İKİ GÖZÜM, Bİ KALK GÖR YA!!…
Eklenme: 10/21/2021 12:00:00 AM

Ah ki, ah Ahmet Kayam İki gözüm Bi kalk ya.. Bi doğrul ya.. Bi bak ya Gör hal-i dünyanın, lanetli manzarasını! Dün kiminleydiler, bugün kim, kimlerle yol yürüyor, saf tutuyor.. Dahası; halaya çıkıp başı çekmeye çalışanlar, ağırlayanlar, methiyeler dizenlerin yüzüne bi bak, kim bunlar ya!?

***

Hani sen Bir Kürtçe kaset yapacağı ve onu yayınlayacak babayiğitler olacak diye çıkış yapmıştın ya! Serdar Ortaç gibi, çığırtkanlar da gammazlık gazıyla, istenilmeyen adam ilan edilmene öncülük etmişti ya İşte o çıkışına karşı seni manevi yönde idam sehpasına çekip, Vay şerefsiz diye manşet attıran şeref yoksunu monşer var ya!!

***

Seni vatanından, milletinden koparıp, terk-i diyar ettiren dönemin faşist grupları var ya! Ülke hasretiyle seni toprağa düşürten ırkçı faşistler var ya!. Mezarına bile tahammül edemeyecek kadar, kin, haset, nefret duygusuyla, zihni de fikri de körelen bağnaz vesayetçiler var ya!.

***

Kürdü, Türke, Türkü Kürde kırdırıp, kan ve gözyaşı üzerinde; siyaset devşirenler var ya! İnkar ve asimilasyona çanak tutan, 12 Eylüle selam çakan, 28 Şubata emret komutanım diyenler var ya! Her satırları, her cümleleri, her fikri beyanları operasyonel faaliyetin hizmetkarı olanlar var ya! İşte onlar, bugün halk deyimiyle din değiştirmişler?

***

Adı Bahtiyar, Suçu saz çalmakmış, gördüğüm kadar diye başlayan şarkı sözlerinin, mekanı olan Diyarbakır işte hafta sonu bu monşerlerin geçidine sahne oldu! Ahmet Güneştekinin burjuvazi olsa da, 12 Eylül zindanlarındaki vahşetin hafızasını tazelemek adına tertiplediği Hafıza Odasının sergisinin daveti üzerine bunlar gelip geçti

***

Ama bu geçit var ya!.. Dilleri de, zihinleri de, fikirleri de, ırkları da, yaşam medeniyetleri de, beş benzemez misali olanların maskesini de düşürdü.? Hele ki, monşer Ertuğrul Özkök var ya!.. İşte o, HDPlilerle kol kola, CHPli İmamoğlu ile birlikte, Diyarbakırda Xro Abbasın Kürtçe Şarkılarının eşliğinde, halay çekti Tahammül etmediği Kürtçe söylenen caney, caney şarkısına, eşlik ederek.. Hemi de, grant tuvaletiyle Ya Parayı veren Ahmeti alır diyen Fatih Altaylının Güneştekinle olan pozları..

***

Öyle ya Siirtte okuduğu şiir bahane edilerek siyasi hayatı bitirilmek istenen Recep Tayyip Erdoğan için de muhtar olamaz diye manşet atmıştılar bu monşerler Sen ki, Erdoğanı Pınarhisar Cezaevine uğurlar iken, destek verip, türküler yakmıştın Sizleri o gün hedef alanlar; şimdi aynı mahallede vesayet üretme adına cirit atıyorlar!!

***

İki gözüm!.. Bunların yüzlerine baktım, bir mahcubiyet zihinlerine baktım, fikri beyanları, işgal ettikleri köşelerinde, güne dair yazdıklarında bir hayıflanma görmedim! Gördüğüm tek şey; zamanın adamları, operasyonel kimlik taşımaları! Bu kadar operasyonel aktör nasıl oluyor da, birbirlerine benzemezler olarak arz-ı endam ederler.. Hiç kuşkusuz ki tek bir hedefleri vardır; o da vesayet üretmede hazır ola geçenler olmalarıdır İmamoğlu üzerinden yeni bir dalgadırlar bunlar

***

Bil diyeceğim ama!.. Neyse, ahirete intikal ettiğin için, artık o dünyada, yüzleşirsin monşerler silsilesiyle!.. Zaten, yaşarken alayının beş kuruş etmeyeceğini, söylemiştin tilili çekerek

Zaten yenge ağızlarının payını verdi.. Gülten Hayaloğlu bacı sosyal medya hesabından, Güneştekinin sergide Özkök ve Altaylı ile olan fotoğraflarıyla birlikte geçmişte seninle ile ilgili yaptıkları Vay Şerefsiz ve Parayı Veren Ahmeti Alır başlıklı gazete kupürlerini paylaşarak, Bu başlıkların sahipleri ile utanç fotoğrafları çektiren; Ahmet Güneştekin! Hafıza silinmez! sözüyle, hadlerini bildirdi..

***

Tabi aklımın almadığı bir nokta var, o da şu! HDPliler ne ara bunlarla kanka oldular?

***

NOT.. Önceki gün sergiye yönelik sözde protesto adı altındaki saldırı hiç de kabul edilir değil.. Tepkin de, eleştirin de, karşı çıkışın da demokratik bir tavır içerisinde olmalı Şekline, şemaline, organizasyonuna, katılanı, katılmayanı eleştirip tepki, protesto edebilirsin Devirmekle, dökmekle, şiddeti öne çıkaran hal ve tavır içerisinde olmak; demokratik değil, vandallıktır!!?

***

çAMUR AT, TUTMAZSA!

Eee, çarşıyı karıştırmanın mahirliğidir bu iş!.. Vakıf oldunuz mu, Barış Yarkadaşın çamur faaliyetinin Şatafatlı bir düğün, videosu yayınlandı Başlıkta millet aç, aç diye Görüntüleri de, Dışişleri Bakanı Mevlut çavuşoğlunun yakınları diye, servis etti!

***

Eee, bazı sazan CHPliler de hurra hücuma geçti Saldır da saldır Enva-i cümleler kurularak, mal bulmuş, mağribi gibi çullandılar Ama sonra, işin rengi değişti Meğer ki, düğün görüntüleri çavuşoğlu ailesini bırakın, herhangi bir AK Partilinin bile değilmiş!

***

Görüntüler CHP Alanya İlçe Yöneticisi Gökhen Sipahioğluna ait.. Adam, Yarkadaşı aramış! Bir saniye Barış.. Sen kimsin ya; boş boş konuşuyorsun.. düğün benim düğünüm, görüntüler bizim düğünümüze ait.. Ayıp değil mi, yalan atıyorsun.. Seni dava edeceğim.. Yaptığın rezillik diye çıkışmış!?.

***

Zılgıtı yiyince bay Barış Attığı tweetini silmiş Tabi rezillik, tabi utanmazlık, tabi yüzsüzlük, tabi ahlak yoksunluğu hal-i duruma; laf edilse de aslında, bir özgüven sorgusu var çünkü ana akıl, çamur at tutmazsa izi kalır mantığıyla işlem görüyor!!!...

***

OKUR DİYOR Kİ!

Bay Kemal hukuk dışı, yasa dışı iş ve işlem yapan memurlar, bürokratlar bilsinler ki, bizim için 18 Ekim 2021 bir milattır Bu tarih itibariyle, hesap sorarız beyanını, baz alarak diyor ki

***

Ben 18 Ekim öncesi bir halt işledim.. Hal-i hazırda, sözlü emir nedeniyle yaptığı işten dolayı, soruşturmalığım.. Dava açıldı, açılacakİktidar değişirse, Kemal Bey reisicumhur olursa Ben affa uğrayacak mıyım?.. Yoksa, yargılanacak mıyım?..

***

Bay Kemal buna ne der bilmem!.. Ama benim diyeceğim şu; siz en iyisini, şimdiden dilekçenizi yazıp, Bay Kemale gönderin.. Ki elinizde bir delil olsun, ettiğim halt 18 Ekim öncesidir, sonrası değildir diye!

***

Sahi ya, biz de mi dilekçe versek!.. Öyle ya; bir muhtıra yayınlayıp, milat ilan etti, 18 Ekimi.. Desek ki, 18 Ekim öncesi yazdığımız yazılar, ettiğimiz laflar, yaptığımız programlardan dolayı, affımızı istiyoruz.. Makul görülür mü?.. Vay ki vay ne paranoyak hale geldik ya!..

***

MONŞERLER BUYURMUŞLAR!

Hade ya! kim, kim için, neye dair buyurmuş böyle Yok ya, kalabalık değiller.. Topu topu, 10 Monşer! Pardon, Büyükelçi!.. Gecenin bir vakti, hükümferman etmişler.. Demişler ki; Kavalayı hemen serbest bırakın.. Yoksa.

***

Evet ya, yoksa ne olur?. Ne olacağını, ne yapıldığını yıllar yılıdır, yaşıyoruz, görüyoruz, şahidiz.. Denir ya, daha ne yapacaklar ki?.. Ha bu arada, bunca siyasi tutuklu var iken, cezaevi tutuklu ve mahkumlarla dolu iken, bir kişiye odaklanmak, neyin hesabı!

***

ABD monşeri niye başı çekiyor.. Ki son konuşması gereken o! Öyle ya, Fransızı, Hollandalısını, hatta Yunanistanlısını da anlarız.. Bir yere koyarız, ama ABDlisini!.? Şaşılır.. Tabi şaşılan bir durum da; içimizdeki bazı monşerlerin de var olması!

***

Kimse, şunu narayı atmıyor!.. Yahu bu kadar tutuklu var.. Uzun tutukluluğu cezaya dönüşen, yüzlerce mahpus yatan var..300 bine yakın hal-i hazırda cezaevinde bulunan var Kimse bunlar için konuşmuyor.. Varsa yoksa, bir iki isim

***

Tabi yargısı bağımsız diyen, ya da size ne oluyor, kendi işinize bakın diyen de; olmadığı için! Bu monşerler de, keçi misali!

ÖNDER NE DEMİŞTİ?.

Evet ya, Sırrı Süreyya Önder muhalefet için ne demişti Hatırladığım kadarıyla; onlar için şu lafı etmişti Bunlar Kör bıçaktan beterdirler? Vallahi, Kemal Beyin son çıkışları olası iktidara gelmeleri halinde vaziyet, kör bıçaktan öte, kör testere olur!

***

GÜNÜN SÖZÜ

Şerefsizler şereften söz ediyorlarsa bil ki terk-i diyara mahkumsun!