa, sizce kim kimi tırtıklıyor?