VESAYET REJİMİ!…
Eklenme: 10/26/2021 12:00:00 AM

Türkiye açısından vahim bir zihni fakirlik var.. çünkü, içten de, dışarıdan da; vesayet rejimine prim veren var.. Yani müşterisi çok.. Nedenine gelince, siyasi ve ideolojik pazarın faal olduğu kadar, emperyalizmin de arka bahçesi olmamızdan kaynaklı!

***

Ama bugün, o Türkiye yok! Ki vesayetin omurgasını kıran, felç eden, yaşanmaz hale getiren, acı tecrübelerin son halkası, 15 Temmuzdaki, halk darbesiydi?.. Bugün birileri, geçmişten medet umuyorsa da; bilmelidir ki millet iradesinin sillesi, fenadır!!..

***

Bugünlerde vesayet üreticiler, geçmişin hevesine sarılmışlar.. Yalanlarla, tezviratlarla, iftiralarla, akılları sıra ülkeyi 60 öncesi, 71 öncesi, 80 öncesi, 28 şubat öncesi, e-muhtıra öncesi, 17-25 aralık öncesi ve 15 Temmuz öncesi hale sokup, sonraki adımların ruhunu yaşatmak gayreti içerisindeler

***

Dar ağacı heveslilere çanak tutanlar var! Vesayet rejimi, mihmandarları; faaliyet içerisinde, söylenip, duruyorlar. Halkın aklını karıştırma adına Evet, Menderesi al aşağı ederken, dar ağacına götürüp, iki bakanıyla birlikte, içki masasında yerken, kimse ses etmedi!.. Sonrasında; vesayeti devletin kılcal damarlarına kadar enjekte ettiyse de, sineye çekildi!..

***

O tarihte, millet ses çıkarmayıp, her şeyi olabilirlik karinesi içerisinde idrak etti! çünkü, o gün, seçilmişler kadar bu millet, atanmışlarına, komutanlarına, askerine, yargısına da güveniyordu!.. Beklemiyordu, güvendiği dağlara kar yağacağını.. Sırtından; hançerlenip, evlat kaybettireceğini!

***

Ama gördü, yaşadı.. İşte o günlerden bugünlere gelindi.. Ne o boynu bükük, bir toplu iğne dahi üretemez Türkiye var.. Ne de, milli iradeyi saf dışı bırakan, vesayetlere boyun eğen millet var.. Devlette ve millette, halk deyimiyle kimin, kimlerin, içten ve dıştan ne mal olduğunu, kimin nam-ı hesabına kimlik kazandığının farkında, biliyor, tanıyor!!

***

Onun için de, her kim, ya da kimler, ister içeriden, ister yabancı, ister okyanus ötesinden, Türkiyeye ve 83 milyon insanın iradesine vesayet ikmale getirme adına gelirse gelsin, nasıl bir hükmü icra ederlerse etsinler; yel kayadan ne alırsa misali, geldikleri gibi silleyi yiyip, giderler..

***

Üstat ne güzel ifade ediyor, en kötü sivil yönetim, en özgürlükçü vesayetten daha evladır!

***

TARAFSIZ KALMAK NE DE ZOR?..

Doğru ya! Tezkere mecliste.. Askere Yurtdışı yetkisi verilsin mi, verilmesin mi? Özellikle, Suriye ve Irak noktasında İktidar evetten yana çünkü tezkereyi sunan ve yetkiyi isteyen bizatihi kendisi

***

Mevzu bu haftanın sıcak konusu!.. Peki, muhalefet, hal-i vaziyete ne diyecek, tavrı ne olacak?.. Bir ikilem var.. İyi Parti tavrını net koydu.. Biz tezkereye evet diyeceğiz?.. Ama CHP henüz karar vermiş değil?..

***

Kılıçdaroğlu gelen soruya, PMde görüşeceğiz diye yanıt verdi.. Lakin, CHPnin işi tezkereye dair vereceği karar açısından hayli zor olacak Mevzu, iki uçlu değnek misali...

***

Öyle ya, tezkereye evet derse, HDPden tepki alıp, zılgıt yiyecek.. çünkü, HDP hayır oyu verecek.. Onun için de; bu nasıl ittifak, işbirliği, birlikte yol yürüme deyip, kaşlarını çatacak, sinirlenecek!

***

Beri yanda, hayır diye tavır koyup tezkereye karşıyız, dese!.. Bu kez, hem tabanından, hem milletten laf işitecek, ayıplanacak.. Ve bu mu, senin milli dava anlayışın denilecek

***

İki arada, bir dere misali.. Evet dese bir dert, hayır dese bir dert.. Peki, çekimser ya da, biz oy kullanmıyoruz kodunda, bulunursa!.. Yani, ne evet, ne hayır duruşunu sergilerse!..

***

Kısacası tarafsız kalıyoruz dese! Vaziyetten kurtuluyor mu, iş bitiyor mu?.. Ya da; her iki tarafı da memnun ediyor olur mu?.. Ne yazık ki; maalesef Tarafsız kalan bertaraf olur..

***

Tarafsız kalırsa, O zaman da, denilmez mi PKK/YPG ile Mehmetçik arasında tarafsız, kalmakta ne iş?.. Vallahi ne diyeyim; CHPnin şu tezkere mevzusundan çıkış yolu arayışı deveye hendek atlatmaktan daha bir zor? Sizce öyle değil mi?!..

****

ARINç KİME OY VERECEK

Sosyal medya, bu soruya yanıt arıyor.. Bülent Arınç bu seçimde kime oy verecek? Bir önceki seçimde Abdullah Gül revaçta idi.. Gül kime oy verecek diye, sorgulanıp duruluyordu?.. Şimdi de Arınç.. Ama bilinen şu ki, Gül gibi Arınç da bu seçimde, AK Partiye oy vermeyecek?

***

AH TEMEL AH...

Başlık kafanızı karıştırmasın.. Temel dedim de, bizim bildiğimiz, tanıdığımız, meşhur fıkra abidesi, Temel değil.. Söz edilen, siyasi abi.. Yani Temel Karamollaoğlu!

***

Katıldığı bir programda israftan söz ederken, hükümet üyelerini eleştiriyor.. Tabi ki, siyasileri de.. Ne var ki, eleştiri noktası merhum bizim Temele beş çeker misali

***

Diyor ki, makam araçları hepsi Mercedes!.. Spiker duraksıyor.. ve o cuk denilen, soruyu soruyor Temel Bey sizin bindiğiniz, makam aracınızın markası ne; Mercedes yanıtını veriyor

***

Hal-i vaziyete gülünür mü, ağlanır mı bilmem?.. Ama, sosyal medyada viral olma haline düşürülen nottaki gibi.. Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu..

***

OLDU MU MERAL HANIM!

Diyorsun ki, Hazreti Ömer(r.a)in yolunda yürüyeceğiz.. Yüce Kuran-ı Kerimden, ayet okuyorsun Partinin 4. yaş yıldönümünü, bu mukaddesatın ruhuyla kutluyorsun?.. İyi hoş, güzel

***

Ama, sonrasında öyle bir vaatte bulunuyorsun ki, her şeyi buldozer gibi ezip, geçiyorsun! Eşcinselliği, sapıklığı, kadını meta olarak gören namus mefhumunu ortadan kaldıran, İstanbul Sözleşmesini yeniden getireceğiz vaadinde bulunuyorsun.. En hafif deyimle; Oldu mu şimdi Meral Hanım?..

***

GÜNÜN SÖZÜ

Artık laf edene değil, ettiği lafa bakılması lazım!