NEDEN MUHALEFETSİZLİK!…
Eklenme: 12/28/2019 12:00:00 AM

Dost okurlardan, aldığım ironi bir mesaj!.. Özellikle, iktidar endeksli, yazılarıma, ilişkin.. Diyor ki

***

Sayın Büyüktimur Sizce garip değil mi?.. Siyasi kulvarda, herkes muhalefeti eleştiriyor, suçluyor, tepki koyuyor!.. Sanki iktidar, CHP imiş? İlginç değil mi? Yapılması, edilmesi, düşünülen, beklentileri içeren temenniler dahi, CHP üzerinden iktidara, mesaj oluyor.. Kimse iktidara, AK Partiye tek bir söz söylemiyor?.. Siz dahil. Basının ekseriyeti, böylesi bir trent içerisinde.. Sizce, iktidar şanslı ve ballı değil mi?

***

Doğrusu; bu minvaldeki görüşler yaygın.. Ki her görüşten kişinin ilk etapta, ifade ettiği görüş bu yöndedir.. Haksız da değiller.. Haklılar.. çünkü, etkili, yetkili ve sorumlu olan; icraatın başında bulunan, iktidardır.. En çok eleştirilmesi, tepki görülmesi, herkesin ağzında pelesenk olması gereken, hükümettir!

***

El hak.. Ama velakin, neden, niçin, nasıl CHP iktidardan fazla, eleştiri alıyor, tepki görüyor.. Ve her girdiği seçimde kaybediyor.. Mevcut iktidar da, hep kazanıyor?.. İşte, işin sırrı ve cevap noktası burada.. Tabi, neden CHP eleştiriliyor, ya da eleştirilmesi gerekenlerin başında geliyor sözünü, aktarmada kim nasıl anlar o meçhul..

***

Şimdi, neden eleştiri alıyor sözüne gelelim!.. CHP.. Gerek tepe isim, gerek tepenin alt yönetimi dahil.. Seçileni de, seçilmeyeni de!.. Denir ya; laf anlatabilene aşk olsun?.. Kendi görüşünden, kendi fikriyatından, kendi savunduğu mevzudan başka, hiç bir görüşe, fikre, öneriye, çalışmaya, projeye kulak vermediği gibi, hep istemezükle meşgul..

***

Eğer ki, iktidara talip iseniz.. Eğer ki, sağlıklı demokrasiyi düşünüyorsanız.. Eğer ki, fikirlerin, düşüncelerin özgürce, tartışılması gerektiğini söylüyorsanız! Eğer ki, milli, yerli ve kültürel değerlerin hassasiyetinden bahsediyorsanız!.. Eğer ki, ülkenin, sosyal, ekonomik, sanayi, iş, aş, kültür mevzularına samimiyet besliyorsanız!

***

O zaman; sizin alternatifler oluşturmanız gerekir.. Düşünmeniz, üretmeniz, projeler oluşturup, ey iktidar, senin yaptığın iyi güzel de, şu eksiklik var, şu noktada tehlikesi bulunuyor, buyurun size bizim önerimiz demeniz gerekir En önemlisi de!.. Kavgacı, ötekileştiriçi, kışkırtıcı!.. Doğru olana bile sırt çevirici olmak!.. Dahası, en güzel işleri, yapsanız bile biz eleştiririz demek!

***

Uluslararası menfaatlerde?.. Ülkenin milli meselelerinde söz sahipliğinde.. Dış güçlerin, çeşitli bahanelerle ülkeyi kıskaca alma gayretinde bulunurken iktidar yanında değil de, karşısında durmak! Bir İsrailden, bir Yunanistandan, bir ABliden, bir Suriye rejiminden, Esadından, daha sert bir dille kendi ülkeni, iktidarını, hem gammazlamak, hem kötülemek, hem de olası yıpratıcı politikaya destek vermek!..

***

İktidarın, yol, köprü, hızlı tren, havaalanı, üniversite, hastane!.. Yani dev projeler yapma girişiminde, yapamazsın, edemezsin, parayı nerde bulacaksın deyip eleştirmek Her şey siyasi rant, her şey ekonomik rant deyip durmak!..

***

İşte, Kanal İstanbulla alakalı yürütülen; istemezük politikası!.. Ve daha söylenebilinecek çok şey var.. İşte ülkedeki, manzara!.. Dile kolay, Doğu Akdenizde, kendi ülke sınırları kıyısında birileri cirit atarken, on binlerce kilometre öteden gelip, hak sahibiyim diyorken, ülkeniz bende varım diyorsa

***

Gerekirse asker, gerekirse, uluslararası işbirliği içerisinde olurum, noktasında duruş sergilerken.. Libya ile yaptığı anlaşmayla, Doğu Akdenizde, hak talebinde bulunurken, siz Ana muhalefet olarak yapamazsınız, edemezsiniz derseniz!

***

Yunanistan Dışişleri Bakanından daha çukurca bir dil, fikir, üretirseniz!.. Eeee, aklı selim, mürekkep yutmuş, iki kelime yaza bilen, aklıyla konuşan herkes, iktidardan önce muhalefeti eleştirir. Ki iktidarı da alkışlar..

***

Şunu da belirtmek isterim.. Nitekim, köşenin müdavimleri de çok iyi bilirler.. Buradan, merkezi değil, yereldeki iktidar yapısını icratsızlıktan, üretimsizlikten, küçük olsun benim olsun mantığını gütmesinden, bir türlü yerelin de iktidarı olamayışından, dolayı hep eleştirmişimdir Neden bu zafiyet, neden bu keyfiyet, neden bu iş bilmezlik diye! Tıpkı, CHPnin iktidar politikası gibi, istemezlük.. Her seçimde, yerelde kaybeden olmak.. Ki iktidar olmana rağmen!

***

Tabi, iktidarın yanlışı, eksiği, gediği, toplumsal beklentilere karşı yetersiz kalış halleri yok mu var?.. Saysanız, kitap dolusu sayfalar gerekir.. Lakin, yanlışın da, eksiğinde, yetersiz kalışın da varlık gösteriyor olması da; demek ki çalışılıyor ki bu görüntü, var?.. Vaki mi, çalışmayan, üretmeyen, durduğu yerde çakılı kalanlar için.. Bir eksiklik, bir yetersizlik, eleştirisi alan!.. Yok.. Kısacası, CHPnın muhalefetsizlik kimliği ve varlık derecesi, AK Parti için.. İktidar için.. Tabiri caizse bulunmaz bir nimet, şans ve imkandır

***

Ama velakin!.. Ülke için, millet için, demokrasi için, huzur, istikrar, güven, eşitlik, insan hakları, adalet, hak, hukuk nizamı açısından da; vahim bir zafiyettir Velhasıl.. Okurun ironi sorusuna , kısm-i de olsa bilmem cevap verebildik mi, ya da anlatabildik mi? Biliyorum, bazı okurlarım da diyorlar ki, 11 seçimi kaybetmeden, çıkardıkları bir ders yok mu?..

***

İMAMOĞLU AMMA DA BALLI!

Baksanıza!.. Seçim biteli kaç ay geçti.. Vaki mi gözle görülür bir icraatı.. Ya da çılgın proje.. Veyahut, seçim vaatlerinden bir tekini dahi, ey ahali bakın söz verdim yerine getirdim dediği!.. Yok.. Var olan nedir?.. Yapılanları tar-ü mar etmek!.. İstemezlük yüksek bir profil içerisinde.. İşte bu iş bilmezliğine ne gariptir ki, ballı bir kıyakla Kanal İstanbul hadisesi yetişti

***

Baksanıza, nasıl da kişisel sükse yapıyor.. En tepe isimle.. Cumhurbaşkanı Erdoğanla, düello içerisinde, restleşiyor. Keyifli, ballı, çok şanslı bir zevat!.. Nitekim bu ballılığı, Mansur Yavaşın rüşvet girdabına da, tapa oldu.. çünkü, gözler İstanbula odaklandı, Ankara unutuldu..

***

TEMELE Bİ KULAK VERELİM!

Günün birinde, siyasetçi köy kahvesinde, nutuk atıyor.. İcraatları anlatıyor.. ballı ballı, yaldızlı cümleleri de, kurarak, ahaliyi hipnoz eder bir marifetle, siyasi propaganda yapıyor..

***

Temel.. Arka sıradan bizim siyasetçiye sesleniyor.. Ey uşağım, sizin ha böyle karı-kız ayağınız var midur? De hele bakiyim

***

Bizim Partili, der ki.. Estağfurullah amca, zina günahtır, biz harama uçkur çözmeyiz..

***

Bini dedikten sonra, devam eder siyasi konuşmasına! Temel, yine seslenir ve bu kez şöyle der.. Ey uşağım, siz akşamları meyhaneye gidiyormusunuz.. Şarap, esrar, partisi yapıyormusunuz?..

***

Siyasetçimiz!.. İtirazlı bir duruşla sorusuna yanıt verir.. Hayır amca.. Sarhoşluk veren her şey, günahtır, hem mekruhtur.. Biz asla içmeyiz..

***

Yanıt sonrası, Partili yine icraatlarını anlatmaya devam ederken, Temel araya girmiş.. Ve bu kez, sormuş Uşağım siz kumar oynuyormusunuz?..

***

Bizim siyasetçi cevap vermiş!Kumardan gelen para haramdır.? biz asla oynamayız..!

***

Peş peşe sorularına gelen cevaplara karşı, Temel!.. Fitili çekilmiş bomba gibi patlar.. Ve başlar saydırmaya..

***

Ula bilmem, neyin oğli!.. Karı-kıza citmeysinuz, şarap içmeyusinuz, kumar da oynamayisiniz.. Ne masrafınız var ki bu kadar çalaysinuz.. De bakalim..

***

GÜNÜN SÖZÜ

Gocunma, dostunuz ve düşmanınız belli mi ki