DİYARBAKIR'DA AK PARTİ KAZANI!…
Eklenme: 10/16/2019 12:00:00 AM

Fena bir kazan! Ne yazık ki, hep kaynayan kazan olmuştur.. İlginçtir; altındaki odunlar ve içindeki kaynayan da hep, aynı felsefeye hizmet etmiştir.. AK Parti adına değil, AKP adına kendine misyon biçerek; rant odaklı birilerinin nam-ı hesabına kaynamıştır Nitekim, 17 yıllık maziye bakıldığında, Diyarbakır cephesinde mekanizmanın aynen işlem gördüğü, aşikardır!

Ana mantık; küçük olsun benim olsun! Ki, gelen gideni aratır misali, bir seyir de söz konusu.. Öyle ya; Hacı abi hep ben olayım demiştir.. Ağabey ben olayım hep demiştir Başkasına abı- hayat yok! Oy mu, parti başarısı mı, yerel mi, genel mi, dava mı, AK Parti misyonu mu, zerre-i miskal, benimsetilmediği gibi; kale alan da yok! Varsa yoksa; ihalelerdir, kişisel menfaat ve rant teminidir, makam, mevki pek tabi ki adamcılıktır, ötesi yok Tekelleşme!..

***

Diyeceksiniz ki, bu çarka çomak sokan olmadı mı?.. Ya da kral çıplak diyen olmadı mı?.. Veyahut bu minvalde; Genel Merkeze siz ne yapıyorsunuz, görmüyor musunuz, bu ne hal?.. Bir değil, iki değil, 17 yıldır aynı zihniyetin sömürüsü altında, AK Parti kan kaybediyor?.. Oy yok, başarı yok; neyin hali bu diyen oldu.. Her dönemde, her seçim sonrasında, her parti yönetimi, değişikliğine gidildiğinde; konuşuldu-tartışıldı..

***

Ama velakin; hep bilinmez bir denklemle; hakkı haykıranlar, hangi makam, mevki ve parti merdiveninde olduysa da, yargısız infaz edildi.. Sanki, Parti Merkezi, sanki Genel Başkan, sanki Reiste böyle mi istiyor sonucuyla; bunların borusu hep öttü.. Konuşan, partiden dışlandı, kimi kapı önüne konuldu, kimi de ihanet hançeriyle suçlanarak, küstürüldü.. Yani hep; AK Partililerin değil, AKPlilerin hükmü, hakim oldu, Diyarbakır siyasetinde

***

Her seçim, bir önceki seçimi aratır hale getirdi.. Milletvekili listelerinden tutun da, Belediye Başkan adaylarına, hatta il teşkilatı ve yönetim kurulu üyeliklerine kadar.. Tek komutta belirlendi? Öylesine tahribat üretici politikalar hayata geçirdi ki, e be yahu geçen seçimden ders alınmadı mı sözü, her daim tekrar edildi.. Ancak; kim takar?

***

İşte son kazanın taşma hali! AK Parti Diyarbakır İl Başkan Yardımcısı Mübarek Yaz.. Medyadan sorumlu Başkan Yardımcısı.. Önceki gün; bir paylaşımı dikkatimi çekti.. Kendisinin görevden alınmasına ilişkin bir beyan!!.. Az sonra, içeriğini aktaracağım.. Ama şunu net ifade edebilirim; bu görevden alınmayı çok kısa süre önce de, bekleyen biriydim..

***

Yazla pek diyaloğum yok!.. Teşkil-i mesaide de bulunmuş biri değilim.. Zaten, Parti merkezi ve İl Başkanı bizatihi kendisi de bilir.. Ama, sosyal medyadaki paylaşımları, parti içerisindeki kirli kazana dair, vurguları, AK Partinin misyonuyla ilgili beyan ettiği fikirleriyle, dikkat çeken bir isim olarak öne çıktı.. Ve partiyi, yakından takip eden biri olarak; Yazı, bu AKPli çark nasıl barındırıyor diye de, sorgulamışlığım oldu

***

Yazın son bir haftaki sosyal medya paylaşımlarına, bakılırsa, Partinin rant odaklı kazanın nasıl ve kimler tarafından, kaynatıldığına vakıf olunur.. Ne diyordu Yaz son yazısında?! Birileri, Ankarada Vali ve Kayyum gitsin diye, kulisler yapıyor.? Yani, bir önceki Cumali Atillanın benzer-i menfaat odaklı oluşumun gayreti var diye haykırıyordu!?

***

İşte o paylaşım İhalelerin canlı yayınlanmasından rahatsız olan ve şuan Ankarada Vali bey ile ilgili kirli çalışma yapan sayın bilmemne..in dikkatine.. Türkiyenin ve Diyarbakırın geleceğini ilgilendiren yerli tohum ile alakalı başlatmış olduğu çalışmada Diyarbakır Valisi Güzeloğlunu takdir edip, destekliyoruz. Vali bey ile ilgili ya da çalışmalarına taş koymaya çalışan her kimse bizi karşısında bulacaktır.. Diyarbakır sizin meyhaneniz değil..

***

Dikkat edin, AK Partinin Tanıtım ve Medya sorumlusu İl Başkan Yardımcısı, kendi partisinin içerisindeki; kirli çarkın. menfaat odaklı planların nasıl icra edildiğini haykırıyorVe bunu haykırdığı için, önceki gün kaleminin kırıldığını, sözde Genel Merkez tarafından görevden alındığını, duyurdu?..

***

Yaz, Basına ve kamuoyuna başlığıyla görevinden alınmasına ilişkin, duyurusundaki bazı isimlerin açıkça ifade edilmesi ve onlara yüklediği vasıf, AK Partinin, AKPlilerce kazanın nasıl kaynatıldığını, bir ölçüde ele vermektedir..

***

Partimin içerisinde çeteleşmiş, baronlaşmış zihniyet sahipleri var..! diyor

Özellikle, Sağlıkta, Milli Eğitim gibi kurumlarda Diyarbakır halkını sömüren, hatta Diyarbakır halkının ölümüne sebebiyet veren, ihmallerde; Diyarbakırın mevcut vekil ve il teşkilatının payı var ithamında bulunuyor.. Yaz yazısında; peşinizi de bırakmayacağım diyor..

***

Netice itibariyle! Bakalım; AK Partinin Diyarbakır kazanının kontrolünü elinde tutan tekelleşmiş AKPlilerle, parti merkezi ve partiye gönül verenlerin arasındaki hesaplaşma nasıl bir seyirde devam edecek?.. Bekleyip görelim.. Umarım, iş sokak jargonuna, kabadayılığına, külhan beyliğine, tehdidine, şantaja, vurduya,-kırdıya, eli maşalıya dönmez!.. Ki bu minvalde, emareler söz konusu!..

***

KADIN KOLLARI BAŞKANLIĞI!

AK Parti kazanındaki taşan mevzunun hasbi halini yaparken; haber geldi Kadın kolları Başkanlığına Müzeyyen Kaya atandı

Öyle ya, bir önceki kadın kolları başkanı görevden alındı.. Nedeni de; paylaştığı korumalı, polis memuruyla çekilen resmi ve altına yazdığı yazı..
Ne demişti...

Sen yürüyeceksin koruma yürüyecek arkandan

Velhasıl; AK Partideki, AKPlilerin filmleri bitmek bilmiyor?

***

ACAR YİNE GİTTİ?

Evet, Aile ve Sosyal politikalar İl Müdürü Halit Acar. Dün kaleme almıştım; git-gel neyin işi diye?.. Neyse; galiba noktayı koyacağız.. çünkü, yeni müdür makama oturdu.. Mevcut müdür Yardımcısı Rıfat Yıldırım.. Dün itibariyle tebrikleri kabul etmeye başladı.. Haydi hayırlısı diyelim.. Peki, Acara ne oldu?.. Şu meraklı okurlarım var ya, bir kere de merak etmeyin ne olduysa oldu?.. İlk gün dedik; iş çetrefilli ve derin, kötü kokulu.. Bırakın fazla, yayılmasın!?..

***

GÜNÜN SÖZÜ

Akifin dediği gibi

Artık ikiyüzlü insanları sevmeye başladım, yaşadıkça yirmi yüzlü insanlar görmeye başladım