ZERYA'DAKİ SIR İLİŞKİLER!…
Eklenme: 7/17/2020 12:00:00 AM

Konuşuluyor, tartışılıyor, fısıltı yapılıyor!.. Sosyal medyadaki kafa karışıklığı.. Ki İsimler, rakamlar, makam ve mevkilerden; söz ediliyor.. Ortaya öylesine, karmaşık ve kışkırtıcı bir durum çıkıyor ki; Arap saçı misali!...

***

Ne var ki, kimse de somut bir şey, ortaya koymuyor.. Var olan; kar payı odaklı altın ve para teslimiyle alakalı; dolandırıcılık.. ve buna dair, tutuklanan işyerinin sahibi oldukları ifade edilen üç isim!

***

Bir çok kişi gibi!.. Benim, kafamı kurcalayan, ama bir türlü cevap, bulamadığım bazı sorular var.. Bu soruların, yanıtsız kalışında, ilgili ve yetkili kurumların, özellikle benzer vakalarda ivedi şekilde yapılan basın duyurularının bu hadisede; sessizliğe gömülmesi oldu Tek bir satır açıklama yok!..

***

Dahası, tüm bu konuşulanlara, iddialara, ortaya atılan parasal miktarlara ve üst düzey bürokratlar diye tabir edilen isimlerden.. İsmi deşifre olandan da olmayandan da; çıt diye ses yok.. çıkmıyor mu, çıkma korkusu mu var!

***

Ancak, denir ya sükt ikrardan gelir.. Herkes kabullenmiş bir tavır içerisinde; kendince ırak takılıyor!?.

Gelelim zihnimi kemiren ve cevap isteyen deli sorulara!

***

BİR Vali deniliyor, başsavcı deniliyor, hakim ve savcılar.. Emniyet.. İş adamı.. Esnaf.. Bunun hakikati var mı? Gerçek mi, yalan mı?

***

İKİ.. Eğer ki, bu isimler Zeryadaki sır ilişkiler ağı içerisinde bulunuyorlarsa, çok vahim!?.. Demek ki, makam, mevki ve imza yetkilileri rant çarkı üzerine işlemiş!

***

Üç Ve yine demek ki, devlet malı deniz mantığı, herşeyin üstü görülmüştür.. Yolsuzluk, usulsüzlük, rüşvet, irtikap, ihale, alım-satım, imar yüzde 10-20 arası, işlem görmüştür..

***

DÖRT Pek tabi ki, kayıt dışı elde edilen milyonluk servetler, altın, zihniyet eşyası, döviz mahiyetiyle; burada kar payı odaklı bir aklanma yolu tercih edilmiş!.

***

BEŞ Yok eğer, üst düzey bürokratlar diye yukarıda sözü edilenlerin bu işte dahli bulunmuyorsa.. Zerre-i miskal, yakından-uzaktan alakaları yoksa neden kafalarını kuma gömmüşler! Bir iki kelam edip; bizim ilgimiz yok demiyorlar...

***

ALTI Diyebilirler ki, biz devlet memuruyuz!.. 657ye tabiyiz.. Beyanat veremeyiz.. Peki, işin tahkikatını yürüten, soruşturan, sorgulayan makam ve mevkiler, beri yanda kendi kurumlarından kamuoyunda zikredilen isimlerin, Zerya kuyumculukla ilgileri yoktur diye bir, açıklama gelmiyor.

***

YEDİ Sır ilişkiler ağına sahip Zerya Kuyumculuğun, 2018deki açılışına kent protokolünü hazır eden, güç var mı yok mu diye, 5 soru sıraladığım üst düzey bürokratların ilişkisinden mi, gelmekte?..

***

SEKİZ Kimine göre 200 milyon, kimine göre 1 milyar lirayı bulan kar payı odaklı, kuyumcudaki kayıt dışı ticari ilişkiye, devletin kurumlarının göz yumması, söz edilen kişilerin çarkın içinde yer almasından mı?

***

DOKUZ Efsane haline gelen sır ilişkiler ağı içerisinde kuyumcuya ait lüks konutlarında kiracı olarak kaldıkları söylenen, hakimlerin, savcıların ve polis müdürlerinin varlık derecesi nedir..? Bir zan altında bırakma mı, yoksa gerçek mi?..

***

ON Yine üst düzey bir yargı mensubunun, oğlunun iki yıl süreyle kuyumcuda çalışıyormuş gibi gösterilip, SSKnın yatırıldığı doğru mu yoksa; üstlendiği makama yönelik, çamur atma mı? Ayrıca, iz bırakmada, döviz bürosu açılmasından da söz ediliyor?

***

ONBİR İflas ettik deyip sırra kadem basan iki kardeş ve bir ortağın, derdest edildikleri, şehrin Adana olması, adreslerin aynı olması tesadüfi mi yoksa, ilişkiler ağının bir parçası mı?

***

ONİKİ.. Bir iddia da; Kuyumcunun iflas ettik deyip kepenk indirmeden önce, Üç resmi Bankadan yüklü miktarda alınan krediler, üst düzey bir bürokrata, çanta dolusu para olarak teslim edildi?.. Vaki mi, değil mi?..

***

Bir düzine soru!.. Ki, daha bir çok düzine sayısı kadar, kafamda oluşan deli sorular yok değil; var! Tabi bu sorular ve muhtevaları, hadiseye dair kent gündemini meşgul edenlerin elek üstünde kalanları..

***

Şunu da ifade edeyim! Bu mevzuya; odaklanmamın temel nedeni, pek tabi ki mesleki.... Ama en çok; kadım şehir Diyarbakırın ve tabi ki, zikredilen isimlerin temsil ettiği makam, mevki ve kurumların itibarının, kirli bir çark, rant odaklı ilişkilerle bu kadar yüksek derece tahrip edilmesi?.. Ve bunu; birilerinin menfaat temin etme adına; kullanılmasıdır..

***

Sonuç itibariyle!.. Kafaları kurcalayan soruların ivedi şekilde; yanıt bulmasıdır.. Ki yanıtı verecek olan da; ilgili ve yetkili isim ve kurumlardır?.. Bekliyoruz..

***

GÜLÜN TELEFONU!..

Kesin olmamakla birlikte alınan bir duyuma göre!.. Abdullah Gül.. Cumhurbaşkanı Erdoğanı telefonla aramış.. Görüşmüş.. Ve onu; Ayasofyayı cami olarak ibadete açmasından dolayı tebrik etmiş!

***

Şimdi diyeceksiniz ki, ne olmuş yani, telefon açamaz mı, tebrik edemez mi?.. Doğru.. Açabilir Ki açmaması, abesle iştigal olurdu.. çünkü Gül de, Ayasofyanın cami olarak ibadete açılmasını isteyen, siyasi figürlerden biri..

***

Ki benim tebrik telefonunu yadırgamam, eleştiri konusu etme gibi bir düşüncem yok!.. Lakin, Gülü çatı adayı düşünen Millet İttifakı Ve Erdoğanın en büyük hasmı düşünen bazı AK Partililerin; vaziyete sevinen ve dudak bükenlerin söz konusu oluşu!!

***

Hal böyle olunca!.. Der demez, ikmale gelen iki soru var?..

BİR Gülün Erdoğana karşı Millet ittifakının çatı adayı olma hali, bu telefonla kolaylaştı mı, zorlaştı mı?

***

İKİ Gülün bu telefonu, Erdoğana ve AK Partiye yeni bir sempati, eve dönüş yolunu açar mı?..

***

Benim iki sorum var.. Soruları çoğaltmak isteyen varsa.. Buyrun, bundan sonrası, söz onun!..

***

FETÖYÜ KİM AKLIYOR..?

Siyaseti kulvarda bu yönde, halk nabzı yoklanırsa.. Yani, anket yapılsa.. Ve şu soru yöneltilse.. Size göre, FETÖyü hangi siyasi, beyanlarıyla aklıyor?.. Bu minvalde; gelebilecek bir soruya, çıkabilecek yanıt, ne olur Siyasiler de, şıklar halinde sıralansa...

***

Sizce, Kemal Kılıçdaroğlu mu?

Sizce, Meral Akşener mi?

Sizce, Pervin Buldan mı?

Sizce, Temel Karamollaoğlu mu?

Sizce, Ahmet Davutoğlu mu?

Sizce Ali Babacan mı?

Sizce, Devlet Bahçeli mi?

***

Son şık! Sizce; Recep Tayyip Erdoğan mı? Doğrusu, elimde bir anket verisi yok Ama; öyle inanıyorum ki, ilk beşe çok evet diyen olur

***

GÜNÜN SÖZÜ

Demokrasi tarihimiz, darbelerin de tarihini içeriyor...

***

Hayırlı Cumalar