NE İŞ AMA!?..
Eklenme: 3/10/2021 12:00:00 AM

Her ne kadar, az sonra mevzu edeceğim hadise usulsüz işlem açısından cüzi bir kapital miktarı kapsıyorsa da!.. Rant oluşturmadaki organizasyon helal olsun dedirtiyor.. Yani, o biçim iş becerikliliği icra ediliyor; kamu kurum ve kuruluşlarında!.. çürümüşlük yüksek! Özellikle, Milli Eğitimde.. Tabi çifte helal olsun diyorum.. Biri, işin becerikliliği, ikincisi ise; cesaretin bu kadarı!

***

Mevzuya gelelim!.. Bir okurum, bazı belgeler göndermiş.. İrdeledim.. Belgeler resmi.. Mevzu, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğündeki okul kantin ihaleleriyle alakalı.. Belgeler; kantinlerin peşkeş edildiğine vurgu yaparak dikkat çekiyor!.. Mahirlik, devrik İl Müdürü Feysel Taşçıerin, yere göğe sığdıramadığı ekibine ait.. O atamış, o görevlendirmiş, zatları.. Hani; işinde mahirdirler deyip, görevlendirdiği ilçe kadrosu!

***

Batan geminin malları bunlar misali Okulun ismini, idarecisini ve şube müdürünün isimlerini, burada vermek istemiyorum.. Ama, isteyen yetkili ve etkili kişilere bana ulaşan; belgeleri iletebilirim!.. Zaten mevzunun hikayesini aktardığımızda, herkes duruma vakıf olur.. İlgililer de; arife tarif gerekmez, gerçeğiyle, durumu çakar Sonrasında ne yaparlar bilmem!..

***

İlçe merkezinde bir lise okulu! Okulun kantin ihalesi 2019un 8inci ayında yapılmış Muhammen bedeli 9 bin 153 lira gösterilen kantin, sezonluk olarak 14 bin 25 lira teklif veren kişiye onaylanarak verilmiş İlk etapta baktığınızda her şey yasal mevzuata uygun olarak, işlem görmüş.. Hatta, muhammen bedel ile verilen teklif arasında, yüzde 50 artış var.. Ki ben de o yönde, görüp hatta üzerinden 1.5 yıl geçti ne iş dedim?..

***

Amma velakin, bu dediklerimi belgeleri inceledikten sonra! Okurun bilgi notuna baktığımda; yok daha neler? dedim.. Özellikle, Okul Müdürünün ismine bakıldığında Müdürün aynı zamanda vekaleten şube müdürlüğü görevini de icra ettiğini göz önüne getirdiğinizde!

***

İhale komisyonunda okul müdürünün yer aldığı gibi yedekte de gösteriliyor olması.. Beri yandan, ihaleyi alan kişinin de Müdürün birinci derecede yakını olması.. Ve söz konusu kantin ihalesini alan o yakın kişinin de; aynı zamanda okulun da kadrolu işçisi çıkması!Yani, aileye özgü saadet zinciri misali!...

***

Sizi bilmem, ama ben vay ki vay anasına deyip, şaştım kaldım!.. Bu devlet kimleri idareci yapmış, kurumlar kimlere emanet edilmiş?! Ne diyorduk, Taşçıerin dönemine şöyle kapsamlı bir neşter odaklı mercek tutulsa da; neler çıkmaz ki?.. Öyle ya; çüngüş vakıası hala hafızalarda taze!..

***

Neyse; şimdilik bu kadar diyelim Bakalım; kim o biçim iş bitiriciliğe, kantinlerle ilgili şaibelere, usulsüz işlemlere, müdürlüğün mahirliğine ne diyecek? Kem küm mü edilecek, yoksa yeter ya bu ne rezillikler zinciridir deyip, neşteri atacak?..

***

Bu arada, pandemi dönemi olmasına rağmen, eğitim ve öğretim uzaktan EBA üzerinden yapıldığı söz konusu olduğu döneme ilişkin Nasıl oluyor da bazı ilçelerde Öğrenci taşıma hak edişleri düzenleniyor.. Bu yönde; ciddi iddialar ve duyumlar alıyorum.. Sanırım yetkili zevatlar da, duyum almışlardır İrdeliyorum; koku yüksek...

***

MART KAPIDAN BAKTIRIR!

Ata sözünün ilk cümlesi böyle.. Devamında, kazma kürek yaktırır denir Neyse, kadim şehrin Mart ayına ilişkin kültür ve sanat etkinliklerine bulduğu slogan; Mart kapıdan baktırır Şarkı, Türkü Yaktırır

***

Güzel bir slogan! Büyükşehir Belediyesinin Mart ayı sosyal ve kültürel faaliyetleri bu sloganın altında hayli, hareketli ve renkli geçecek.. Tiyatro gösterileri.. Edebiyat ve fikir söyleşileri.. Şehir sohbetleri.. Eğitici kukla etkinliği.. Resim sergileri.. Kandil programları.. Dengbej divanları.. Şiir dinletileri.. Masal, kapalı devre konserler

***

Anlayacağınız; Mart ayı aktif olacak.. Ancak benim anlayamadığım, bu etkinlikler içerisinde, Merhum Müslüm Gürsese dair, yarın bir anma konserinin verilecek olması! Yani, 11 Martta anma yapılacak.. Şarkılı, Türkülü..

***

İlk etapta, olur mu böyle bir evrede konser dedim.. Diyarbakır maviyi yakalamışken, son bir haftalık rehavetle, Sarı renge doğru tehlikeli bir gidişat vaki iken.. Böyle umuma açık bir konser olur mu, diye tepki verdim?.. Ne aciliyeti var?.. Neyse; konser sosyal medya üzerinden olacak denildi.. Umuma açık bir konser, tertibi olmayacak.. Bunu öğrenince rahatladım bu noktada!..

***

Sonra, dedim ki, Merhum Gürsesin anma etkinliği Diyarbakırla ne alaka?.. Elbette, Gürses Türkiyeye mal olmuş bir sanatçı.. Buna dair bir itirazım yok.. Severim de.. Amma velakin; kentin kendine özgü kültürü, sanatı ve sanatçıları var iken; buna dair bir organizasyonun icra edilmesi gerekirken; neden illa ki Gürsesi anma etkinliği, Diyarbakırı bu kadar hasretle ilgilendiriyor?!

***

Yani Şanlıurfa var iken, Diyarbakır niye?! Anma etkinliğinde, kimler rol alacak bilemiyorum.. çünkü buna dair veri yok.. Naci Sapanın dile getirip, biz yazınca Yapılan hizmetleri boşa çıkardığımız konusunda, bir suçlama hasıl edilmesin sözüyle, diyorum ki mevzu; Kentin kendi kültürü, sanatı olması gerekmez miydi? İşin kapital boyutuna, şuna buna bir şey mi gidecek, mevzusuna girmiyorum.. Zaten, arif olan anlar!...

***

İMAMOĞLU FENA KARIŞTIRDI?..

Bu minvalde mahirdir İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu.. Baksanıza, Kadınlar Günü nedeniyle, bir paylaşım yaptı.. İki de , etiketlemede bulundu.. Bir anda, siyasi arenanın denir ya, tozunu-dumana kattı Vay da vay!

***

Ortamı geren paylaşımı değil aslında.. Etiketlediği iki siyasi, isimdir gerilimi körükleyen Meral Akşener ve Pervin Buldan.. İşte bu iki ismi, kutlama mesajına etiketlediği için; gündem meşgule düştü Yanlış anlamayın!.. Gündeme düşmesi, ortamın gerilmesi, siyasi arenanın karışması, iktidar cephesinde değil.. Yani, AK Parti ve MHPnin itirazı, tepkisi, eleştirisi bu nedir yahu dediği yok Bilakis, sessiz!

***

Gerilen, tartışan, tozu-dumana katan İyi Parti ve CHP kulvarı.. Özellikle de, İyi Parti.. Ne diyorlar, Liderimizin adını, terörle arasına mesafe koymamış bir partinin temsilcisiyle yan yana getiremezsiniz?.. Vaziyeti siyasi mühendislik olarak değerlendirip, Ekrem bey haddini bil, diye çıkışanlar da oldu.. Peki, gizli ortağın etiketi, resmi ittifakın patent sahibinin bu mühendisliğine Akşener ne dedi? Ne olacak; idare-i maslahat devreye girdi.. Dedi ki; Arkadaşlarımız fikirlerini ortaya koyup, bu tweeti beğenmediler.. Dolaysıyla fikirlerine saygı duyuyorum

***

Peki bu söylemden çıkarılacak sonuç ne olur? Ümit Özdağ ne der bilmem.. Ama, iş yüksek bir mahirlikle, becerilikle idare-i maslahat siyasetiyle, herkese şöyle göründü?.. Hem, parti tepkisini gördü?. Hem de, Pervin Buldana günün gönül ruhuyla, seslendi.. Hem de, Ekrem Beye mühendislik yapıyorsun ama, yine de seni önemsiyoruz! Galiba hepsi; bir kahvaltı sözünde kilitli?.. Ki Demirtaşta tartışmaya dahil oldu; HDPye hakaret etmek, ayar vermeye kalkmak başka bir partinin temsilcilerinin haddi değildir diyerek.. Şimdi dikkatler İyi Parti ne diyecekte?...

***

KADESTE NEDEN KÜRTçE YOK?..

KADES.. Açılımı, Kadın Acil Destek uygulaması.. Emniyete ilişkin; bir uygulama.. Kadına yönelik olası, şiddet, taciz, saldırı ve mağduriyet halinde; buradan destek alabilecek

***

Uygulama altı dili kapsıyor! Türkçe.. Arapça.. Farsça.. İngilizce.. Rusça.. Fransızca.. Hal bu iken, der demez şu soru ikmale gelmez mi?.. Neden Kürtçe yok?.. Kürtlerin de, Zazaların da hassasiyeti gözetilemez mi?.. Olmalı!?

***

GÜNÜN SÖZÜ

Hayatta en kıymetli hediye zamandır nasıl harcadığınıza dikkat edin.

***

Miraç Kandiliniz mübarek olsun