NÖBETÇİ ECZANE SORUNU!…
Eklenme: 11/1/2021 12:00:00 AM

Vaziyete, önceki gün merkez Sur ilçesinden gelen, bu resimlerle vakıf oldum Hafta sonu özet bir dokunuşla, Eczane önünde, ne bu insan selini oluşturan kuyruktaki bekleyiş diye bir sorgulama yaptım

***

Meğer ki, ciddi ve üzerinde durulması gereken bir sorun halini almış, Diyarbakırdaki Nöbetçi Eczane mevzusu! Bir dokun, bin ah işit misali; hadise büyük!.. Ki, bugüne kadar pek gündeme gelmemesi de manidar!. Ama, Pandemiyle sorun kangrenleşen bir hal almış, çığlık var!..

***

İki gündür, yoğun bir şikayet alıyorum!.. Tepki yüksek.. Cumartesi ve Pazar günleri.. Ki, resmi tatil günlerinde de durum değişmiyor, aynı.. Nöbetçi eczaneye ulaşmak ne mümkün olduğu gibi; eczaneden alınması gereken ilaçları, bulmak da bir o kadar zor!?..

***

Dile kolay! Dört merkez ilçeye sahip, Diyarbakırda sadece ve sadece 8 Eczane Nöbet çizelgesinde yer alıyor.. Tabi, eczaneler sıraya göre; nöbetçi oluyor!.. Merkez nüfusun, 1 milyonun üzerinde olduğu Diyarbakırda, nöbetçi eczanenin nüfusa tekabülünü siz düşünün

***

Eczacılar Odasının son, 30 Ekimdeki nöbetçi eczane çizelgesine baktım.. Dağılım şekli, sayısı gibi fecaat! Yenişehirde 2, Bağlarda 3, Kayapınarda ise 3 Peki Sur ilçesinde nöbetçi eczane var mı yok?

***

Tabi yokluk kimi zaman diğer ilçeler için de, geçerli olmaktadır Gel de nöbetçi eczane bul!Önce sorup, soruşturacaksın, nöbetçi eczane nerde var diye Buldun.. Elbette ki, eczane bulmak, ilacı temin etmek için de; harcaman gereken bir külfet var Yani, maddi külfet?

***

Şehrin sosyo-ekonomik durumu, herkesin malumudur Ki Sosyal Güvencesi olan insan sayımız da, belli!

***

Resmi tatil günlerindeki reçeteler, istenilen ilaçlar hiç kuşkusuz ki, aciliyete binaen İlacın temini de ivedilik ister Eczane yakın ise, amenna!. Ama değilse Tabana kuvvet diyemiyorsanız!.. O zaman, ticari taksiye binmek zorundasınız..

***

Paran varsa, ticari taksiye binersin.. Kafadan 50 lira.. Gidiş-dönüş; 100 lira İlaca ödenen yüzdelik, sosyal güvence yoksa, yandın! Peki ya paran yoksa, o zaman tabana kuvvet.. Eee havalar soğudu, yağmur var.. Hastaya ilaç almaya giderken, hasta düşmek!

***

Şikayet konusu edilen bir mevzu da; her eczanede, her ilaç bulunmuyor Büyük bir sorun İşin yok; eczane eczane dolaş, ilaç bulmaya çalış.. Esnaf Hacı Tekinin beyanıyla, doktor reçete yazdı, iki gün boyunca nöbetçi eczanelerden o ilacı arayıp durdum.. Bulamadım, pazartesi mesai başlayınca, bulabildim!..

***

Mağduriyet yüksek! Hem maddi hem de manevi yönde, ivedilikle çözümü şart bir mesele; Nöbetçi Eczane konusu!..

Buradan, Diyarbakır Eczacılar Odası Başkanı Mahmut Serte.. Ki diğer ilgili ve yetkili, kişi ile kurumlara, kent halkı adına seslenişte bulunuyorum

***

Nöbetçi Eczane ve İlaç Temini konusunda, vatandaşların yaşadığı mağduriyetlerin son bulması için, coğrafik yapının harital konumuna uygun, nöbet çizelgesi hazırlanmasına gidilmelidir İlçe nüfusu, birinci ve ikinci derece hastanelerin konumu da, dikkate alınarak, vatandaşın kısa yoldan ek bütçe harcamadan, ilaç teminini yapabilsin!

***

Bu arada, bana ulaşılan resimlerde dikkatimi çekti!.. Pandemi dönemindeyiz.. Ama, maske ve sosyal mesafenin pek de, dikkate alınmadığını da, not düşmek istiyorum!.. Uzun kuyruklar, uzun uzadıya arayışlar, yapılan harcamaların yüksek külfetinin ardından, covid gibi bir belanın cenderesinde, her şeyin fora edilmesi, göz ardı edilemez! Sizce...

***

DEYİN HELE LAKLAKçILAR!

Evet ya, ne o bu suskunluğunuz?!

Taksimdeki, Atatürk Kültür Merkezinin yıkılışı ve yapılışıyla alakalı, siz laklakçılar Dut yemiş bülbül gibisiniz!

Yeşili bahane ettiniz.. Atatürkü öne sürdünüz.. Cumhuriyeti.. Sanatı.. Ki, işi laikliğe kadar taşıdınız

Bir hesaplaşma var dediniz.. Öyle ki, rant iddiasıyla, peşkeş edilecek burası diye; yaygara kopardınız!..

Taksim elden gitti.. AKM çıkara kurban edildi..

***

Demediğinizi bırakmadınız.. Ve bunları 2.5 yıl boyunca ağza sakız ettiniz

Siz siyasiler.. Siz gazeteciler.. Siz Mimarlar.. Siz sivil oluşumlar

Pek tabi ki, sanatı ideolojiyle sınırlı tutanlar Unutmadan, operacılar nerde?.. Sizler, ne alemdesiniz?

Bakın, AKM inşaatı bitti.. Önceki gün, resmi açılışı yapıldı.. Hem de, Cumhuriyetin kuruluş yıl dönümünde..

Resepsiyon da.. Kutlama da.. Liderin nutuku da, buradan yapıldı

***

İki kelam edemediniz değil mi?.. Eee; bülbülün dut yemişliği!.. Ki, kulp bulmuş olsaydınız, konuşurdunuz..

Ama yok.. Neyse, lakırdınız olursa, ilk söylediğinizi söylemeye devam edin.. Nasıl olsa; efsunlaşmışlarınız var.. Peşinden gelirler..

Benden bir tüyo! Operanın perdelerinin rengi, rötuşlu.. Buradan, yola çıkabilirsiniz

***

BİZİM çOCUĞU DA ADAY GÖSTERSENİZ!..

Yazık ya!.. Bir alemiz demeyeceğim.. Ama, bu nasıl bir saçmalık ve şuursuzluk hal-i durum ki; Cumhurbaşkanlığı Adaylığı artık, işe alım torpiline döndü. Bakar mısınız, CHP Lideri Bay Kemal ne diyor?.. Diyor ki, Cumhurbaşkanlığı adaylığı için özgeçmiş bırakanlar var?

***

Yok daha neler demeyin!? Diyen, CHP lideri ve ciddi.. Evet ya! Ne diyelim; gülünür mü, ağlanır mı bu halimize.. Kişilerin tercihine kalmış diyeceğim.. Siyasetin geldiği akla ziyan hale gülmesi veya ağlaması!!.. Vahim bir saçmalık var!..

***

Bildiğimiz; öz geçmiş vermek!.. Bol kepçeli maaşlı, masa başı, devlet dairesi, makam ve mevki için; bırakılır ilgili ve yetkili kartvizitli abinin, makamına!.. Cumhurbaşkanlığı adaylığı için, başvuru özgeçmişini bırakmak da neyin nesi?..

***

İvedilikli, hem Millet ittifakının lider kadrosu hem partilerine göz diken seçmenler ve hem de olup-biteni tatmin edip, fikir pazarlayanlar olarak; aday belirlense de, kurtulsak Yoksa birileri çıkıp, Partinin önünde kuyruk oluşturup, bizim çocuğu da Cumhurbaşkanı adayı yapın deyiverir!

***

GÜNÜN SÖZÜ

Bir insanın şöhretine ve görünüşüne aldanma, namaz ve niyazına bakma, aklına ve doğruluğuna bak!