İKİ ODADAN; "UÇAK SAYISI ARTIRILSIN ÇIKIŞI?"
Eklenme: 1/21/2020 12:00:00 AM

Bilemiyorum! Tünaydın mı, günaydın mı diyeyim?.. Yoksa; Maşallah mı diyeyim? Neyse Bir yıl sonra işin farkına varılıp, itiraz edici noktaya gelinmişse ortak bir tavır sergileniyorsa, kafaları kuma gömülü siyasilerin bir adım önüne geçilmişse.. Hele ki, ben yaptım deyip, algı üretimiyle kendini siyasi abi yapanın da maskesini düşürecek adımın cesaretinde bulunulmuşsa denilecek söz; hele şükür.. olur.. Azıcıkta, helal olsun size denilir?

***

Şöyle ki.. Diyarbakıra THY başta olmak üzere.. Yurtiçi uçak seferleri yapan firmalar bir yıla yakındır; ambargo uygular mahiyetiyle; çifte standart takılıyorlar.. Tabi salt Diyarbakır değil.. Doğu ve Güneydoğu illerinin tümünde; bu var? Bilinçli mi, değil mi?.. Denildiği gibi, uçuş emniyeti açısından bazı uçakların seferden kaldırılması mı?Her ne ise, siyasi ve ideolojik noktanın ağır bir şekilde, mülahaza edildiğini söyleyebilirim.. çünkü, uygulama bir bölgeyi kapsıyorsa burda; zorunlu bir hal yok; kasti bir hal olur..

***

Bir yıldan beridir, Diyarbakır ve bölge illerinde mevcut uçak seferlerine, özellikle THY ve alt şirketi olan Anadolu Jet bir anda, tırpan attı.. Seferler, kademeli bir politikayla düşürüldü.. Ve şu anki profile göre, yüzde 60lara varan bir uçak sefer; kısıtlama söz konusu.. Ki mevcut sefer yapan uçakların model düşüklüğünü bir kenara bırakın, yolcu kapasitesi düşük

***

Yolcular, seyahat etmek isteyenler bırakın uçakların kalitesini, ya da uçuş esnasındaki ikramların mevcudiyetiyle ilgilenmeyi, ya da bir serzenişte bulunmayı; tek dert bir uçak biletini nasıl alabilirim, ulaşabilirimde.. Bul bulabilirsen.. Al alabilirsen.. En düşük, Ankara-Diyarbakır.. Ya da İstanbul Diyarbakır.. Veya da, Diyarbakır Ankara, Diyarbakır İstanbul için; hafta içerisinde, gün içerisinde bilet bulmak nerdeyse imkansız hale gelmiş!

***

Bulan da; fahiş fiyat kazıklamasına maruz kalıyor.. Diyarbakır Ankara uçak bileti hali hazırda, 400 liranın altında elde etmek imkansız İstanbul, bin lirayı buluyor.. Hastası olan.. Cenazesi bulunan.. Ya da toplu ailenin uçakla, aktarımı; çok yönlü bir travmatik hal yaşatıyor Kimse artık turistik bir seyahati ne bölge için, ne de bölgeden başka bir ile, düşünmüyor?..

***

Tur operatörleri bölgeye dair seyhatleri bir bir iptal ediyor.. Turistik işletmeler, sinek avlıyoruz diyerek, tepki gösteriyor.. İş dünyası, öğrenciler, memurlar, tepkili!.. Ama kime dersin?..

***

Ki köşenin müdavimleri, takip etmektedirler.. Bir yıla yakındır; hep dile getiriyorum.. Daha, geçen hafta avazımın çıktığı kadar tepkili şekilde, seslendim ey kafalarını kuma gömmüş etkili ve yetkili zevatlar bu çileye bir ses verin diye.. Sizin, tuzunuz kuru.. çünkü, özel kaleminiz var, harcamalar başka kasalardan karşılanıyor, VİPleriniz Bilmezsiniz, el alem nasıl bir travma içerisinde isyanları, kahredici şekilde yaşadığını Azıcık hakikatlere yönelin diye

***

6 Ocak 2020 tarihli yazımda da, siyasi abileri, ben çözdüm diyenleri, birlikte selfi çekenleri, o bizim abimizdir deyip kendine nüfuz edicilik libası giyenleri hele bi buraya bakın; Hani uçak sayısı artacaktı, bilet fiyatları düşürülecekti? diye sormuştum!

***

Hal-i vaziyet işte böylesi bir handikap içerisinde iken, dün bir açıklama geldi.. DTSO ve DTBden Olup-bitene tepki gösterilerek yaşananları kabul etmiyoruz diye.. Bölgenin sosyo-ekonomik gelişmesine engel teşkil edici bir durum var.. Uçak seferlerinde artış yapılsın.. Bilet fiyatları ucuzlasın...

***

Hasılı, bir yıldır yaşanan mağduriyetlere iki odanın yeni fark edip, tepki gösterme, itiraz moduna girip, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğana çağrıda bulunmaları önemli.. Benzer tepkinin, Diyarbakır dışındaki, diğer illerde de Odalar tarafından kollektif bir çağrı yapılacağı, merama büyük katkı sağlar..

***

Ve umarız ki, beklentimiz de odur Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilgili bakanlık ve THY Güneydoğu illerini bir ölçüde üvey evlat müamelesi görülüyor algısını yaşatan, uçak seferlerindeki kısıtlama, biletlerdeki fahiş fiyat uygulamasına son verilir?.. Bir yıl önceki, havayolu trafik akışına dönülür

***

KARAKEDİ Mİ VAR?

Uçak seferleri artırılsın açıklamasının altındaki imzalarla alakalı bende merak oluştu.. Fena bir de zihin mülahazası yarattı.. Neden sadece DTSO ve DTBnin imzası var?.. Neden, diğer odaların yok.. Mesela; Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğinin.. Beri yanda, OSB STKlar, Siyadlar..

***

Bildiğimiz kadarıyla, en sıradan bir ortak açıklama gibi bir durum hasıl olunca; altında imzası olanların sayısı 20nin üzerinde olurdu.. Bugün niye; 2.. Ki, dikkatimi çeken, şeffaf ihale çıkışında da iki odanın imzası vardı? Yoksa.. Evet yoksa; aralarına kara kedi mi girdi?

***

KANUN MU, ADALET Mİ?

Aha da size bir sorum! Bilen beri gelsin.. Özellikle, hukukçu dostlar Guguk takılanlar değil..

***

Soru Bir mahkeme sabah beraat veriyorsa, bir başka mahkeme de akşam tutuklama diyorsa; burda işleyen mekanizma hangisidir?

***

GÜNÜN SÖZÜ

Kadına zulmü yapan, kadının doğurup büyüttüğü olunca!