PSİKOLOJİK BİRER VAKA!..
Eklenme: 11/5/2021 12:00:00 AM

Ne yazık ki; Siyasi rekabet öylesine fecaat bir hal almış ki; hasetin de ötesinde; gözü dönmüşlük seyrinde!.. Kin, nefret, düşmanlık zihni ve fikri köreltme haliyle, artık siyasi rakibe, hasımlık baba düşmanlığına beş çeker oldu Hal-i hazırdaki durum, düne rahmet okutur bir yıkımın, çöküşün, çürümenin, içerisinde

***

Özellikle, Erdoğan hasetliğine yönelik ortaya konulan siyasetteki ruh hali, psikolojik vaka!.. Son 72 saattir sosyal medyada dolaşan ve oluşturulan algı; vahim de vahim.. Erdoğan, hasta, yatakta, yürüyemiyor, artık kalkmaz, ölüm döşeğinde, öldü dedikodusu, zihinleri tar-u mar etti!.. Ve buna sandıkta yenemedikleri siyasi lidere muhaliflerin kelli-felli adamlarının da, batık ahlakla yaklaşım göstermeleri, akla ziyan bir tablo ortaya çıkarıyor.. Ki, izah etmek bile mümkün değil Bunun tıbbi bir teşhis ve dalının da olduğunu sanmıyorum!

***

Erdoğan nefreti ve Erdoğan karşıtı siyaset hasetliği gibi; kavramları söylemleri, duyuyordum daha önce!!.. Ama velakin, bu nefret olgusu denir ya gemi azıya vurmuş, fecaat bir hal almış Öyle siyasetin yozlaşması, vicdanın katmerleştiği, ahlakın erozyona uğradığı, merhamet duygusunun zafiyetiyle; anlatılacak bir durum değil; yaşananlar ve yaşatılanların ürünü olan algı operasyonlarını!! çünkü, kişi açısından cinnet bir hal Gözü de, zihni de, fikri de, ruhu da, insan karakterinden çıkmışçasına, işlem görerek saldırganlaştırıyor

***

Önceki gün, polis 30a yakın kişiyle alakalı, soruşturma, gözaltı işleminde bulundu.. Birileri, fikir ve düşünce özgürlüğü diye yaygara koparıyorsa da, içerikleri hiçbir şekilde mazur görülemez.. Yapılan paylaşımların içeriği ve kişilerin siyasi düşüncelerine baktığımızda, ne hazindir ki vahim bir toplumsal vicdani ve rahmani duygumuzun da, vesayet altına alınıp, şiddetle, nefretle hasetle dejenere edildiğini, gözler önüne sermeye yetiyor da artıyor Yarınlar açısından korkutucu!

***

İvedilikle, hızla sürükletilen siyasi nefretin oluşturduğu hasım ve kin duygusundan arınmak, kurtulmak, bizi bizden eden algı operasyonlarına son vermek gerektiği gerçeğiyle; Siyasetin Dili değişmeli diyorum!!.. çünkü, en sıradan mevzuda bile ikmale getirilen hainsin, ihanetçisin, canisin, diktatörsün, şusun, busun yakıştırmalarını, terk etmeleri lazım Bu ruh halinden kurtulmayan her kim ise!.. Özellikle de, bir adım öndeki siyasilerin gözü dönmüş hallerinden, hastalıklarından kurtulmaları için; psikolojik bir klinikte acilen, tedavi altına alınmaları lazım

***

Tabi bu körelen vicdan sahipliği, salt bir kesimde, görülen yıkıcı hastalık değil.. Bakıyoruz ki, karşı mahallede de, benzer bir ruh hali, söz konusu. Al birini vur ötekine misali.. Ötekileştiren tekçi, vesayetçi, inkar ve asimilasyon odaklı, düşüncelerden de toplumun arındırılması lazım Özetle; siyasetin diline psikolojik bir tedavi şart ve elzemdir Yoksa her geçen gün, aleyhte durum kangrenleşiyor!

***

PARTİ TABANLARI

CHPlilerin ekseriyetindeki fikri beyan; Bay Kemal ne oluyoruz? Nedir bu eksen kayması, makas değişikliği?

***

İyi Partili seçmenden yükselen ses; Bayan Akşener, ne bu hal-i durumun rezaleti, kimle yol yürüyorsun!?

***

HDPnin tabanını oluşturan seçmen; Ey eş başkanlar?. Ne bu özünüzden kopma haliniz, vagon oldunuz?..

***

AK Parti seçmeni; Ey reis.. Kaşıkla verdin, verdin şimdi kepçe ile alıyorsun Nedir bu hayat pahalılığı, yağmur gibi yağan zamların!?

***

MHPli seçmen; Ey Bahçeli Milliyetçiliği kaptırdık da, bi biz de değişim ve dönüşüm işine girsek?..

***

Diğer Partilerin tabanları topyekn; Sizi biliyoruz.. Bir umut bağladık, ama velakin ilk durakta, indiğiniz trene bineceğinizi de düşünmüyor değiliz?

***

Partilerin tabanında yükselen sessiz çığlığın özeti böyle.. Ama velakin, iş sandığa gelirse bilinmesi gereken şudur ki sessizlik volümü ölçülemez bir tufana dönüşür ki, kim kurtulur, kim kurtulmaz Allah bilir!

***

HDPNİN TERAZİSİ!

İktidar muhalifliğinde; gerçek şudur ki HDP bulunduğu kulvardaki partiler açısından artık bir terazi görevi yürütüyor CHPyi de, İyi Partiyi de, birlikte yol aldığı diğer siyasi oluşumları da, kendisine has terazide kilolarının ölçümünü yapıyor

***

Yoklama misali! CHP ne kadar ulusalcı, sosyal demokrat, devletçi veya milliyetçi?.. Aynı minvalde, İyi Partinin milliyetçilik ölçüsündeki liberal, seküler, yönü ne kadar!.. Ortaya çıkan terazi ölçüsünden olacaktır ki, tepki dozajı tabanda hızla yükseliyor!.. Ama tepede, işi kurtarma var..

***

Şu da bir gerçektir ki; vaziyetin seyrinde en memnun olan da HDPnin üst katmanında bulunanların bizatihi kendileri Emir komuta, işliyor.. Öyle ya, daha önce arka bahçe diye, tanımlanarak küçümsenilirdi?.. Ama şimdi; CHP ve İyi Parti HDPye vagon olmuş denilerek, lokomotif unvanı veriliyor! Aşama büyük!..

***

GÜNÜN SÖZÜ

İnsanlık kıyamete kadar vicdanlara emanettir, yeter ki o vicdan küfre ve batıla galebe çalmasın!?..


***

Hayırlı cumalar...