THY'NİN MAŞALLAHI VAR!…
Eklenme: 11/4/2021 12:00:00 AM

Olmaz mı?.. Öyle bir var ki, Diyarbakır, ya da Trabzon ahalisi.. Yatıp, kalkıp maşallah deyip, THYyi alkış tufanına tutması gerekir.. İki kentimize de, pozitif bir ayırımcılık yapıyor.. Ne diyelim hep var etsin!..

***

Evet, artık THY Diyarbakır ve Trabzona karşılıklı uçak seferleri başlattı.. Haftada iki gün olmak üzere; uçuş var.. Salı ve Cumartesi günleri.. Haydi hayırlı, uğurlu olsun.. Sakın, bir sorgulama yapmayın..

***

Değişmez bir kural var.. Malum, ülkedeki ana mantık ivedilik gerektiren ihtiyaca öncelik verilmiyor.. İlk önce, en son ihtiyaç duyulana, odaklanıp o yapıldığı için bu işlem de öyle yapıldı.. Önce lüks, sonra aciiliyet Sahi ya önce bunu yapmamız gerekirdi değil mi denir?

***

İşte, Diyarbakır-Trabzon uçak seferleri de bu yönde; vücut buldu.. Neyse, fazla mal göz çıkarmaz diyelim!.. THY bu mahirdir.. Aslında, turizm açısından, sosyal, siyasal, ekonomik ve kültürel kaynaşmaya ivme kazandıran bir hamle bu!

***

Lakin, kentin genel beklentisini de artık gözardı etmemesi gerekir, THYnin ön görücü yöneticileri!.. Bir an evvel Diyarbakır başta olmak üzere bölgenin sirkülasyonu yüksek olan, Bursa, Kıbrıs ve Erbile direk uçuşları başlatması gerekir. Kış mevsimine girdik, ihtiyaç daha bir yüksek!.. Hal-i hazırda, aktarmalı ve fahiş bilet uygulamasıyla, gidiş-geliş yapılıyor..

***

Neyse!.. THYnin yetkililerine bir hatırlatma diyelim.. Tabi, Oda başkanlarının görüşmesi, siyasilerin bu minvalde, hikmet ortaya koyması, bir dizi rapor ve istatistiklerin kendilerine sunulduğunu, unutmuş olabilirler, düşüncesiyle!

***

İddia ediyorum!.. THYnin şuan aldığı alkışın on mislini alacağı gibi, kazancı da artar.. En önemlisi de, alacağı dualar var.. çünkü, Bursada, bölge insanının aile bağları yüksek, Kıbrısta öğrenim gören binlerce öğrenci, Erbilde ise akrabalar.. Kısacası herşey normale dönsün!?..

***

KAĞIT TOPLAYICILAR!

Vay da vay! Meğer ki; Ülkenin en can yakıcı, en vahim, en risk teşkil edici meselesiymiş ya! Ne tezkere ne seçim ne F-35 savaş uçakları, ne Yunanistan, ne Mavi Vatan, ne ABD ve Avrupa.. Ve ne de; yoksulluk, işsizlik ve piyasadaki fahiş fiyat ile hayat pahalılığı

***

Hukuk, adalet, eşitlik, fikir, düşünce özgürlüğü.. Hiç biri önem arz etmiyor... Ki bunların hiç biri milli ve yerli bir mesele olmadığı gibi; ülkenin bekasını da ilgilendirmiyor!!! Hali hazırda, tek milli ve yerli meselemiz, kağıt toplayıcıları! Hem milleti hem de devleti, pek tabi ki vatan için de; beka sorunu imiş! Onun için de, büyük bir yasak operasyonuyla, kağıt toplayıcılarına nefes aldırmamak, en büyük mücadele olarak ilan edildi!!

***

Ağlanacak halimize, gülünür işlerle meşguliyetimiz bu olsa gerek! Ne yazık ki, akıl sır erdirmek mümkün değil, yaşananlara! Bir taraftan atık atık deyip duruyoruz.. Ormanlar yok oluyor, kırtasiye başta olmak üzere kağıt konusunda en çok sıkıntı çeken ülkelerin başında geliyoruz! Geri dönüşüme önem verilmesi gerektiğini, herkes dile getiriyorken, bu yasak niye!..

***

Gece gündüz, belli imkanları ölçüsünde çöplerden kağıt toplayıp, geçim sağlamaya çalışan.. Elde ettiği üç kuruşla evine ekmek götürmenin çabası içerisinde olan.. çoluk, çocuk, ailesinin rızkını çöpteki kağıttan elde edip, aynı zamanda geri dönüşüme lokomotif olan bu insanların ne sakıncası var ki; yasak konuluyor!

***

Güvenlik mi? çevresel kirlilik mi? Ya da farklı bir gerekçe mi?.. Her ne ise; bunun da ıslahı, eğitimi, kaidesi, kuralı olur.. Ama, topyekn yasakçı bir zihniyetle, bu işten ekmek kazanan binlerce kişinin ekmeğini elinden almak, sağlıklı bir iş değil.. Yazıktır., günahtır Engel değil, varsa bir sıkıntı düzen getirilir..

***

NE TERSOYUZ BE!

Yine mi, filmi tersten izlemişiz!.. Vallahi bizim şu tersoluk halimiz artık, gına getirdi ha!.. Bakar mısınız, 15 Temmuzun filmini Bay Kemal yönünde terso izlemişiz! Meğer ki, Darbeye karşı çıkan o imiş! Hep beraber mücadele etmişiz..

***

O ki, havaalanında iner inmez önüne çıkan tanka kafa atmış.. Sürücü asker, nizamiyedeki rütbeliye, çekilin be gafiller demiş.. Onlar da korku ve panik çerisinde, aptallaşmışlar! Böylece ilk, engeli savurmuş!..

***

Bay Kemal, tam arabasına binerken fark etmiş; tankın namlusunu! Ani bir manevrayla, namlunun ucuna tapa koymuş.. Ateşlenirse, geri tepsin diye! Yapmış ve aracına binmiş!?.

***

Yol boyunca elinde ay yıldızlı bayrak, narasını atıp ilerlemiş! Haydi, demokrasiye, milli iradeye sahip çıkmaya diye de slogan geliştirmiş!.. Derken, Bakırköye intikal etmiş!

***

Bakmış, dört bir tarafta asayiş berkemal!.? O zaman, mevziiye geçip, pusu kurmak lazım En doğru mevzi, Bakırköy Belediye Başkanının, nazır olan evi!.. Karargah olarak burası iyi demiş..

***

Emir erine talimat vermiş! Tam teçhizatımı istiyorum.. İvedilikle bir televizyon ve koltuk.. Terliği de unutmayın.. Sade kahveyi de, hazırlayın Zihni açıyor ya? Her şey tam tekmil hazır

***

Koyulmuş ekran karşısına!.. Tıpkı, Genelkurmay karargahı gibi Ülkenin dört bir yanında işgal girişimine girmiş, ülkenin Cumhurbaşkanına, Millet Meclisine saldıran, suikastlar yapan, darbecilerin an be an hareketlerini takip edip, ona göre mücadele stratejisi komutu veriyor!

***

48 saat boyunca, gözünü kırpmadan ekran karşısında, darbecilere karşı bizimle mücadele vermiş bir kahraman!.. Ama biz, filmi tersten izleyip, yaşadığımız için!.. Bu kahramanlığı görmemişiz! Yazıklar olsun bizim şu tersoluk halimize!!!

***

CUMHURİYETE İHANET Mİ?..

Kemal Bey tezkereye hayır demelerine ilişkin, malum okkalı bir laf etti.. Dedi ki, eğer ki evet demiş olsaydık, Cumhuriyete ihanet etmiş olurduk!

***

Vaziyeti terso okumazsak!.. Soruyla, yanıt versek Bay Kemale.. Desek ki, bugüne kadar meclise gelen tezkerelerin hepsine, sorgusuz, sualsiz evet derken, Cumhuriyete ihanet etmiş olmuyor muydunuz?..

***

Ki soruya ek. Daha geçen sene gelen tezkereye de evet dememiş miydiniz?.. O günden bugüne, Cumhuriyete ihanette ne değişti?.. Yoksa, bir akıl değişikliği mi oldu?.. Her ne ise; fena bir tersoluk söz konusu!

***

GÜNÜN SÖZÜ

Türkiye Suriyeden çekilirse yerine ABD mi, Rusya mı makul görülür?