DEMEK Kİ, MİLLİ İRADEDEN ÜSTÜN YOK!..
Eklenme: 5/29/2023 12:00:00 AM

DEMEK Kİ; Hiçbir şey çantada keklik değil.. Ve de, oldu, bitti maşallah siyasi arenada, maya tutmaz.. Erdoğanı ya da siyasal iktidarı düşman belleyerek, siyasi başarı elde edilemez

***

DEMEK Kİ; Masa kurmakla, beş benzemezle ittifak etmekle, masa altı, masa kenarı, dağdakiyle, cezaevinde olanlarla iş tutmak, her şey değil?.. Sonuç getirici hiç değildir?

***

DEMEK Kİ; Hesap vermek yerine helalleşelim demekle kangrenleşen yaralar tedavi edilemez Yüreği yanık insanları, gönülleri kazanılamaz, barış denilen olgu, ikmale getirilemez..

***

DEMEK Kİ; Meralle, Ahmetle, Aliyle, Mithatla, olmadı Ümitle kafa kafaya vermek, protokoller yapmak her şey değil.. Salonun twitleriyle, ıslak imzalı, çuval dolusu klasörlü protokoller, yapmakla da olmuyor..

DEMEK Kİ; Ona buna, milletvekili kontenjanı dağıtıp, peşkeş etmekle, seçim kazanılmaz.. Sandıktan da, iktidar çıkılamaz Hele ki, Anayasayı ve kanunları hiçe saymakla; kapılar kırılamaz?..

***

DEMEK Kİ; İllegal örgütlerin desteği ve pohpohlamasıyla, cezaevinden gönderilen sihirli sözcük ve mesajlarla oy artırılmaz.. Okyanus ötesinden gelen öpücükler sevgi bağı oluşturmaz

***

DEMEK Kİ; ABD ve ABnin liderleri ve medyasının, söylemleriyle, Türkiye insanının iradesi teslim alınamaz.. Ekonomik baskı, döviz kuru üzerinden operasyon çekmekle; diz çöktürülemez..

***

DEMEK Kİ; İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediyelerini kazanmakla, Türkiyede iktidar olunamaz.. Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlunun miting şovları, ekranlardaki replikleri izleyici alır ama oy devşiremez?..

***

DEMEK Kİ; İbnelerle, nonoşlarla, cinsel sapıklarla, ahlaki yozlaşmışlarla, yol yürünmez.. Siyaset hiç yapılmaz.. Ve bu çürümüşlüğü, çağdaşlık, batılılaşma ve modernite yaşam olarak da Türkiye alıcı olamaz

***

DEMEK Kİ; Önüne gelene parmak sallamakla, tehditler savurmakla, bürokratları görevden alma şantajıyla güven kazanılamaz.. Hele ki kaset, montaj, küfür ve itibar suikastleriyle

***

DEMEK Kİ; Sicilleri kabarık çakmaların, yurtdışından kurgulu ve montajlı video paylaşımlarıyla, siyasi üstünlük elde edilemez.. Bel altı söylem ve eylemlerle, iktidar olabilme adına, merdivenler de çıkılamaz..

***

DEMEK Kİ; Yandaşlarla, fondaşlarla, çamurcu ve hokkabazlarla, kerameti kendinden menkul anketçilerle, çığırtkanlarla, algı operasyonları üretmekle; prim yapılamaz seçmen, kazanılamaz?

***

DEMEK Kİ; Asrın felaketini fırsat belleyip, depremzedeler üzerinden iktidar devşirilemez.. Bol keseden vaatler sıralayıp, devletin göğüs kabartan hizmetlerine kusur oluşturmakla, seçmen kazanılamaz..

***

DEMEK Kİ; Ben Kemal demekle.. Geliyor gelmekte olan demekle.. En faşist, ırkçı, şoven anlayışı benimsemekle, sosyal demokratlıktan, milliyetçiliğe evrilmekle; siyasi itibar kazanılamaz

***

DEMEK Kİ; Gün yüzüne çıkarılan yer altı zenginlikleri; görmezlikten gelmek.. Karedenizde, Akdenizde, Lübnanda, Azerbaycanda, Katarda, Yemende, Suriyede; ne işimiz var, niye varız demekle olmuyor?

***

DEMEK Kİ; Erdoğan ve ailesi üzerinden, siyaset devşirmek, hasımlık etmek, düşman bellemek, 60ları, 70leri, 80leri ve 28 Şubatı hatırlatıp, 15 Temmuzun daha haşini olacak imasında bulunmak; kabul görmezdir..

***

DEMEK Kİ; Sandığa gidip oyunu kullanan seçmen, göbeğini kaşıyan değildir.. Seçmen üstünlüğü yokmuş?. Her oy, her seçmen eşitmiş?. Köydeki çobanla, şehirdeki okumuşla birdir..

***

DEMEK Kİ; 21 yıl bilfiil iktidar olmak ve her seçimden başarıyla çıkmak, rastgele bir zafer değildir.. Seçim ikinci tura kalıyorsa ve Erdoğan yeniden seçiliyorsa, demek ki diktatör değildir?

***

DEMEK Kİ; çok yalan söylemek, çok abartılı konuşmak, çok da istihbarat örgütlerinin gazına gelmek, delilsiz ve belgesiz ithamlarda bulunmak, keskin sirke küpüne zarar verirmiş?.. Tabi masaya vurmak da!..

***

Velhasılı kelam demek ki, neymiş?.. Demek ki, istikrarı, istiklali ve istikbali tesis eden en büyük ana unsur; güvendir ve güvenmektir?.. 15 seçimdir, rakip hep aynı rakip ve sen hep aynı adamsın; yenmiş de yenmiştir ve sen de hep yenilmiş de yenilmişsin?..

***

Rakibin her galibiyette kendini yenilemiş, yeni stratejiler yeni güven tesis edici, proje ve hamleler icra etmiş.. Peki sen ne yapmışsın; yenilgiler aldığın koltuğu terk etmemiş, tutkal misali yapışmış; suç ve suçluları hep başkasına atmışsın..

***

Ve şimdi; bir kez daha farklı bir yenilgi aldın.. Peki bulunduğun, yenilmiş de yenilmiş olan o koltuğu; terk edecekmi sin?!.. Seninkisi nafile maratonu.. Neyse; o koltuktan kalksan da kalkmasan da seni kaldıracaklar?!.. Ama, Meclise bir daha, ayak basamazsın meclise vekil olarak.. çünkü; vekil değilsin

***

Ve demek ki neymiş; ülke ve millet idaresinde Milli İradeden üstün hiçbir güç ve irade yoktur?.? Eğer ki, bir gün ömrün de vefa ederse bunun idrakine vardığında, belki yenilmekten kurtulursun?..

***

Ve bir de; ilke ve duruş denilen olguda, demek ki ana kaide bulunduğun ya da bulunacağın, safın sana getirisiyle, götürüsüdür?.

Eğer ki düne kadar;

Faili meçhulcu dediğin Meralle,

Hendek ve Barikat sorumlusu dediğin Davutoğluyla,

Madımak Oteli katliamının tetikçisi dediğin Karamollaoğluyla

Tekçi, statükocu, darbeci dediğin CHP ve Kılıçdaroğluyla,

Ve bunlara ilaveten, son dakikayla;

Faşist, vesayetçi, darbeci diye andığınız Ümit Özdağla, aynı safta bulunuyorsanız

Pek tabi ki itibarsız şekilde; biat ediyorsan..

Bunun; özeleştirisini vermen lazım

Ve bloğa verdiğin katkının da hesabını,,,

Pek tabi ki, Kürtlerin meyil edip, oy vereceğini beklemeniz de, abesle iştigaldi

Nitekim sandığa gizli boykot koydu.

***

GÜNÜN SÖZÜ..

Demek ki, takiyenin halkta karşılığı yoktur

Failed to load the video