SİZİ VİCDANSIZLAR!…
Eklenme: 10/15/2019 12:00:00 AM

Bakanlık açıklama yaptı; gıda hilebazlarına ilişkin.. Rakamlar korkunç.. Diyarbakırdan da, 54 işletme var.. Neyse ki, bu yılki denetimlerde, önceki yıllara göre; tek tırnaklı, çift tırnaklı bir vahimlik yok..

***

Bu kez; kırmızı ete kanatlı et takviyesi var.. Baktım; tüm işletmeler aynı işten ceza almış.. Ne var ki, listedeki isimlere baktığımda, şehrin en lüks, kendine toz kondurmayan, bir kebabı, 50 liranın altında olmayan işletmelerin olması; der demez sizi vicdansızlar demek zorunda kaldım..

***

Marka diye böbürleneceksin.. Biz halis-muhlis katkı kullanmıyoruz, en baba taze, çepik kırmızı et kullanıyoruz diyeceksin.. Bir porsiyonu, çifte fiyatla satacaksın.. Ahali de; pahalı olsun, ama temiz olsun diye gelecek..

***

Sen de, aşağılık bir hilekarlıkla, kırmızı et yerine, gelen müşterine kanatlı eti adana, urfa kebabı diye yutturacaksın, servis edip yedireceksin! En hafif tabirle; bu ne utanmazlıktır böyle!

***

FİKRİ TAKİPTEKİ ACAR!

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Halit Acar Evet, iki hafta önce, jet bir kararla, görevden alındı.? Ki eşi de, Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanlığına getirilmişti.. Yani ikisi de; Vana tayin edilerek, burada görevlendirilmişti..

***

Hadise; kurum camiasında.. Özellikle de, Diyarbakırda çok farklı mülahazalara yol açtı.. Ben de buradan, iki kez okur sorgulamasıyla, vaziyete müdahil oldum İşin sırrı nedir diye de, irdeledim..

***

Ki sizinle de paylaştım.? Bu iş, hayli derinlik içerdiği gibi; rahatsızlık veren bir boyutu olduğuna dair.. O da bende kalsın demiştim.. Hafta içi, sosyal medya üzerinden bir kaç resim paylaşımını okurlar, iletti..

***

Resim, İl Müdürü Acara ait.. Ve Diyarbakırda, İl müdürlüğü sosyal failiyetleri kapsamında, ev ziyaretlerine ilişkin; Müdür bey ailelerle görüştü, sorunlarını dinledi gibisinden

***

Kendi kendime nasıl olur dedim! İki hafta önce, Vana tayini çıktı.. Derin mevzulu bir tayin diye de, ifade edildi.. Şimdi ne oldu da, tayın geri çekildi?

***

Galiba; mevzuu çift hamleli bir derinlik arz ediyor.. Neyse diyelim!.. Acar görevinin başında, deyip nokta koyalım!

***

GÜZEL DE; ADİL DEĞİL

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yeni bir çalışma başlatmış.. Kurumsal çocuk Bakım Hizmetleri Yoluyla Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi.. Projeye göre; çalışan annelere 24 ay boyunca mali destek sağlanacak.. Özellikle; 0-60 aylık çocukları olan, çalışan annelere her ay 100 euro.. Yani 650 TL destek sağlanacak..

***

Ancak ne var ki; bu proje Türkiyenin 81 İlini kapsamıyor.. Ve; tüm çalışan annelere bu ödeme yapılmıyor.. Yani.. Yanisi şu; proje Ankara, Antalya, Bursa, İstanbul, İzmir, Malatya ve Elazığı kapsıyor.. Sadece bu illere; ödeme yapılacak?.. Peki sadece niye bu iller.. Ve tabi ki; bu illerin belirlenmesindeki kriter nedir?..

***

Siyasi mi, politik mi, ideolojik mi?. Yoksa, Bakanlıkta nüfuz ediciliğin üstünlüğü mü?.. Galiba, hangi ilin Bakanlıkta siyasi kulisi yüksekse, söz sahipliği onda

***

Arayan.. Maille tepkilerini dile getiren; çalışan annelerin sorgulama yaptığı gibi!.. Bu ödemede, eşitlik ve adil, adaletli nokta neresi?

***

Biliyorum bazı okurlarım diyecektir, Bakanlığın son yıllardaki sosyal, kültürel ve ekonomik failiyetleri, hiç de milli, yerli ve ahalinin, değerleriyle örtüşmüyor ki!.. Şu anki proje örtüşsün..

Ne diyelim, haksız değiller..

***

FENA GÜLDÜM!

Ne demezsiniz!.. Bu kadar aksiyon ve gerilimin içerisinde; gülmek mi? Vallahi öyle Lakin, şu Hakan var ya.. Bazen fena kahkaha attırıyor baksanıza, CHPnin içindeki; MİT Elemanını bulmuş

Öyle ya! Dün kaleme almıştım, Kemal Bey diyor ki;millet ittifakını MİT bozmaya çalışıyor.. Bir sonraki beyanında da; isimleri biliyoruz diye de, hamle yapmıştı.. Biz de, dün kaleme almıştık; hele bi söyle diye..

***

İşte, bu mülahazaya dair, Ahmet Hakan da dün iki kelam etmiş.. Ve millet ittifakını bozan, sabote eden kişinin, CHPnin içindeki; MİT Elemanı Sezgin Tanrıkulu mu diye, çakmış..!

***

Bu kanıya da, yaşanan bir mevzuudan varmış.. Sezgin, Cumartesi annelerine yönelik, polis müdahalesini, eleştirmiş.. Ve şu yorumu yapmış.. Bu Kürtlere karşı bir savaştır

***

İyi Partinin iki numaralı ismi Aytun çıray da, Sezgine gönderme yapmış güya.. Demiş ki; millet ittifakını sabote etmeye çalışmaktadır..

***

İşte bu iki beyanı, Kemal Beyin MİT mevzusuna getirmiş.. Ve aynen şöyle demiş Yoksa.. Yoksa.. MİTin CHP içindeki elemanı Sezgin Tanrıkulu mu?.?

***

Doğrusu!.. Sezginle alakalı, CIA Ajanı polemiği ve TR 705 kodu taşıdığı iddialarını, hatırlayınca.. Der demez fena bir kahkaha attım.. Öyle ki, gazetedekiler hayırdır.. Millet şerde, sen keyiftesin

***

Buarada, yazıya nokta koyarken, flaş haber geldi.. Tabi ki, Sezgin Tanrıkuluyla alakalı.. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Barış Pınarı Harekatıyla ilgili sosyal medya paylaşımlarından dolayı, hakkında resen soruşturma başlattı.. İşte bu haberle, o fena haldeki kahkaham kesildi.. Sonra yine bir gülme başladı.. Ne iş yani?...

***

GÜNÜN SÖZÜ

Adalet ile gücü bir araya getirmek gerek; bunu yapabilmek için de adil olanın güçlü, güçlü olanın ise adil olması gerekir.