GELECEK'E DAİR DÜŞÜNDÜKLERİM!…
Eklenme: 12/16/2019 12:00:00 AM

Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu.. Nihayetinde, partisini ilan etti.. Adını da; Gelecek Partisi koydu.. Öyle ya, aylardır, hatta yıllardır diyebiliriz ki, parti kurdu, kuracak deyip duruldu.. Yani bir belirsizlik hakimdi..

***

Gelecek Partisi Atılan slogan; Gelecek Bizim Geleceğimiz İki gündür izliyorum!.. Kim ne diyor?.. Öne çıkan ifade; ne demek gelecek?.. Şimdiden bir şey beklemeyen, gelecekte olacak gibi, laflar

***

AK Parti kurulduğunda da.. Hüda-Par beni de duyun dediğinde İyi Parti kendini sahneye attığında da!.. Hatta, HDP de, DBPnin abiliğine hamle yaptığında da, demiştim! çünkü o dönemlerde de isime takılan çok olmuştu..

***

Parti ismine takılmak.. Onun üzerinden, siyasi fikir üretmek, ya da genel kanı oluşturmaya karşıyım.. Siz ismi ister seversiniz, ister sevmezsiniz, ama özü itibariyle o ismin açılışı ve muhtevasına, bakmak lazım!..

***

Ne diyorlar, Gelecek Partisi..! Şimdi bunu dedikleri için, diyebilir miyiz ki yok kardeşim siz eskisiniz, geçmişin partisisiniz, ya da, garez, intikam, şu veya bu gibi laflar sıralamak, caiz mi?.. Sizi bilmem, benden icazet yok

***

Lakin, önem arz edici Partinin temel ilkeleridir.. Neyi hedefliyor, ülke için, millet için devletin yapılanmasına dair Plan ve programları nedir.. Neleri vaat ediyorlar?

***

Yaşanan ve yaşatılan milli meselelere dair ortaya koydukları çözüm formülleri nedir, nelerdir?.. Ya da hangi kriterleri öne çıkararak, biz iktidar olmak istiyoruz diyorlar..

***

Parti kurucuları kimlerden oluşuyor 81 milyon insanın temsiliyetini, fikriyatını, inancını, değerlerini, eğilimlerini bünyesinde barındırıyor mu, değil mi??.. Herkese kucak açıyor mu, yoksa seçicilik kriterleri var mı?..

***

En önemlisi de!.. Mevcut siyasi partilerden, onu farklı kılan etkenler var mı, yok mu? İşte bizim ayrıcalığımız budur minvalinde sundukları bir argüman var mı?

***

Tabi ki teşkilatlanmalar!.. İlde, ilçede, kasabada, beldede.. Hangi yüzlerle, kervan oluşturacaklar.. Eskiler mi, yeniler mi, küskünler mi, dargınlar mı, aşiretler mi, feodaliteler mi, yoksa özgüveni yüksek, bireylerin cazipliği mi?..

***

Yani, siyasete dair pek çok noktayı irdeleyip, sorgulamak gerekirken; maalesef bu yapılmıyor.. Deniliyor ki, partinin kuruluşundaki temel düşünce, gaye, hedef AK Parti ve Erdoğana karşı, hasımlıktır, düşmanlıktır, iktidardan al aşağı etmedir diye?..

***

Bu fikir, kısır ve bencillik odaklı diyorum.. çünkü, bu işi yapan, en alasını ortaya koyan, koyduran nice partiler var?.. Saysanız, iki elin parmak sayısını bile geçer.. CHP var, HDP var, İyi Parti var, Saadet var, DSP Var?.. Yani var da var

***

Ki bunlar, Erdoğana en haşin şekilde, en alasıyla düşmanlıklarını icra ediyorlar.. Davutoğlunun manifestosuna bakılırsa, Erdoğan ya da AK Partinin yürüttüğü siyasi ve yönetimsel faaliyetlerle alakalı, hasımlık eden bir söylem ve eylem yok!..

***

Yani siyasi bir tercihsel, fikriyat var.. Özellikle Davutoğlunun, denir ya, yediği, büyüdüğü, geliştiği mutfak ve sofrayı, tu kaka diyerek, kötülemez!.. Ki tanıdığım kadarıyla.. Davutoğlu indiği trenden, başkasının trenine binmedi.. Kendi trenini ve lokomotif şefliğini, kendini yaptı!..

***

Hasılı kelam!.. Geleceke dair hele bi sakinleşip, bekleyip görelim; aktiviteleri nelerdir?.. Nasıl bir yoğurt yiyişleri var?.. Şimdiden, hüküm vermek ön yargılardan, peşin hükümlülüklerden kendimizi arındıramayacağımız gibi; geleceği de göremeyiz!..

***

CEM UZAN.

Şuan için, sergilediği siyasi salvoları süt dökmüş kedi misali Sezere çattı, Babacana attı, Davutoğluna söylendi FETÖ üzerinden sopaları seni gidi FETÖcü, seni gidi diyerek, yaptığı hamleler!..

***

Bunların hepsi, siyasi bir serüveni başlatma olarak görülse de!.. Özünde, iktidardan beni ne olur af edin hedefi var Borç var, vergi var, dolandırıcılık var, yani geçmişteki enva-i hilebazlığıma bir kıyakla, göz yumsanız da sicilim temizlensin, ülkeye gelebilirim, hesabı var!

***

NE İŞ YA?..

CHPnin kumpasçısı patentini alan Rahmi Turana kim nasıl çakıyor?.. Doğrusu anlamak zor İşte, Hürriyet.. İşte Ahmet Hakan ve Ertuğrul Özkök..

***

Özkök.. Rahmi abi, duayen gazeteci diyerek, söze girip, methiyeler, diziyor

***

Hakan.. Tan gazetesi üzerinden, en pasal seksi resim ve haberleri paylaşarak; rezil gazeteci diye, bağırıyor..

***

Aynı gazete, iki köşe yazarı.. Ki biri, geminin kaptanı.. Diğeri eski kaptan.. Der demez insan; ne iş ya?.. İyi ve kötü polis oyunu..

***

Laf, ne işten açılmışken, devam edelim.. Ki, CHPnin kumpasçı haberinin ilk kaynağı olan, Talat Atillayla iş tutan, CHPliler

***

CHPli Faik Öztrak.. Bu zevata neler dememişti ki.. Kumpasçı, sahtekar, rezil, CHPyi karıştıran, fitneci diye veriştirmişti..

***

Ama, CHPnin saymanı Bülent Kuşoğlu, Atillanın haber sitesinin, ikinci sıradaki köşe yazarı Ne iş ya! Boşuna söylenmiş söz değil, Türkiyedeki siyasette kimin eli kimin cebinde belli değil diye..

***

GÜNÜN SÖZÜ

Bilinmelidir ki; iyi adam dediğiniz kişi, en çok size benzeyendir!