EY İNSANLIK İBRET ALIYORMUSUN?...
Eklenme: 3/21/2020 12:00:00 AM

Virüse karşı bilim adamları ne diyor?.. Önce elinizi yıkayın..! İlk koşul bu olduğuna göre.. Ki öyledir

Demek ki, o eller kirli.. Demek ki; o eller, temiz değil.. Demek ki o eller mikrop üretiyor Demek ki, o eller her türlü mikrobu bünyesinde barındırıp taşıyabiliyor?

***

Olmaz mı?.. Nasıl olmaz ki, insanoğlunun hal-i hazırda eli, enva-i mikrobun içerisinde Ki bugün değil İnsanlık asırlardır eli kanlı, vahşilik, canilik üreten bir mahlukata dönüşmüş Ölümcül en haşin mikroptan beter! Son çeyrek asra bakalım, bu minvalde ey insanlık ne bu hal dedirten olaylar!

***

Yeryüzünün en kutsal varlığı iken.. Sana bahşedilen; düşünebilen, akla, fikre ve zihne, beyne sahip, bir yaratık iken.. Nasıl oldun da; yeryüzünün en vahşi yaratığı haline geldin?..

***

Evet, ey eli kanlı insanlık! Sen.. Sen değil misin ki; yer küresini cehenneme çeviren! İnsanları birbirine kırdıran

Şiddeti.. Terörü.. Kanı ve gözyaşını.. Cinayetleri.. Katliamları.. çoluk, çocuk, kadın, yaşlı demeden; katleden?

***

Enva-i silah üreten.. Kimyasal, biyolojik soykırım yaratan, nükleer güce sahip olan! Bunlarla, kaç milyon insanın kanına girdin.. Sorgusuz, sualsiz, günahsız, masum, kimleri hangi dünya zenginliği için, yaşam haklarını elinden aldın!.. Sayılarını biliyor musun?

***

Dininden.. İnancından.. Kültüründen.. Dilinden.. Değerlerinden.. Yaşam felsefesinden.. Birer gerekçe birer hasım görme caniliğiyle; barbarca öldürdün.. Başlarını kestin.. Vücutlarını ateşe verdin.. Asit kuyularında, yakıp, küle döndürdün

***

Hey sen insanlık!.. Suriyeyi yağmalayıp, yakıp, yıkan, milyonlarca insanı öldüren, sen değil misin? Milyonlarca insanı, evinden, barkından, yurdundan edip; göçer eden! Denizlerin, nehirlerin, kıyılarına on binlerce insanın cansız bedenini vurduran, boğduran!

***

Bir umut, bir kurtuluş, bir yaşam hayaliyle, zulümden, işkenceden, savaştan kaçanların önüne set çeken.. Onları denizde, botlarıyla birlikte alabora eden.. Dikenli tellerle onları, kara kışa, yağmura, soğuğa, açlığa, sefalete mahkum ettiren! Enva-i kötü muamelede bulunup, çıplak vaziyette, elinde, avucunda olanı alıp, ölüme terk ettiren!

***

Hey sen, insanlık! Bunları yapan sen değil misin? Sen ki, Afrikada milyonlarca insanı sömüren, yeraltı zenginliklerine kavuşabilmek için, zehirleyen?.. Doğu Akdenizdeki enerji kaynaklarını gasp etmek üzere, ülkeler üzerine vekalet savaşlarını yönelten!

***

Filistini.. Irakı.. Lübnanı.. Ey insanlık, İslam coğrafyasını başsız ve islamsız bırakan, sen değil misin? Mekkeyi, Medineyi.. İslamın fışkırdığı toprakları, Mescid-i Aksayı, Kudüsü emperyalizmin, Siyonizmin, küfrün çizmeleri altına, terk ettiren.. İslam kimliği altında, İslama baş düşman kesilen!

***

Ey İnsanlık.. Sen var ya sen! Bil ki, sen sadece katil, cani, vahşi eli kanlı değilsin! İnsan kanıyla beslenen, korona virüsünün familyasını bünyesinde tutan vampirden beter olduğun gibi; sende ahlakta yok, soy, sopta yok! Yeryüzünün en çukur değerlerine sahipsin! Zehirlisin, zehir saçansın!...

***

Hak, hukuk, adalet, eşitlik, özgürlük, bağımsızlık!.. Ya da insaf, merhamet, beşer Hepsini ama hepsini ey insanlık senin yüz karası insanlığın, tar-u mar etti!.. Onun içindir ki; yer küresi huzuru, istikrarı, barışı, birlik ve dirliği bulamıyor?

***

Ey İnsanlık.. De bakalım, hiç kendini sorguluyor musun, ya da kendine bakıyor musun; neden elin bu kadar kirli, mikrop üretici? Ve hiç düşünüyor musun bugün, korona denilen virüsten, kaçacak deliği neden aradığını?

***

Biliyor musun!.. Bu virüs senden daha insaflı.. Bari senin kadar.. Senin bir günde, Suriyede öldürdüklerini o şu üç ayda, öldürmedi.. Virüsün bağışıklık sistemine dönüşü er ya da geç olacak.. Ve o ölümler de, bir yerde frenlenecek?

***

Peki ey insanlık sen ne zaman; insanlığına, kutsallığına, o ulvi değerlerine döneceksin? Bir ders-i ibret aldın mı?.. Virüsün, yarattığı korku, panik ve endişe yeter mi sana!

***

Öldürmeye aslan kesilen yaşama karşı da yüreksizleşen en, ey insanlık! Gel tövbe et!.. Git, elini, yüzünü yıka.. Ve Yüce Yaradanına dua et; Yarabbi beni affet.. diye

***

CAMİ ÖNÜNDEKİ BANKLAR!

Dün gün boyu mesajlar ve telefonlar aldım.. Lütfen Ulu Cami, Dağkapı bölgesinde var olan banklar geçici olarak kaldırılsın.. çünkü, yaşlılarımız evden çıkıp, buralarda oturuyorlar.. Bu da haliyle; onların virüsle yüz yüze gelmesini kolaylaştırıyor..

***

Aynen de öyle.. Yerinde bir serzeniş.. Biz de ilgili ve yetkililere buradan çağrı olarak, duyuralım.. O banklar geçici olarak, kaldırılsın.? Ki, Mardin bölgesinde kaldırıldı?

***

GÜNÜN SÖZÜ

Virüsle savaşın tek yolu, insanlığın insanlığını unutmamasından geçiyor?