ATAKLI VİRÜSÜ!
Eklenme: 3/25/2020 12:00:00 AM

Şu Can Ataklı var ya!.. Fikriyle, zikriyle, beyniyle öyle bir virüs ki, Covid-19 yanında solda sıfır kalır.. Ne mutasyona uğruyor, ne de kökü geliyor.. Korona virüs familyasından değil; bundaki virüs.. Taşıdığı, yaydığı ve değişmez olan virüs, laiklik ve seküler familyadan geliyor

***

Kerameti kendinden menkul bu virüs taşıyıcı.. Önceki gün, malumunuz üzre uzaktan eğitim sistemi devreye sokuldu.. Okullar tatil ya!.. Lanetli korona virüse karşı, tedbir amaçlı, çocuklara virüs bulaşmasın diye!

***

Evde kalmalarına yönelik karar sonrası, öğrencilerin derslerinden geri kalmamaları için, uzaktan eğitim programı devreye sokuldu.. Ve Pazartesi gününden itibaren, sistem işlemeye başladı Hayati ve önem arz edici, bir çalışma!

***

İşte bu zevat!.. Eleştiri getirecek ya.. Bik bik yapacak ya!.. Mutlaka bir laf sokacak ya!.. Malzeme olarak, bula bula başörtülü öğretmeni bulmuş Eee; zihninin alerjisi olduğu, bir türlü içine sindiremediği, küfrün ve delaletin kör fikriyatıyla, hakikatli yaşamı karşısında görmüş ya; durur mu?

***

Televizyonda ders veren Öğretmen başörtülüdür diye, başlamış nasıl olur da başörtülü öğretmen ders verir diyerek, salya akıtmaya dair cümleleri sallamaya başlamış!!.. Ama öyle böyle, değil.. Laiklikten, Cumhuriyetten dem vurarak bunu yapmış..! Gören de devlet ve millet elden gitmiş

***

Ve bu ayrıştırıcı, ötekileştirici zihin fukarası virüs taşıyıcı Ataklı, bunu program yaptığı kanalda pespal bir ruh haliyle icra etmiş! O kanalda, Tele1 Zikri de fikri de bir Ha bir de, Atatürk istismarcılığından da geri kalmamış.. Öyle ya, laikçilerin tek kalkanı, Atatürkün gölgesi!

***

Şimdi, Covid-19 nedeniyle herkes eve kapanırken o Başörtülü Öğretmen büyük bir fedakarlık göstererek, çocukların eğitimden mahrum kalmamaları için, sağlığını bile hiçe sayarak görevini icra ederken, kılık-kıyafetinden dolayı, ona laf etmek! En basit ifadeyle; vicdansızlık ve sorumsuzluktur?

***

İşte Ataklının yaptığı da böylesi bir; vicdansızlık, sorumsuzluk ve tabi ki ahlak yoksunluğudur? Yoksa, Türkiyede başörtü diye bir sorun kalmamışken.. Kılık-kıyafet özgürlüğü, 81 milyon insan tarafından benimsenilmişken? En radikal seküler hayatın içerisindekiler bile içselleştirmişken?..

***

Toplumun!.. Ki CHPlilerin.. En Tepe ismi Kılıçdaroğlunun bile yıllarca Başörtü yasağı gibi utanç verici bir mevzuuyla uğraşmanın, millete düşmanlık olduğunu ifade etmişken.. Bu yasaklar üzerine ayrıştırıcı, ötekileştirici sinsiliğiyle toplumsal hizipleşmeyi yaratma pususuna yatanlara yem bırakılmamışken

***

Eeee beee gafil.. Şu korona virüse karşı, toplum yekvücut olmaya, milli birlik, dirlik ve dayanışma içerisine girmişken, en kritik süreci yaşarken.. Halk deyimiyle hayat-memat hali içerisinde olurken, senin bu zerre-i miskal insani olmayan, savunulmayacak, provokatörce söylem ve eylemin kime ne getirdi? Sadece sinsice; virüs yaymaktan başka!?..

***

MENDERESİN İDAM EDİLİŞ BELGESELİ!?..

Bilmem, izlediniz mi?.. Ben izledim.. Adnan Menderesin idam edilişine dair, bir belgesel çizgilerle anlatılıyor.. Doğrusu, anlatım, üslup, ifadeler, vurgular, büyük bir hassasiyet içeriyordu..

***

Ancak dikkatimi çeken!.. Ki benim gibi, hadiseye tepki koyanların da ana teması; Menderesin idam ediliş anının da, yer alması! Darağacı ve ip! Yani kapsamlı bir anlatım görselliği var

***

Nitekim, iki gündür bu minvalde gelen, bir iki kelam da sen et diyen, yoğun mesajlar alıyorum! Bu görüntü, küçük çocuklar için psikolojik yönde, etkisi olur?. Neden dikkate alınmadı?.. Ki itirazlar bu yönde?..

***

Zaten, kimse Menderesin idam edilişi öğrencilere.. Yani yarının nesillerine anlatılmasın, bilmesinler demiyor.. Tek itiraz, o idam ediliş anının görselliğinin açıkça verilmesi, yayınlanması!

***

Biliyorum!.. Yazıyı bir bütün olarak, irdeleyip önceki konunun ışığında aklınızdan şu ifade geçmektedir.. Ataklı virüsü neden, Menderesin idam ediliş anının açıkca görüntüsüyle yayınlanmasına ses etmiyor da, başörtülü öğretmene salya akıtacak kadar çukurlara iniyor?

***

Eeee Söz eder mi?.. Ne mümkün?.. Etse, virüs yayan zihniyetinin atasına laf söylemiş olur ki olmaz!?..

***

İŞİMİZ DUAYA MI KALDI?

Bakar mısınız!.. Ataklı virüsünün familyasından üreyen virüslerin ahkam kesici hallerine!.. Diyanet İşleri Başkanlığı.. Covid-19a karşı, cemaatle namaz kılmayı yasaklamasına.. Cuma Namazına getirilen yasağa.. Yani kısm-i olarak, camileri ibadete kapatmaya tek bir laf etmezlerken..

***

Diyanet İşleri Başkanlığı yeni bir karar aldı.. dedi ki, Yatsı namazından sonra camilerde dua okunacak.. Yani minarelerden dua sesleri yükselecek diye, beyanat verdi.. Vay sen misin, bu beyanatı, böylesi bir kararı alan deyip işimiz duaya mı kaldı diye laf sokmaya başladılar..

***

Bik biklerine.. Bilime sarıl, duaya değil.? Kurtaracak olan, dua değil, bilim.. şeklinde slogan üretiyorlar Midesi kirliler Eli, yüzü, zihni, fikri kirliler E be Ataklı virüsü taşıyan zibidiler

***

Bilim, ilimle.. İlim bilimle.. Maneviyat bir bütünlükle kendini idame edince; insanoğlu bir yaşamın, değeriyle kendini var edebilir?.. Bir de.. Hükümet, devlet, millet, bilim alanındaki tüm kurumlar el birliği içerisinde.. Ki, daha ilk andan itibaren Bilim kurulu oluşturulmuşken!

***

En Hassas!.. En kritik.. En acil ve ivedilik arz edici; önlemlerini dünyaya örnek teşkil edici, bir dinamikle yerine getirirken! Biat ettiğiniz, seküler hayatlarına özendiğiniz, insan hakları, özgürlük, eşitlik diyerek övgüler yağdırdığınız, ABD ve Avrupa ülkeleri virüs illetiyle baş edemezken, biz önlemlerimizle sınırlama noktasına getirmişken..

***

Ve bu tüm tedbirleri! Aşısından, testine.. Tedavisinden, ulaşımına.. Ekonomik yönde, kalkan paketleri açan bir ülke iken.. Yani vatandaşının cebinden tek bir kuruş almayan ülke konumunda iken.. Sizin özenti duyduğunuz dünya; bir aşıyı bile ücretsiz yapmazken.. ABDde virüs tedavisinden 35 bin dolar alınırken

***

Sahi siz, neyin hesabındasınız, eee be namazlar!!?. Ya da arıza-i durumunuz neye ilişkindir?.. İnsanlar tedbirini de alır, ibadetini de yapar, duasını da eder?.. Duanın size ne zararı olabilir?.. Hayırdan başka..

***

Kaldı ki, Allahın emri var.. Allahın bize emri, önce tedbir almak, sonra tevekkülü Allaha et.. Ama siz, Allaha inanmadığınız gibi.. Sorsalar Müslümansınız diye Evet Müslümanız dersiniz lakin zerresini yaşamazsınız.. çünkü, duayı da, hayrı da o Ataklı Virüsünü taşıyanlar olduğunuz için; alerji olarak, görüyorsunuz! Yuh olsun size!

***

OPTİMAR ANKETİ!

Selvi, kaleme aldı Optimarın son anketi.. Gündem virüs ise de, Optimar Cumhurbaşkanlığı seçimine dair, nabız yoklaması yapmış Erdoğanın karşısına kim çıkacak, muhalefet tek aday üzerinde birleşecek mi, yine ayrı ayrı adaylar çıkacak mı, Erdoğan ilk turda kazanabilecek mi? gibi soruların yer aldığı bir anket..

***

10-18 Mart tarihleri arasında 2 bin 7 kişi üzerinde yapılan araştırma..

İlk soru..

Son tura Erdoğan ile Gül kalsa oyunuzu kime verirsiniz?

Yüzde 41.8 Erdoğan derken, Gül diyenlerin oranı yüzde 16 çıkıyor.

Yüzde 42.2 oranındaki seçmen ise kararsız olduğunu ifade ediyor.

Kararsızlar dağıtıldığında Erdoğanın açık ara farkla kazanacağı anlaşılıyor.

***

Abdullah Gül, içinden geldiği AK Parti seçmeninden oy alamıyor.

Gül, Dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olmuş,

AK Parti seçmenini kaybettiği gibi CHP seçmenini de kazanamamış.

Gülü, HDP ve Saadet Partisi seçmeni destekliyor.

Bu demek ki, Abdullah Gül ile AK Parti seçmeni arasında gönül bağları tamamen kopmuş.

Cumhurbaşkanlığı seçiminde Erdoğanı en yakın olarak, CHP ve İYİ Parti seçmeninin desteğini sağlayan Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş takip ediyor.

***

GÜNÜN SÖZÜ

Aklını çalıştırmayan, evdeki bulgurdan olmaya müstahaktır