SENEDEN- POLEMİKLERE DEVAM!
Eklenme: 1/2/2020 12:00:00 AM

Seneyi devirdik.. Yeni bir yıla girdik.. Peki değişen ne; dünden devam..! Tabi, zamları, enflasyon beklentisi, vergiler, harçlar.. Katlamalı, devlet alacağı..! Vatandaşa verilen ne, kaşık.. Alınan; kepçe..!

***

Anlayacağınız; değişen takvim yaprağı.. Gerisi; her sene-i devriyedeki gibi; halk deyimiyle gecenin şuursuzluğunun bıraktığı, baş ağrısı.?! Ötesi, aynı

***

Niye mi?.. Aha da yılın son ayında, saç-baş yoldan bir tartışma trafiği içerisinde olduğumuz mevzular.. Bugün itibariyle; aynı çarkın dilimi içerisinde, dünden devam deyip tartışıyoruz..

***

İşte, Libya tezkeresi.. Yarın Meclise geliyor.. Değişen bir fikir var mı, ya da takvim, veyahut stratejik bir evrilme.. Yok.. Cumhur ittifakı tezkereye tam destek, Millet ittifakı hayır cephesinde..

***

Ne gariptir ki! İktidar da evet denilmesi noktasında, Muhalefette hayır denilmesi gerektiğine dair fikriyatla; ahaliyi tatmin etmiş değil.. Niye asker gönderelim, niye asker göndermeyelim?..

***

Neyse! Muhtemelen, kısm-i olarak bugün muttali olacağız.. Bakalım, Meclisteki olağanüstü görüşmede; kim ikna edici olacak.. Tabi ki, üstünlük sağlayacak.. Sandalye sayısında, Cumhur önde, ama Millet diretecek

***

Erdoğanın kararlı vurgusuyla, görünen o ki.. O tezkere çıkacak?

***

Yerli ve Milli diye övünülen otomobille alakalı polemik; o biçim, üç eksende, gelişiyor. Niye tasarım İngiltereden, Niye beş yiğit, Hükümet yanlısı iş çevresinden, niye üretim merkezi illa ki, Bursa..

***

Doğrusu! İmalat merkezi olarak, Bursaya muhalifim.. Ki iki yıl önce, dillendirmiştik, üretim merkezi Diyarbakır seçilsin.. Sanayi ve ekonomi kadar, siyasi ve politik, Ortadoğunun nüfuz ediciliğinde; barışın lokomotifi olurdu Geç kalınmadı, ikinci lokomotif olabilir..

***

Tank Palet Fabrikası Kanal İstanbul!.. İkisi de, iktidarın isteseler de istemezlerse de yapılacak dediği, muhalefetin de, neye mal olursa olsun, yapılmayacak dediği; birer vakıa!

***

Diğer mevzular gibi iki tarafın da kamuoyunu, gerçek ve hakikat ölçeğinde; bilgilendirip, ikna etmişliği yok.. Onun için de, yapılan anketlerde bir fikir sahibi değilim diyen yüzde oranı, 40ların üzerinde

***

Beri yanda siyaset kazanı o da fokurduyor.. Ki, 2020de ateşinin daha bir gür, kaynamanın daha bir kazan aşması yüksek olacak

***

Mesela, CHP Hala o meşhur, Ankara ihtilafı, Külliye görüşmesi, asparagas haber, parti içerisindeki çete yapılanması ve parti kurultayında, Kılıçdaroğluna rakip adayın, kim ya da kimler çıkacağı! Tartışması, seneye aktı..

Ve her şey; bir meçhuliyet hanesi içerisinde!...

***

Yeni Partiler.. Ahmet Davutoğlu partisini kurdu.. Kurucular kurulunu belirledi.. Parti Genel merkezini oluşturdu.. Gelecek, bizim Geleceğimizdir deyip, sloganını attı.. Ve; siz bizi bir de 2020de görün, diye de lafını çaktı..

***

Geleceke muhalif AK Parti.. Muhalefet hal-i hazırda muhalif değil.. Bilakis İyi Parti, Güneş Model transferini de, dillendirdi.. Ama yok!..

***

Beri yanda, Gül takviyeli, Ali Babacanın kuracağı parti.. Konuşuyoruz, şimdi bile konuşuyoruz; ne zaman kuracak, kimler parti kurucuları arasında deyip duruyoruz.. Ancak, somut bir şey yok!Denilen ne; muhalefetlikleri Erdoğanın açacağı bir telefon kadardır.. Yani, reis gel deseler, bırakıp gelirler..

***

İttifakların rotası!.. Görünen o ki; yeni partilerle farklı bir modelle, ittifak kurguları, yine meşguliyet alacak!.. Kim kimle, kol kola girecek, gebelik kimin kurgusuyla olacak?.. Neyse, Partili Cumhurbaşkanlığı sistemiyle, koalisyonlardan kurtuluyoruz diye, sevinirken şimdi zorunlu koalisyon ve ittifakların bahçesinde, geziyoruz

***

Beri yandan, HDPnin Belediyelerine dair; kayyum operasyonları.. İş, denir ya çok yönlü bir hesaplaşmanın, mekanizmasına mı dönüştü, noktasına geldi.. Kim haklı, kim haksız, olması gereken mi, değil miden çok; bu işin sonu nereye varacak, sorusuna yanıt bulunmuyor 2017de işlendi; 2019daki Seçimde fayda vermedi

***

2019da, benzer hal.. Peki bir dahaki seçimde; değişen bir şey olur mu?. İşte bu soruya yanıt; biraz askıda!

***

Ya, AK Partideki kazanın içerisindeki aş ve dipteki ateşin, ölçüsü!.. çok tartıştık.. Metal mı, mantalite mi, yoksa akçeli yozlaşma mı, denilen etkenlerin yarattığı tahribatı giderme açısından; değişim, dönüşüm ve yenilik şart, mülahazası!

***

Bakanlar.. Milletvekilleri.. Teşkilatlar.. Ve beri yanda bürokrasi Bu kulvardaki boşluk ve kopukluğun yarattığı handikaplara dair seçilmişlerin bizim kıymeti harbiyemiz yok mu çıkışları! Hükümet kabinesinde değişiklikler, olacak mı, beklentisi!..

***

Ne yazık ki, bu alanla alakalı istenilen bir evre geçirilmedi.. Bilakis eski tas eski hamam misali, çark bildik döndü.. İşte; Kongre süreci başladı.. Ama hala teşkilatlar aynı.. Nitekim, delege seçimleri bile, değişecekleri beklenilenlerin komutasında yapılıyor.. Yani değişen ne?.. Velhasıl; bunlar seneyi devriden, dünden devam deyip, tartışma konusu paketin içerisinde.. Ki zaman dilimi da aynı.. İkiz kardeşler..

***

Dikkat ederseniz! Nefessiz, soluksuz hepsini bilumum tartışıp, durduk.. Peki sonuç! Solda sıfır.. çünkü, hep bir ağızdan konuşuyoruz.. Ve kimin ne dediğini anlamama vergisiyle, baka kalıyoruz

***

Şimdi, sene-i devriyenin, yerel seçimlerinde ne konuşuyorduk; seçim yasası, siyasi partiler kanunu.. Alınan bir mesafe var mı?.. Ya, fanteziye dönüşen ve her seçim arifesinde, meze edilen Anayasa!.. Bu mevzu ömürlük bir mevzu!.. Yarım asrı devirdik, ama hala Ah bir Sivil Anayasa diyoruz, darbe Anayasasından ne zaman kurtulacağız diye, debeleniyoruz.. Yani, fanteziye o biçim devam

***

Suriye.. Suriyeli Mülteciler.. Güvenli bölge Libya bağlantılı, Doğu Akdenizdeki varlığımız.. ABDnin ve ABnin, çok yönlü diş bileme, hali.. Bir de; S-400ler.. Parasını ödeyip, alamadığımız, F-35ler.. İncirlik.. Bu arada, Iraktaki ABDnin CIA planlı, yeni kurguları.. İran.. Suudi Arabistanın, Siyonizmin ve haçlı fikriyatın emir-komutasına girmesi.. Yani say da say, bitmez bir paket içerisindeki; dış aksiyonel film, aynı trende; seyir alıyor.. Tabi ki, vekalet savaşları.. Örgütler üzerinde; devletin dizaynı!..

***

Unutmadan!.. Sporda, seneye sarkan var mı?.. Olmaz mı?.. Enva-i şekliyle, sonuç odaklı sarkıntı, helak edici!Futbol mu?.. Ne derseniz, cirit atıcı.. Bahis mi, şike mi, hile mi, son dakika kurgulu yenilikler mi?. Kaleiçi yorumcularının ifadesiyle; her şey var ama velakin VAR sistemi de var, ne yazık ki, Taşkaleleri çok

***

Peki, Diyarbakırı profesyonel ligde temsil eden futbol takımlarımızın hali vaziyeti, seneden kalma değil.. Maalesef, senelerden kalma aynı trend.. Neyse, mülahazaya girmiyorum.. Giren giriyor.. çünkü biz dahil olunca, gocunan çok oluyor.. Neymiş; itibarsızlaştırıyoruz..! Sanki; itibar bırakmışlarmış Sizce

***

Hasılı kelam; seneden devredilenlerin özet paketi bu minvalde.. Siz neyi pakete dahil edip, mülahaza etmek isterseniz.. O da sizin bileceğiniz..

***

ŞU TATLI ZEHİRLENMESİ!

Gözden mi, kaçtı ne?.. Diyarbakırda aynı Pastaneden üretilen ve şehrin belirli bölgelerindeki şubelerinde satışa sunulan; tatlıdan yiyenler, geçtiğimiz hafta gıda zehirlenmesiyle, hastanelik oldu.. 110a yakın kişi, tedavi altına alındı.. Şükürler olsun ki, can kaybı yaşanmadı.. Zehirlenen belli bir müşahede altında tutulup, tedavi edildikten sonra, taburcu edildi..

***

Peki, o pastane kim?.. Tüketilen tatlı türü nedir?.. Ve içerisindeki katkı maddeleri?.. Yani, zehirlenmeyi tetikleyen etken, nedir sorusuna?. Bu soruya yanıt verilmiş değil.. Cumhuriyet başsavcılığı ve İl Sağlık Müdürlüğü kendi sorumluluk nokta-i nazarında, işlemde bulundular..

***

Ne var ki, dikkatimi çeken, Gıda ve Tarım İl Müdürlüğünün bu konudaki ketumlaşması..! Malum, sağlık açısından tehlike arz edici ürünlerin tespiti halinde ifşa edilmesi yönünde bir hüküm ve karar, söz konusu Bir ayrıcalık mı var, hacı abilerin bir babalık dahli mi oldu?.. Neyse; soğuk tatlı, çok tatsız!

***

GÜNÜN NOTU!

Fikrin varsa beyan et, yoksa sükut kal