MAVİ YAKIŞIR ŞEHRİME!…
Eklenme: 3/9/2021 12:00:00 AM

Aynen de öyle Yakışmaz mı, Mavi Diyarbekirime.. Yakışır.. Sağlıklı, huzurlu, mutlu olabilmek için, şarttır Maviyi korumak çünkü, gökyüzünün rengi.. Tabi ki denizin de.. Mavi, masmavi ol hep böyle Diyarbakır diyorum!?

***

Ne hazindir ki, bu umut ve beklenti rehavetle arıza-i duruma, yol alıyor.. Öyle ki, ses sınırını bile aşar vaziyette; renk değişikliği söz konusu.. Nitekim, Diyarbakır gibi mavi renkteki Muş, Bingöl ve Bitlis sarıya evirildi..

***

Korkum odur ki; Diyarbakır da riskli renklere bürünmesi.. Baksanıza, hafta sonuna.. Ki, ilk mesai günü de dahil Saldım çayıra, Mevlam kayıra misali, herkes hurra sokakta, caddelerde, gezinti mekanlarında

***

İğne atsan yere düşmez.. Her yer dopdolu.. Parklar, yeşil alanlar, turistik bölgeler, ne mesafeye uyan var, ne de maske kuralına.. Açılan işletmeler de, maşallah kontrollü normalleşmeyi bırakın, anormal her yer!

***

Kafeler.. Aliş-veriş merkezleri de.. Hele ki, Diyarbakırın tarihi mekanlarındaki, işletmeler.. Kural, mural tanıyan yok.. On gözlü Köprüdeki bu görüntü, çok şey söyletiyor 65 yaş üstü, 20 yaş altı da..

***

Özellikle hafta sonu yasağının kalkmasıyla, mangala koşanlar? Bağların Nevruz Parkı Her yer duman altı

***

Beri yandan, Diyarbakırın kanayan ve kangrenleşen sorunu; madde bağımlılarının belli noktaları kurtarılmış bölge olarak ilan edip, kullanma halleri.. İşte, Batıkent bölgesindeki boş arazi.. Yine manzara değişmez..

***

Ki günlerce yazıp, çizdik.. Bir iki devriye sonrası, aynı tablo Şu, Nevruz Park denilen, 15 Temmuz parkı.. Resimde görüldüğü gibi; yakılan ateşin etrafında uyuşturucu ayini yapılıyor.. Hem de, güpegündüz, ulu orta yerde

***

..Ve dün, Diyarbakırda yapılan 8 mart Dünya Kadınlar Günü mitingi.. Maske, sosyal mesafe ve hijyen.. Zerre-i miskal, takan, uyan, kuralı yerine getiren olmadı?. Herşey, normalin üzerinde, anormal rehavetin girdabıyla, boğucu sonucu getirecek gibi!! Keşke, kurallara uyulsaydı?..

***

Kısacası, son üç günde kadim şehrin verdiği sınav hiç ama hiç de, başarılı seyrettiğini söyleyemem! Tamamen sınıfta kaldık diyebilirim!.. O huzurun tanımı olan mavi renk, korkarım ki kızıla doğru yol alıyor

***

PAPA MI?

Vay maşallah!.. Ortadoğu turuna çıkmış.. Irakı geziyor.. Kuzey Iraka gitti.. Barzani ailesiyle görüştü.. Bir de, Kuran-ı Kerimi dinledi.. Tablo, iç çektirerek hüzünle gülümsetiyor.. Ve der demez, şu sorgulamayı yapıyor

***

Eeyyy Papa eeyyy.. Görüntün, barışçıl, hoşgörülü ve sevgi dolu.. Ama velakin, ayak bastığın o ülke ve topraklar, acı çektiğinde neredeydin?

***

İnsan Hakları.. Hukuk.. Adalet.. ve Demokrasi getiriyoruz naraları altında, bombalar yağdırılırken.. Katliamlar yapılırken.. ABD jetleri, sivil, asker demeden Irakı yerle yeksan ederken!

***

Milyonlarca insanın kanına girilirken,. Milyonlarca insanın göç etmesine neden olunurken?.. Ve yine; enva-i türlü terör örgütlerinin üreme gösterdiği bataklık haline ülke getirilirken..

***

Kardeşi kardeşe kırdıran, dil, din, mezhep üzerine bölgesel savaş ve çatışmalar körüklenirken.. Yani Müslüman aleminin, kanı dökülürken, sahi sen neredeydin Eeyyy Papa!

***

GÜNÜN SÖZÜ

Kan bağı neye yarar can bağı olmadıktan sonra.