RÜŞVETİN BELGESİ Mİ?..
Eklenme: 12/10/2019 12:00:00 AM

Olur mu?.. Vaki değil.. Ama rüşvetin çarkını döndüren, etkenler de yok değil.. İşte o etkenlere şeffaf ve salih, temiz, gerçekçi bakılırsa; rüşvet belgelenmiş olur

***

Neyse!.. Ak Parti eski Milletvekili Abdurrahman Kurt.. Dile getirdi; DSİdeki kadroların 80 bin lira rüşvet karşılığı peşkeş edilip, satıldığını, buna dur denilmesi mahiyetiyle ed-i bese dedi..! Dün buradan kısmi olarak mevzuya müdahil olup, yazmıştım..

***

Ki, kadroların para karşılığı satışının yapıldığı yönünde efsaneleşen fısıltı gazetesinin yayımını, Diyarbakırda duymayan yok.!! Herkes konuşuyor.. Hani bir söz vardır; ateş olmayan yerden de duman çıkmaz.! Kurtun sosyal medya paylaşımıyla, biz de yüksek sesle buradan aktardık..

***

Mevzuu, gündemleşti.. İki gündür konuşuluyor.. AK Parti İl Başkanı Serdar Budak açıklama yapmış.. Diyor ki; Eğer bu işi yapan varsa, belgelerle ortaya konulursa lanetlemek lazım.. Ama ortada belge yoksa bu tür mesajlar havaya laf söylemektir.. İspatlamazsa iftira atılmış demektir..

***

Budak kendi penceresinde üstlendiği misyon açısından siyasi söylem itibariyle haklılık derecesi var.. Ama şunu da bilmelidir; rüşvetin belgesi, olmayacağını!.. Ancak, rüşveti işleten etkenlerin var olduğu!

***

Kurtun tezini savunma, rüşvetin illa ki varlığını iddia etme gibi bir düşünce hasıl olmasın.. Ama beklerdim ki, Budak biz bu iddiaları, tetkik edeceğiz. İlgili ve yetkili birimleri uyaracağız.. Ve konuya dair idari ve adli işlemin de ivedilikle, başlatılmasını bekliyoruz deseydi..

***

Kurtla bu durumu istişare edip, görüşecekmiş?.. Neyse!.. Bakalım seyir DSİ yönünde nasıl bir netice doğurur?.. çünkü, İŞKUR aracılığıyla kadro tahsisinin, uzun bir zaman dilimidir sürekli şaibeli ve akçeli mevzularla anıldığını, sağır sultan bile duyup, bilmiştir..!

***

MEMİŞİN İKİ TALEBİ..

Milli Eğitim ve Eğitim Bir Sen ekseninde yaşanan ve giderek ahlaksızlıkça boyut kazanan, çekişmeyi dün kaleme almıştım.. İlgili ve yetkili zevat artık bu gidişata dur denilsin.. çünkü vakıa, ateş topuna döndüğü gibi belden aşağı, saldırılar ailesel çıkmaz oluşturuyor..

***

İşte bu noktada, dün Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Yunus Memişten iki talep içeren, belge ulaştırıldı bana! İki belgede, kendisi hakkında sosyal medyada sahte hesaplarla servis edilen taciz, tecavüz ve tehdit iddialarına ilişkin, avukatı aracılığıyla Cumhuriyet Başsavcılığına yaptığı başvuruları içeriyor..

***

Birincisi! Taciz ve tehdit suçu işlediğine dair, hakkında herhangi bir soruşturma kaydının olup olmadığı! Savcılıkça verilen cevapta UYAP kayıtlarımızın tetkikinde Yunus Memiş hakkında belirtilen yıllara-2017-2018 ve 2019a ait konu olayla ilişkin soruşturma kaydına rastlanılmadığı anlaşılmıştır

***

İkincisi Sosyal medya üzerinden Yunus Memişin kendisine taciz, tecavüz ve tehditte bulunduğunu iddia ederek, paylaşımda bulunan ve devlet büyüklerini etiketleyen, paylaşımda bulunan kişi ve kişiler hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına yaptığı, suç duyurusu başvurusu

***

Doğrusu! Memiş.. Ve tabi ki, mevcut Milli Eğitim İl Müdürü Feysel Taşçıer.. İki tepe isim ekseninde, 3-4 aydan beridir özellikle sosyal medya üzerinde gelişen ve birbirlerini itham eden, birilerinin de avuç ovarak, gayri ahlaki paylaşım ve iddiaların yaşanılır olması; ahlaki çürümüşlüğün dibidir.

***

Dün de dile getirmiştim.. Yaşananlar iki taraf için de birer itibarsızlaştırma suikastıdır..! Ana temel etken de; ranttır, kurumsal gücün üstünlüğünü, karşı taraf üzerinde egemen kılma hesaplarının, güdülmesidir Lakin iş zıvanadan çıktı.. çünkü belden aşağı, aile müessesesi vurulmaya başlanılıyor olunması; kabul edilemezdir.. Denir ya; herkes aklını başına almalı!...

***

çAKARIMIZ OLSUN..

Vekiller ayrıcalık istemiş.. Bizim de çakar lambamız olsun.. Kırmızı ışıkta geçebilelim.. Geçiş önceliklerimiz olsun, park alanlarında önceliğimiz olsun!.. Yani bu minvalde, bir yasa tasarısı torbaya konulmuş.. Meclisten geçildi.. Gece yarısı operasyonu..! Malum, bugüne kadar görülmüş değil; vekillerin ayrıcalıklarına dair bir yasanın veto edilmesi!... Ne mümkün?

***

Diyorum ki, hazır filtre vetosuyla, bir aşinalık oluştu ya!.. Reis, Vekilleri halktan koparan, aralarına mesafe ve ayrıcalık koyan, bu çakar ve park, geçiş önceliğine de; bi saniye, siz vekilsiniz. Asilden nasıl ayrıcalığınız olur.. Herkes bir deyip; Vetoyu çaksa!.. Ne güzel olur değil mi?.. Öyle ya; bazı vekillerin o kibir ve tepeden inmeci bakışları da; son bulmuş olur

***

Kritik süreçte, gerilimin asilde vücut bulduğu bir dönemde yumuşama sağlar derim!..

***

GÜNÜN SÖZÜ

Makamları hasım kılan, koltuktaki zatın kibiridir..!