ŞU KÜPELER YOK MU, ŞU KÜPELER?
Eklenme: 3/10/2020 12:00:00 AM

Besiciler isyan ediyor.. Attıkları çığlık ta aynen şöyle Küpe küpe, yine küpe.? Ne yazık ki, ilgili ve yetkili kurum da, atılan çığlıklara, tepkilere, serzenişlere takındığı tavır; üç maymun modu.. Görmedim, duymadım, bilmiyorum!

***

Bölgenin hayvancılığından dem vuracaksın.. Yetiştirici diyeceksin.. Yatırımlar, teşvikler, kooperatifler, küçük ve büyükbaş hayvan sayımız, şöyle böyle diye, ahkam keseceksin Ama iş, kayıtlı duruma gelince, Fransız takılacaksın?

***

çiftçi, en ağır cezayı küpe için, hayvanlarının kayıt altına alınması için göze alırken, kurumun bariz ve açık şekilde kayıt dışı hayvan yetiştiriciliğini teşvik ediyor.. Ne tezat bir durum

***

Kurumsal politize olmuşluk bu olsa gerek!.. Öyle ya, Kurum Ali Babanın çiftliğine dönerse! Görevden alınma, ya da her tayinde siyasi abiler devreye girip, bizim adamımız yerinde kalsın derse!. Olacağı bu olur?...

***

KURULDAKİ YUMRUKLAR

Kısa süre önce yazmıştım! Damızlık Koyun ve Keçi Üreticileri Birliğinde yaşanan; yönetim krizini.. Özellikle de, Başkan Yardımcı Mustafa Aslanhanın mevcut Başkan Abdullah çetinkayaya yönelik ithamları

***

İki taraf, önceki gün karşılıklı yolsuzluk, usulsüzlük ithamları gölgesinde, Genel Kurula gittiler.. Ancak taraflar divan üyelerinin belirlenmesinde, ihtilafa girince; denir ya olan oldu?..

***

Yumruklar, tekmeler, küfürler, sandalyeler havada uçuştu.. çağrılan çevik kuvvet bile tarafları yatıştıramadı.. Bilanço 20 yaralı Kongre ertelendi.. Taraflar karakolluk..

***

İş nereye varır bilmem.. Ancak, birliğin birinci derecede sorumlu olduğu kurum, ki CİMERe yapılan şikayetler de var; müdahale edilmeyişindeki neden aslında, sorgulanmalıdır

***

Ki bu sorgulama yapılırsa.. İnanıyorum ki, Küpeden beter, prim vurgununun pabucunu dama atan, pis kokular ve kişisel hesaplaşmalar ortaya çıkacaktır? Siyasilerin nüfuz ediciliği, gün yüzüne çıkar.. Ama kime dersin?..

***

SAĞLIKTA DEĞİŞİM?..

Öyle ya, dün hasbi hal etmiştik Özellikle, İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekine hatırlatma babında..

***

Hani Sağlıkta değişim ve dönüşüm olacaktı deyip, bir iki mevzuya çakmıştım!!.. çünkü, Müdür değişimi, 3.5 ay oldu, ama hala bir şey yok!

***

Tekinden gelen bir ses yok.. Ama sahadan aldığım bilgi, ki yazı sonrasında gelen mesajlar; inanılmaz bir şekilde hastane başhekimleri borsası kurulmuş..

***

Yani çok yönlü bir siyasi nüfuz edicilikle, Hastanelere Başhekim belirleme trafiği yaşanıyor

***

Endişeli bir durum söz konusu.. Uyarım odur ki, kaş yapalım derken göz çıkarılmaz!

***

DEVA PARTİ!..

Ali Babacanın partisinin adı; DEVA partisi olacakmış?.. Kısaltılmışı; DEVA!.. Açılımı, Demokrasi ve Atılım Partisi.. Şu an konuşulan bu.. Tabi bu isim kesin değil.. Babacanın ifadesiyle çarşambaya netleşecek? Yani yarın!...

***

Şimdilik belirsiz! Başka bir isim de zikredilebilinir Durum gizemli.. Tıpkı, partinin kuruluş evresinde yaşanan belirsizlik hali gibi!.. Öyle ya, ne çok konuştuk, yazdık çizdik, parti ne zaman kurulacak, partinin ismi ne olacak diye.. Ha bugün, ha yarın denildi.. Olmadı gelecek ay.. Bu sefer kesin, açıklanacak.. Yine erteleme.. Bu sözleri çok işittik

***

Bakarsınız, çarşamba çarşafa dolandı, denilebilir!.. Ki sürpriz olmaz da!.. çünkü, denilene göre lokomotif su koymuş.. Yani, Abdullah Gül ile Babacanın arası açılmış.. Ki bendeki kurucular listesinde, Güle yakın kimse yok?.. Köprüler atılmış.. Yani, DEVA Gül-süz!

***

Neyse!.. DEVA ülkenin mevcut meselelerine DEVA olacak mı?. İşte önem arz edici olan o!.. Sizdeki kanı ne?.. Bendeki ilk intiba, DEVAnın hali durumu, ki neresine bakarsanız bakın, neresinden tutarsanız tutun, ya da irdelediğinizde hele bi bekleyin çıkıyor.. çünkü istikrar ve güven vericiliği sürekli sürümcemede kalıyor..

***

ABARTIYOR MUYUZ?..

O kadar değil Tedbir şart.. Taviz yok! İlk gün, fikrimi şu lanetli virüsle alakalı, beyan ettim!.. Aman ha aman, dikkat! çünkü işin içerisinde şeytani bir küresel çöküş organizasyonu var?

***

Virüs öldürücü olduğu kadar da, sosyal, ekonomik, yani ülkeler için her türlü çöküşü yaratıyor..

***

Onun için de bir süreliğine mola diyelim!!.. Demeyenlerin halini görüyoruz.. Avrupa şimdi tir tir titriyor; virüs geldi diye Şükürler olsun ki, bizde şuana kadar yok Ama olmayacak anlamına da gelmiyor; eğer ki taviz ve önlemsiz bir hal olunsaydı; İrandan beter olurduk?

***

Kısacası, tokalaşmayalım, öpüşmeyelim, sarılmayalım, kucaklaşmayalım! Ne diyor uzmanlar; insanlar birbirine mikrop taşıyabiliyor.. Her ne kadar, insanoğlu son yüzyılda karakteristik olarak enva-i bulaşıcı virüs taşıyorsa da!

***

Neyse! Ben kendime göre tedbirimi aldım! Her ne kadar dostlar çok abartıyorsunuz dese!.. Gelen-gidene ilk sorum; yurt dışına çıktınız mı, yeni mi geldiniz oluyor.. Ondan sonra muamele çekiyorum Cevaba göre; tokalaşıyorum, kucaklaşıyorum, sarılıyorum, öpüyorum, yoksa aman ha diyorum..

***

Yani, lanetli virüse eyvallah çekmemek adına!.. Dün kameralara yansıdı, Cumhurbaşkanı Erdoğan da bizim gibi tavır takınıyor?.. Kabine üyelerine Kendini Belçikaya uğurlamaya gelenlere; bir süreliğine tokalaşıp öpüşmeyelim diyerek, bir metre uzaktan selamlama yaptı?.. İş denildiği gibi abartılmıyor tedbir alınıyor?..

***

SAVUNMAMIZ GEREKEN!

Kritik bir süreç, baş döndürücü vakıalar silsilesi!.. Bölgeyi kasıp kavuran, emperyalist kuşatma!.. İşte bu evrede, huzuru ve istikrarı yakalayabilmemiz için savunmamız gereken, ana ilkelerimiz, sevgidir, barıştır, aydınlıktır, cesarettir, eşitlik ve adalettir Zıtları, huzursuzluktur, istikrarsızlıktır, kan ve gözyaşıdır...

***

GÜNÜN SÖZÜ

Toplumsal çürümenin müsebbibi, basiret gözünü kapatmış siyasilerdir