SOYLU'NUN SOYLUCA TAVRI!…
Eklenme: 4/14/2020 12:00:00 AM

İşte bu tavır, sergilenen tutum, ortaya konulan irade, siyasetin ve siyasi sorumluluğun onurudur!.. Her babayiğidin harcı da değil!.. Ki, Türkiyenin siyasi tarihinde pek nadirdir bu minvalde; cesaretle tavır ortaya koyabilen siyasetçinin varlığı! Ne mümkün!...

***

Hele ki, hatasını, yanlışını, öngörüsüzlüğünü özellikle üstlendiği görevindeki sorumluluk ilkesinde, olası bir arıza-i duruma karşı kabahat benim, suçlu benim deyip, ben bu görevi bırakıyorum demek! Pek vaki değil Türkiyedeki siyasetin karakterinde vücut bulması!..

***

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu!.. İşte önceki gece, sokağa çıkma yasağında ortaya çıkan tablo karşısında, öfke, tepki, olumsuzluklar zinciriyle gelişen olaylar silsilesinin sorumluluğunu üzerine aldı.. Kaçmadı.. Siyasi ahlakıyla dedi ki; Her yönüyle sorumluluk şahsıma aittir. Görevimden ayrılıyorum.

***

Soylunun soyadına yakışır bir tavır içerisinde ortaya koyduğu soyluca tutum, aslında siyasetin, siyasetçinin, görev sorumluluğu noktasındaki samimiyetini, onurunu ve şerefini hatırlattığı gibi; tarihsel bir duruşla korumuş oldu?!!

***

Ve birileri gibi; istifa ederken, küskün, öfke, kin ve garez odaklı mesajlar da vermedi! Bilakis tam tersine, Aziz milletimizden affımı diliyorum deyip helallik istedi!.. Ki bu tavır, aynı zamanda siyasal iktidara da nefes aldıran, rahatlatan tutum oldu!!!

***

Elbette ki, konjonktör gereği, yaşanan hal-i duruma karşı siyasetin, hükümetin sorumluluk ilkesiyle bir bedel ödemesi gerekirdi!.. çünkü, 48 saatlik sokağa çıkma yasağının, özellikle pandemi açısından, sıkıntısı yüksek oldu, olacak!

***

Ancak, bu bedel ilk andan itibaren ifade ettiğim gibi bu Soylunun istifasıyla, olmamalı!.. çünkü, Soylu mevcut kabinenin içerisinde en başarılı, en çalışkan, en yüksek derece sorumluluğunu yerine getiren biri!

***

Sokaktaki en sıradan bir vatandaşa sorsanız bile!.. Soylu için, söyleyecekleri şudur.. Vallahi adam çok çalışıyor.. Gece, gündüz, dağ, bayır, çamur, kar demiyor; her yere koşuyor. Sınır deseniz sınırda, karakol deseniz karakolda, deprem deseniz yıkılan bölgede!!.. Korku yok, sorumluluk var adamda!.. Milletiyle gülüyor, milletiyle ağlıyor!!

***

İşte böylesi bir görev sorumluluğu içerisinde olan!.. Halkından da büyük saygı, sevgi gören!.. Denir ya böylesi siyasiler çok nadir yetişir gerçeğiyle; sahiplenilmeli? Velev ki, öngörüsüzlük ve kabahatli bir hal yaşanmışsa da!

***

Öncelikle, Soyluyu siyasetin sorumluluğunu belirten onurlu davranışın herkes için geçerli olduğunu hatırlatan; tavrından dolayı, tebrik etmek gerekir!.. Bravo sana!.. Helal olsun!

***

Hiç kuşkusuz ki, Cumhurbaşkanı Erdoğan da, onurlu ve sorumluluk liyakatiyle, Soylunun ortaya koyduğu tavra, beklenen hamleyi yaptı!.. İstifayı kabul etmiyorum, göreve devam dedi! Olması gereken de buydu..

***

Sokaktaki vatandaştan ve Cumhurbaşkanı Erdoğandan gelen; istifanı kabul etmiyoruz, görevine devam iradesine, karşı Soylu şöyle dedi Devlet ve milletin emanetinde atılan adımlarda eksikliğimizin bu iki irade tarafından insani bir durum olarak kabul edilip onarma hakkı verilmesi, sorumluluğumuzu artırmıştır.

***

Sonuç itibariyle; umarım ki bundan sonraki özellikle görev üstlenmiş siyasilerimiz!.. Ki yetkili ve etkili her kim ise!.. Makam ve mevki, görev sorumluluğu noktasında; onurlu ve sorumluluk liyakatiyle, hareket eder?..

***

YEREL YÖNETİMLERE çAĞRIM!.

Görülen o ki!.. Evdekal mücadelesi.. Ve hafta sonlarına dair sokağa çıkma yasakları!.. Belli bir zaman dilimi içerisinde; devam edecek.. Ki, yeni yeni düzenlemeler de geliyor

***

Yerel yönetimlerimiz!.. Yani belediyeler.. Tabi, İl Valiliği, ilçe kaymakamları!.. Kısacası, şehrimizin ilgili ve yetkili zevatı, sosyal devlet anlayışı içerisinde, bir çok faaliyet içerisindedirler

***

Buradan ilgililere çağrım!.. Özellikle; yerel gazetelerimizin, gerek okurlarına, gerek abonelerine, gerek okuyucularına ulaşması babında; bir imkan, bir destek yolu bulunmalı!

***

Zaten, dijital ve sosyal medyanın, yazılı basını çökertme yönündeki varlığı, girdiler, dövizdeki vahşi duruş, personel ve tirajdaki kayıplar; ciddi bir buhran yaşatıyordu.. Virüsün yarattığı pandemi hal; şuan için yerel basın noktasında ölümcül durum

***

Ne tiraj, ne satış, ne de abonelere ulaşabilme imkanı var!!.. Beri yanda, yerel gazetelerin can suyu olan, ilan ve reklamların kamu kurum ve kuruluşlarında yatırımların, faaliyetlerin askıya alınmasıyla; büyük bir çıkmaza girdi.. İlan yok, reklam yok! Özel ilanlar da; hayat evde olduğu için, durmuş!..

***

İşte bu noktada, yerel yönetimlerin sorumluluk üstlenerek, belli bir imkanla gazetelerin vatandaşa ulaşmasını sağlamaları gerekir.. Nasıl ki, vatandaş ekmeğe ulaşabiliyorsa, ulaştırılıyorsa; gazetesinin de ulaştırılmasını istiyoruz!

***

Günlük olarak basılan bir çok gazete, okuyucularına, vatandaşlara ulaşamadığından dolayı büyük bir israf ve kayıpla yüz yüze bulunuyor Yerel gazeteler yerel yönetimler tarafından belli bir ölçüde satın alınarak vatandaşa, evlere, binalara, çok bloklu sitelere dağıtılabilinir?

***

BU NE REVAHAVET!?..

Hey bi saniye!.. Ne oluyor öyle.. İki gün evde kaldık, yasak kalktı, her şey bitti mi?.. Yok böyle bir durum Virüs hala ayakta ve virüsle mücadele halen en radikal şekilde devam ediyor

***

Bilim Kurulunun aldığı kararlar.. Sağlık Bakanlığının önerileri!.. Yani bütün uygulamalar devam ediyor.. Sanki, sokağa çıkma yasağı sürüyor, sanki izole ve karantina altına alınmışız gibi; tedbirlerimize devam ediyoruz!..

***

Dünkü görüntülere, sokaklara, caddelere baktığımda!.? Ne yazık ki, çok büyük bir rehaveti gördüm.. Virüs yokmuş gibi; normal bir hayat sokağa çıkma yasağının kalkmasıyla, kaldığı yerden devam denilerek, yaşanması; akla ziyan!..

***

Galiba benim; şu sokağa çıkma yasağının ilan edilmesi süresinin uzun bir zaman dilimi içermesi gerektiği yönündeki, fikirlerimi yeniden gözden geçirmem gerekiyor!.. çünkü, pusudakilerden çok içimizdekilerin pandemiliği daha bir tahribat üretici olacak gibi!

***

UFAK ATTA CİVCİVLER YESİN!..

Aha da resim, orta yerde!!.. Buyrun size bir bulmaca, mahiyetiyle iyice resme bakın! Eğer ki, resimdeki ayrıntıları bulursanız, size hediye var?.. Tabi ne derseniz o! Bulmaz iseniz, o zaman benim dediğimi yapacaksınız!

***

Önce, resmin detayında ne olduğunu söyleyen CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğluna kulak verelim!.. Ona göre, resmin görüldüğü yerde; tam donanımlı bir sahra hastanesi var?.. Bin yataklı.. 4 Nisan itibariyle, Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından, tıbbi donanımla bin yataklı kapasiteyle, hazırlanmış! Yani; tam teşekküllü bir sahra hastanesi!...

***

Peki, bu iddialar ve Adana Valiliğinin dün basına servis ettiği resimdeki görüntü karşılaştırıldığında ortaya çıkan ne?.. Yatak var mı yok, tıbbi donanım var mı yok, hijyenik bir ortam var mı yok?. Hekim ve sağlık, güvenlik elemanı var mı yok?.. Var olan, bir önceki fuardan kalma; stantlar!

***

Neyse, sizden çok şey istemiyorum! Siyasetin omurgalı olabilmesi açısından diyorum ki; halk deyimini bi hatırlatsak.. Ufak atta civcivler yesin..?

***

GÜNÜN SÖZÜ

Sizce, siyasetin bir omurgası var mı?

***

BÜYÜKTİMURLA GÜNDEM

Bu akşam, saat 22.00de Uzay Haberde..

Konuğum;

Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu

Kendisiyle; Adan Zye Diyarbakır konuşacağız..

Tabi ki, Kovid-19la ilgili yürütülen mücadele ve Diyarbakırdaki, son veriler?..

Soru ve görüşlerinizi; şimdiden bekliyorum..

Kimseye randevu vermiyorsunuz..

Saat 22.00de Büyüktimurla Gündemde buluşuyoruz

Siz evinizde, biz ekranda olacağız..

Hayırlı seyirler..